Sporturi

Cifre dezamăgitoare pentru Simona Halep în meciul cu Iga Swiatek. Poloneza nu i-a dat nicio şansă

04.10.2020 | 13:07
Cifre dezamăgitoare pentru Simona Halep în meciul cu Iga Swiatek. Poloneza nu i-a dat nicio şansă
Simona Halep of Romania in action during the third round at the 2020 Roland Garros Grand Slam tennis tournament against Amanda Anisimova of the United States
ADVERTISEMENT

Simona Halep a avut cifre dezamăgitoare în meciul cu tenismena poloneză Iga Swiatek în optimile de la Roland Garros.

Românca nu s-a regăsit în primul set din partida de pe zgura pariziană, având cifre extrem de proaste la majoritatea capitolelor, în comparație cu adversara sa.

ADVERTISEMENT

Swiatek a dominat clar primul set pe care și l-a adjudecat cu scorul de 6-1 în 49 de minute, profitând de un nivel slab al jocului din partea Simonei.

Cifre dezamăgitoare pentru Simona Halep cu Iga Swiatek. Jucătoarea din Polonia nu i-a dat nicio șansă

Poloneza a avut un procentaj mult mai bun pe ambele servicii, 76% dintre puncte fiind jucate cu primul serviciu, iar 75% dintre acestea fiind câștigate. Serviciul al doilea a fost și el extrem de eficient, Swiatek câștigând 80% dintre puncte.

ADVERTISEMENT

În comparație, Halep a avut un procentaj de 68% la primul serviciu, câștigând doar 54% dintre punctele jucate cu primul și doar o treime dintre cele jucate cu serviciul al doilea.

Simona a avut patru lovituri câștigătoare și două erori neforțate în primul set. Poloneza domină clar și aici, având 17 lovituri direct câștigătoare și șapte erori neforțate.

Simona nu și-a revenit nici în setul secund. 

Deși Simona a crescut procentajul, jucând 79% dintre puncte cu primul serviciu, a câștigat doar 53% dintre aceste puncte. Serviciul al doilea a fost prea puțin îmbunătățit, Halep câștigând doar 40% dintre puncte.

ADVERTISEMENT

Deși poloneza nu a mai reușit să joace atât de mult punctele cu primul serviciu, având doar 48% procentaj, le-a câștigat aproape toate, mai exact 90% dintre acestea. Serviciul al doilea a fost și el eficient, aproape două treimi (64% dintre punctele jucate) ajungând în contul lui Swiatek.

Halep a crescut puțin numărul de lovituri câștigătoare, având opt astfel de execuții, dar mult mai multe erori neprovocate, 13.

În comparație, Iga Swiatek a reușit să lovească 13 lovituri direct câștigătoare și a avut tot 13 erori neforțate.

ADVERTISEMENT

Un alt capitol la care poloneza a fost mult superioară este reprezentat de mingile jucate la fileu. Halep a reușit să câștige doar 50% dintre acestea, în timp ce poloneza a pierdut doar un punct când a venit la fileu, având un procentaj total de 89%.

Per total, poloneza de doar 19 ani a dominat-o categoric pe Simona Halep la toate capitolele, provocând cea mai mare surpriză de până acum de la Roland Garros.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri