News

Cifre ameţitoare! ”Covid-ul se extinde practic fără control!” Câte persoane vor muri în SUA din cauza coronavirusului

03.12.2020 | 17:20
Cifre ametitoare Covidul se extinde practic fara control Cate persoane vor muri in SUA din cauza coronavirusului
ADVERTISEMENT

Experții din SUA anunță prăpădul în perioada următoarea a pandemiei. America a stabilit miercuri, 2 noiembrie, un nou record de decese, iar proiecțiile făcute de Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) sunt înfricoșătoare. Cifrele amețitoare indică faptul că va fi o iarnă întunecată și plină de pericole.

La doar o zi după ce directorul CDC, Robert Redfield, prezentase într-o scrisoare deschisă cifrele dezastrului ce va urma, Statele Unite anunță cel mai mare număr de morți înregistrat într-o singură zi de la începutul războiului anti-Covid. „Acum putem vedea mai mult aisbergul,” a spus Caitlin Rivers, epidemiolog la Universitatea Johns Hopkins.

ADVERTISEMENT

2833 de morți și (atenție!) 203.737 de infectări noi! Sunt cifre care te lasă fără cuvinte, dar ele nu prezintă încă fluxul de îmbolnăviri așteptat după Ziua Recunoștinței. FANATIK îți spune ce număr uriaș de decese este așteptat până în februarie, ce spune cel mai important om de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, dar și ce imagine este diferită acum față de vârful atins în aprilie.

Specialiștii din SUA anunță cifre apocaliptice în perioada următoare a pandemiei

Foto: Hepta.ro

„Realitatea este că decembrie, ianuarie și februarie vor fi grele. De fapt, cred că va fi cel mai dificil moment din istoria sănătății publice a acestei națiuni,” a spus dr. Robert Redfield, șeful CDC, într-o scrisoare adresată liderilor din SUA.

Următoarele două săptămâni vor fi critice în Statele Unite pentru că există riscul să apară ecoul produs de Ziua Recunoștinței când mulți americani au ignorat regulile impuse de autorități.

ADVERTISEMENT

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a postat modele de prognoză cu privire la potențialul unui număr crescut de morți, pe măsură ce ritmul focarelor de coronavirus din diferite state s-a accelerat.

America așteaptă aprobarea vaccinurilor Pfizer și Moderna, dar între timp adună tot mai multe decese. 200.000 de persoane s-au infectat în ultimele 24 de ore.

ADVERTISEMENT

„Dacă spitalizările au început să crească săptămâna aceasta, atunci în câteva săptămâni vor crește și decesele”, a spus dr. Jeremy Faust, medic de urgență la Brigham and Women’s Hospital din Boston, conform NY Times.

America are peste 270.000 de mii de decese de la începutul pandemiei, dar tragedia se va accentua în perioada următoare, avertizează CDC. Spitalele din unele orașe se apropie de capacitate maximă și, dacă statele nu sunt în măsură să reducă creșterea numărului de cazuri noi, aceste sisteme ar putea deveni în curând copleșite, așa cum a fost New York-ul în primăvară.

ADVERTISEMENT

SUA va ajunge la 450.000 de oameni morți până în februarie

Foto: Hepta.ro

„Suntem în acest potențial risc acum. O să vedem între 1.500 și 2.000 până la 2.500 de decese pe zi din cauza acestui virus. Preocupările privind mortalitatea sunt reale și cred, din păcate, înainte de februarie, ar putea fi aproape 450.000 de americani morți.”, a spus dr. Redfield, director CDC.

Spitalizările cauzate de virus au depășit 100.000 de oameni în prezent – mai mult decât dublu față de numărul de la începutul lunii noiembrie. Acesta este un indicator clar al modului în care ar putea arăta zilele următoare, spun experții.

Șeful Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a transmis că numărul morților ar putea fi micșorat în cazul în care publicul ar respecta sfaturile precum purtarea măștii.

„Nu suntem lipsiți de apărare. Adevărul este că atenuarea funcționează. Dar nu va funcționa dacă doar jumătate dintre noi facem ceea ce trebuie să facem.” a adăugat acesta.

Cu ce au greșit Trump și consilierul acestuia în timpul pandemiei? Sunt criticați pentru infernul care va urma

Foto: Hepta.ro

În discursul său, Dr. Redfield i-a criticat în mod indirect pe președintele Trump și pe Scott Atlas, consilierul  președintelui. Cei 2 au pus la îndoială importanța măștilor. Planul CDC de a solicita măști pentru toate mijloacele de transport în comun a fost blocat, iar Redfield a fost criticat public de președinte după ce a spus, la o ședință de congres, că măștile ar putea fi la fel de protectoare ca un vaccin.

„Când vrei cu adevărat să salvezi pe toată lumea, trebuie să ai mesaje clare, unificate și coerente”, a spus, miercuri, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Acesta consideră a fost o ”problemă faptul că încă ne certam în vară dacă măștile funcționează”.

Tot în scrisoare emisă se precizează că ar fi recomandată redeschiderea mai multor școli.  CDC va emite orientări la sfârșitul acestei săptămâni cu privire la verificările de rutină pentru profesori.

Ce este diferit acum față de valul 1 al pandemiei. Se anunță 100.000 morți pe lună

Foto: Hepta.ro

Recordul din timpul primului vârf al pandemiei a fost pe 15 aprilie când s-au înregistrat 2.752 de decese. Cifrele sunt din nou mari la început de decembrie, dar situația este complet diferită, cred specialiștii.

Există unele diferențe profunde față de punctul critic atins în primăvară de americani. Atunci, virusul și decesele au fost concentrate în New York și New England. Astăzi, pandemia face prăpăd în toată țara.

În curând se vor resimți efectele întârziate ale călătoriei de Ziua Recunoștinței. Mulți americani vor face deplasări de Crăciun și de Revelion, iar acest lucru ar putea avea efecte și mai devastatoare.

Deși cazurile de coronavirus au explodat recent, cu noi infecții care depășesc un milion de îmbolnăviri pe săptămână, o proporție mult mai mică de oameni care suferă de virus în aceste zile mor din cauza acestuia. Datele naționale arată că ponderea cazurilor care au dus la deces a scăzut de la 6,7 ​​la sută în aprilie la 1,9 la sută în septembrie, conform sursei citate.

  • “Există o veste bună prin faptul că aceste cifre sunt mult mai mici decât ar fi fost în martie sau aprilie”, a spus dr Leora Horwitz, profesor la Școala de Medicină Grossman de la N.Y.U.

Ea subliniază faptul că lucrătorii din domeniul sănătății sunt mult mai bine pregătiți acum ca să trateze infecția cu Sars-CoV-2. Totuși, punctează faptul că tot dezastrul din ultima perioadă putea fi evitat.

Un alt aspect important este faptul că sunt mai puțini pacienți din case de îngrijire medicală infectați cu noul coronavirus. Iar aceasta este o explicația pentru o rată mai mică de deces.

Infern în SUA din cauza pandemiei. ”Se extinde practic fără control”

Numărul pacienților cu Covid-19 din spitalele americane a depășit pragul de 100.000 pentru prima dată, aproape dublu față de numărul din timpul primului val mortal al coronavirusului.

„Orice persoană care gândește trebuie să fie îngrijorată. Faptul că avem atât de multe spitalizări ne indică faptul că am făcut o treabă foarte slabă în încercarea de a controla această pandemie. Se răspândește foarte rapid și, în multe locuri, se extinde practic fără control,” a spus Philip Landrigan, directorul unui program global de sănătate publică la Boston College.

Experții consideră că ponderea persoanelor care sunt suficient de bolnave pentru a avea nevoie de spitalizare nu s-a schimbat atât de mult. Doar că acum infectările sunt răspândite în toată America.

”Multe dintre sistemele noastre de îngrijire a sănătății sunt la limită. Doctorii au ajuns să facă triaj păstrând doar pacienții cei mai grav bolnavi,” precizează doctorul Michael Osterholm, expert în boli infecțioase la Universitatea din Minnesota.

ADVERTISEMENT