ADVERTISEMENT
News

Ciclonul de la Marea Neagră face ravagii în România: inundații și drumuri distruse. O persoană luată de viitură a murit. Update

O persoană a murit vineri în urma fenomenelo meteo extreme care au loc în România, mai multe drumuri fiind distruse și zone afectate de indundații.
Autor: Rareș Mușătoiu | 18.06.2021 | 21:08
Ciclonul de la Marea Neagră face ravagii în România: inundații și drumuri distruse. O persoană luată de viitură a murit. Update
Ciclonul de la Marea Neagră face ravagii în România: inundații și drumuri distruse. O persoană luată de viitură a murit colaj foto: Fanatik Surse: Mediafax Foto MMA
18-06-2021
18:53

Efectele dezastruoase ale ploilor torențiale

În contextul fenomenelor meteorologice extreme înregistrate vineri, în intervalul 07.00-20.00, au existat mai multe efecte dezastruoase.

S-a intervenit în 34 de localități din 15 județe și municipiul București pentru evacuarea apei din nouă case, 92 de curți, de pe 22 de străzi și pentru degajarea a 12 copaci căzuți pe carosabil care au afectat cinci autoturisme.

Două persoane au fost luate de apă, una în Mănăștirea Cașin, județul Bacău și cea din județul Neamț care a fost găsită în stop cardio-respirator, decedând ulterior, deși au fost efectuate manevrele de resucitare, conform Ziare.com.

În urmă cu două zile, autoritățile au ridicat mai multe avertizări cu privire la fenomenele meteo, unele zone intrând chiar sub cod portocaliu de ploi abundente și instabilitate atmosferică.

ADVERTISEMENT

Avertizarea a venit la doar câteva zile după un alt cod galben de ploi torențiale în mai multe regiuni din România, emis de către Autoritatea Națională de Meteorologie.

Ciclonul de la Marea Neagră face ravagii în România. O persoană a murit luată de viitură

Liderul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat în ce măsură sunt pregătite autoritățile din România pentru a face față fenomenelor meteo din această perioadă.

ADVERTISEMENT

“Vor continua ploile, dar din punctul nostru de vedere suntem pregătiți, chiar avem posibilitatea să chemăm forțe de acasă. O altă variantă este să detașăm oameni din alte județe și, desigur, putem apela la jandarmi, dar și la colegii de la MApN”, a spus Raed Arafat, la Digi24.

Un bărbat a fost luat de viitură într-o localitate din județul Neamț

Pompierii din Neamț au primit un apel și au fost înștiințați că un bărbat a fost luat de viitură în localitatea Almaș, comuna Gârcina.

ADVERTISEMENT

Persoana a fost scoasă din pârâu și au fost începute manevrele de resuscitare. Din nefericire, acestea nu au avut succes, iar bărbatul în vârstă de aproximativ 78 de ani a decedat, conform Mediafax.

Viitura a distrus drumurile într-un sat vrâncean

Drumurile de acces către satul Brădăcești, comuna Nereju, au fost distruse în urma ploilor torențiale. Drumul județean care leagă localitatea de restul comunei a fost rupt, iar circulația de la Podul Zăbala până la satul Brădăcești întreruptă temporar.

ADVERTISEMENT

Deoarece mai mulți oameni care se întorceau de la muncă nu au mai avut posibilitatea de a ajunge acasă, Consiliu Județean Vrancea a transmis un mesaj către toate persoanele care se aflau în trafic pe DJ 205D:

“Au fost luate măsurile necesare pentru reluarea circulației pietonale, până când condițiile meteorologice ne vor permite să intervenim mai mult. Toți factorii implicați sunt în alertă pentru a asigura traficul temporar.

ADVERTISEMENT

Facem un apel la locuitorii din zonă să evite zona, pe cât posibil, dacă nu au situații urgente și să înteleagă situația, fiind vorba de o calamitate naturală”, a declarat Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea, citează ziare.com.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!