Fotbal international

CIES a decis: Mbappe, cel mai scump jucător din lume la acest moment. Messi e abia pe locul 7, Ronaldo nu intră în top

24.02.2019 | 10:19
CIES a decis Mbappe cel mai scump jucator din lume la acest moment Messi e abia pe locul 7 Ronaldo nu intra in top

Binecunoscutul observator economic CIES, care stabilește permanent valoarea la zi a jucătorilor de fotbal, a decis ordinea în TOP 10 la acest moment. Cel mai scump jucător din lume în clipa de față este atacantul lui PSG, Kylian Mbappe, care valorează 218,5 milioane euro. Și cum Mbappe străbate o perioadă de formă extraordinară nu este deloc exclus ca această cifră să fie în continuă urcare în perioada ce urmează, pentru că în ultima etapă, la victoria cu Nîmes, Mbappe a ajuns la 50 de goluri înscrise în Ligue 1, stabilind un record de eficacitate pentru jucătorii până în 20 de ani în Franța.

Locul doi îl în ierarhia CIES ocupă puternicul atacant al lui Tottenham, Harry Kane, cotat la 200,3 milioane euro, englezul fiind însă accidentat în ultima perioadă timp de câteva săptămâni. Pe treapta a treia se află coechipierul lui Mbappe la PSG, brazilianul Neymar, cel care continuă să reprezinte cel mai scump transfer din istorie, 222 de milioane plătite Barcelonei în 2017, dar care acum face 190 de milioane, probabil și ca urmare a Mondialului foarte slab din Rusia.

Surprizele în ierarhia CIES sunt Sterling și Sane, ambii de la Manchester City

Pe locul 4 o oarecare surpriză, atacantul lui Manchester City, Raheem Sterling, 185,8 milioane euro, iar pe poziția a 5-a Mohamed Salah de la  Liverpool 184,3 milioane. Pe locul 6 se află argentinianul Paulo Dybala, de la Juventus, cu 171,6 milioane euro, iar abia pe poziția a șaptea vedeta Barcelonei și în mod indiscutabil unul dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor, argentinianul Lionel Messi, de la Barcelona, 171,2 milioane, însă cota sa ar putea urca după hat-trick-ul de la Sevilla.

TOP 10 cei mai scumpi jucători. Leo Messi e abia pe locul 7,  cu 171,2 milioane
TOP 10 cei mai scumpi jucători. Leo Messi e abia pe locul 7, cu 171,2 milioane

TOP 10 îi mai cuprinde pe masivul vârf al lui Manchester United, belgianul Romelo Lukaku, 162 milioane, pe poziția a opta, brazilianul Philippe Coutinho de la Barcelona, locul 9, cu 157 și o altă surpriză, topul este încheiat de germanul lui Manchester City, Leroy Sane, cu 156,1 milioane. Probabil și datorită faptului că are acum 34 de ani portughezul Cristiano Ronaldo este mult în afara topului, cu valoarea de 98,9 milioane euro.