News

Ciclonul mediteranean face ravagii în Italia. Nouă oameni au murit, iar autoritățile au emis cod roșu. Imagini cutremurătoare

Ciclonul mediteranean care a lovit Italia face ravagii. Până în prezent, nouă oameni au murit. A fost emis și un cod roșu de fenomene extreme.
18.05.2023 | 08:50
Ciclonul mediteranean face ravagii in Italia Noua oameni au murit iar autoritatile au emis cod rosu Imagini cutremuratoare
Ciclonul mediteranean face ravagii în Italia. Nouă oameni au murit. Sursa foto: Twitter.com / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ciclonul mediteranean ajuns în Italia în această săptămână continuă să facă ravagii. Până în prezent, cel puțin nouă oameni au murit. Dată fiind intensitatea fenomenelor, autoritățile au emis cod roșu.

Ciclonul mediteranean face ravagii în Italia. Nouă oameni au murit

Emilia-Romagna, regiune nordică a Italiei aflată anul trecut sub o secetă extremă, se confruntă acum cu inundații catastrofale. Meteorologii au emis cod roșu. Vorbim de cel mai înalt nivel de avertizare, o stare de urgență pentru evenimente meteorologice care pot pune viața oamenilor în pericol.

ADVERTISEMENT

Din păcate, aceste fenomene au ucis mai multe persoane. Până în prezent, cel puțin nouă oameni au murit din cauza inundațiilor puternice și a alunecărilor de teren. Peste 13.000 de locuitori au fost forțați să se evacueze din calea apelor, potrivit autorităților locale.

Trei oameni au murit în orașul Forli. O altă persoană a fost surprinsă de o alunecare de teren în Cesenate, iar un cuplu a murit în satul Ronta di Cesena, s-a anunțat după o ședință de urgență a Consiliului de Miniștri de miercuri. Alți trei oameni au murit noaptea trecută, notează CNN.

ADVERTISEMENT

Președintele regional din Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, a anunțat că 3.000 de persoane au fost evacuate din Bologna, 5.000 din Faenza și alte 5.000 din Ravenna. ”Gândurile noastre se îndreaptă către cele nouă victime precum și către persoanele date dispărute. Toate condoleanțe sunt adresate lor și familiilor lor”, a spus oficialul.

A plouat în 36 de ore cât într-un an, în nordul Italiei

În unele zone ale Italiei, debitul apelor a crescut rapid în doar câteva minute, ajungând chiar la etajele superioare ale caselor. Nello Musumeci, ministrul protecției civile, a susținut că în unele zone s-au înregistrat, în 36 de ore, cantități de precipitații cât într-un an.

ADVERTISEMENT

Între timp, Marele Premiu de Formula 1 de la Imola, care era programat duminică și era aproape de câteva dintre cele mai afectate cartiere, a fost anulat. S-a luat decizia pentru a reduce presiunea asupra serviciilor de urgență și pentru a împiedica pasionații de curse să ajungă în regiunea inundată.

Ne confruntăm cu evenimente catastrofale care probabil nu au mai fost văzute până acum. Au căzut cantități neobișnuit de mari de ploaie, iar pământul nu mai face față”, a mai adăugat același Stefano Bonaccini, președintele regiunii.

ADVERTISEMENT

Ravenna, un oraș de pe coasta Adriaticii, renumit pentru clădirile sale istorice, a fost grav afectat. Aproximativ 14.000 de persoane ar putea necesita evacuarea din zonă, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului de Interne local.

Autoritățile de la Roma au raportat că au fost raportate 120 de alunecări de teren. În total, inundațiile au afectat 37 de orașe și localități. Lângă Bologna, cel puțin un pod a căzut, mai multe autostrăzi au fost acoperite de ape și numeroase servicii feroviare au fost oprite.

ADVERTISEMENT
Tags: