News

Cifre alarmante. Câte persoane s-au infectat în România cu noua tulpină britanică

02.03.2021 | 18:04
Cifre alarmante Cate persoane sau infectat in Romania cu noua tulpina britanica
ADVERTISEMENT

În România au fost depistate 200 de cazuri de infectare cu tulpina din Marea Britanie a virusului SARS-CoV-2. Anunțul a fost făcut marți, 2 martie, de directorului Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, Adriana Pistol.

Riscul principal al acestei noi variante rezultă din faptul că se poate transmite mai ușor, ceea ce înseamnă că numărul persoanelor infectate va crește mai repede.

ADVERTISEMENT

Recent, Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a afirmat, într-o intervenție la Antena3, că tulpina britanică de coronavirus circulă în toate județele României.

200 de persoane infectate în România cu noua tulpina britanică

“Până astăzi aveam înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de tulpini”, a spus Adriana Pistol, într-o conferinţă de presă.

ADVERTISEMENT

Noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie circulă deja în jumătate dintre județele țării și există o probabilitate mare de a cuprinde întreg teritoriul României, arata, recent, Institutul Național de Sănătate Publică.

Ministerul Sănătății trasmitea acum o săptămână că „din cauza faptului că s-ar putea transmite mai ușor decât alte variante, aceasta poate conduce la un număr mai ridicat de infectări.”

ADVERTISEMENT

„Această tulpină poate determina apariția unui număr mai mare de persoane infectate care pot răspândi virusul și în același timp un număr mai mare de cazuri grave, solicitând și mai mult sistemul de sănătate”, conform MS.

Ce spune Alexandru Rafila despre tulpina din Marea Britanie

„E un lucru care este cunoscut că această tulpină se transmite mai ușor decât tulpina clasică. În ceea ce privește preponderența ei, nu am informații că ar fi un număr mai mare de cazuri cu această nouă tulpină deocamdată. E posibil să fie așa, dar până când nu devine operațional acest sistem național de secvențiere a unor tulpini suspecte (…) nu ne putem da seama care este ponderea acestei tulpini.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că în toate județele din România, nu numai în jumătate din ele, circulă. În jumătate au fost identificate, dar asta nu înseamnă că în celelalte nu circulă”, a spus Rafila.

ADVERTISEMENT