Fotbal intern

Cifre groaznice pentru Raul Rusescu. N-a mai dat un gol în campionat de doi ani

07.08.2018 | 09:09
Cifre groaznice pentru Raul Rusescu Na mai dat un gol in campionat de doi ani
ADVERTISEMENT

Cifre groaznice pentru Raul Rusescu, jucătorul care a semnat pe două sezoane cu FCSB în cursul zilei de luni, 6 august, după lungi negocieri cu Gigi Becali. Atacantul în vârstă de 30 de ani şi-a reziliat contractul cu Osmanlispor, dar cifrele nu-l ajută foarte mult la revenirea lui la vicecampioana României.

Raul Rusescu a revenit la FCSB pentru a treia oară, iar internaţionalul român în vârstă de 30 de ani a semnat un contract valabil două sezoane. Mai mult, în conturile atacantului vor intra 25.000 de euro pe lună, acesta având cel mai mare salariu de la FCSB, urmat de Filipe Teixeira care încasează 20.000 de euro pe lună.

ADVERTISEMENT

Cifre groaznice pentru Raul Rusescu. Nu a mai jucat de un an şi două luni

Raul Rusescu ar trebui să concureze cu Harlem Gnohere pentru un post de titular, dar atacantul francez este favorit să fie titular în meciurile “roş-albaştrilor”, deşi nu este pregătit 100% din punct de vedere fizic. Mai mult, Raul Rusescu nu traversează cea mai bună perioadă a carierei. Acesta nu a mai jucat un meci oficial de un an şi două luni, ultima lui partidă fiind pe 3 iunie 2017, atunci când Beşiktaş s-a impus în faţa celor de la Osmanlispor, scor 4-0.

N-a mai înscris de doi ani într-un meci de campionat

De asemenea, Raul Rusescu, omul de la care Gigi Becali se aşteaptă să marcheze mai multe goluri decât “Bizonul” din lotul FCSB-ului, nu a mai înscris un gol de mai bine de un an şi jumătate, mai exact dintr-un meci jucat cu Osmanlispor în Cupa Turciei pe 25 ianuarie 2017. Într-un meci de campionat nu a mai marcat de doi ani şi nu a mai înscris în două meciuri consecutive de doi ani şi jumătate.

ADVERTISEMENT

Raul Rusescu, jucătorul cel mai bine plătit din lotul FCSB-ului, este la a treia experienţă la FCSB. Prima dată a ajuns la vicecampioana României în 2011, atunci când “roş-albaştrii” l-au transferat de la Unirea Urziceni. A revenit la gruparea finanţată de Gigi Becali în sezonul 2014 – 2015, când Sevilla l-a cedat sub formă de împrumut la gruparea din Liga 1 Betano. Ultima partidă jucată de internaţionalul român în vârstă de 30 de ani la vicecampioana României a fost pe 3 mai 2015, în finala Cupei României cu U Cluj.

Anuţul făcut de FCSB în legătură cu revenirea lui Raul Rusescu la vicecampioana din Liga 1 Betano
Anuţul făcut de FCSB în legătură cu revenirea lui Raul Rusescu la vicecampioana din Liga 1 Betano

Mesajul lui Raul Rusescu

Mă bucur foarte mult că, în sfârşit, lucrurile s-au rezolvat. Mai bine mai târziu decât niciodată! Aştept cu nerăbdare să redebutez în echipa la care mi-am dorit mereu să joc. Sunt nerăbdător, încrezător şi sper să ajut cât mai mult şi, mai ales, cât mai bine la îndeplinirea obiectivelor echipei din acest sezon. De asemenea, abia aştept să evoluez din nou în faţa suporterilor noştri, care au fost mereu extraordinari”,

ADVERTISEMENT

a declarat Rusescu pentru site-ul oficial al FCSB.

Cotat de site-urile de specialitate la 300.000 de euro, Raul Rusescu a jucat în 123 de meciuri pentru FCSB, a înscris 53 de goluri şi a oferit 21 de pase decisive. Pe parcursul carierei, atacantul a mai evoluat la echipe precum Unirea Urziceni (87 prezenţe, 16 goluri), Osmanlispor FK (65 prezenţe, 17 goluri), SC Braga (20 prezenţe, 8 goluri) şi Sevilla FC (7 prezenţe, 3 goluri). Pentru echipa naţională a României a debutat pe 11 septembrie 2012, atunci când “tricolorii” s-au duelat cu Andora, scor 4-0, în preliminariile Campionatului Mondial, pe “Arena Naţională”, când partida a fost urmărită de 25.000 de spectatori. Pentru naţionala României, Raul Rusescu are 9 selecţii şi a înscris un singur gol. A mai bifat prezenţe şi la Under 21 (6 meciuri, 2 goluri) şi Under 19 (6 prezenţe, 3 goluri).

300.000 de euro este cota lui Raul Rusescu, conform transfermarkt.com