News

Cifre alarmante! Un om moare de coronavirus la fiecare 15 secunde

05.08.2020 | 14:23
Cifre alarmante Un om moare de coronavirus la fiecare 15 secunde
ADVERTISEMENT

Coronavirus se dezlănțuie și bilanțul este alarmant. Au murit 700.000 de oameni din cauza virusului necruțător. Cele mai multe victime s-au înregistrat până acum în America, India, Brazilia și Mexic.

În ultimele două săptămâni media este una cutremurătoare – aproape 5900 de vieți sunt pierdute în fiecare zi din cauza acestui virus nemilos. Dacă în primăvară situația era îngrijorătoare în Europa, pe timpul verii pericolul s-a mutat în țări precum Statele Unite sau Brazilia.

ADVERTISEMENT

Președintele Americii, Donald Trump, a spus în nenumărate rânduri că situția este sub control. Dar cifrele arată o imagine complet diferită. Până în prezent 160.000  de americanii au decedat și 5.000.000 s-au îmbolnăvit.

700.000 de oameni au murit de coronavirus

Un lucru este cert, bătalia cu Covid-19 este una lungă care va testa din plin toate resursele umanității.

ADVERTISEMENT

Oamenii mor, dar asta nu înseamnă că nu facem tot ce putem. Controlăm situția atât cât este posibil. Este o boală îngrozitoare,” a declarat recent Donald Trump într-un interviu. El și-a mai domolit discursul în ultima perioadă după ce la începutul pandemiei a declarat de multe ori că virusul nu este periculos.

Un lucru mai grav s-a petrecut în Brazilia, unde președintele țării, Jair Bolsonaro, a refuzat sa impună măsuri drastice care ar fi putut să oprească răspândirea virusului.

ADVERTISEMENT

Un om moare la 15 secunde în medie în ultimele 2 săptămâni

După mai bine de jumătate de an de război cu virusul Covid-19, pericolul pare să rămână în continuare foarte accentuat. În ultimele două săptămâni un om moare în medie la fiecare 15 secunde. Asta înseamnă 247 de vieți stinse în fiecare oră.

Virusul s-a răspândit pe toată planeta, iar răbdarea și precauția rămân singurele arme ale omenirii.

ADVERTISEMENT