News

Cifre impresionante din Israel. Câți oameni s-au reinfectat cu Covid din 120.000 de vaccinați

26.01.2021 | 12:20
Cifre impresionante din Israel Cati oameni sau reinfectat cu Covid din 120000 de vaccinati
ADVERTISEMENT

Studii preliminare arată o scădere semnificativă a numărului de infectări cu Covid-19 și spitalizări în Israel.

Israelul și-a vaccinat deja 40% din populație și a obținut rezultate neașteptate fără doza de rapel, semn că vaccinarea poate pune capăt pandemiei.

ADVERTISEMENT

Mai mult, în cazurile unde a fost administrată și a doua doză, rezultele sunt și mai bune, conform New York Times.

Vaccinarea anti-Covid scade considerabil numărul de internări

Medicul Anat ekka Zohar, vicepreședinte al serviciilor de sănătate Maccabi a vorbit despre aceste date culese și numește situația „încurajatoare”.

ADVERTISEMENT

Pentru studiu a fost comparat un grup de 200.000 de persoane cu vârsta peste 60 de ani care a fost vaccinat și alt grupă de 200.000 de oameni nevaccinați. După 2 săptămâni de la vaccinare, șansele de infectare au scăzut cu 33%. Șansa de infectare a scăzut cu 60% după 20 de zile de la vaccinare.

Mai mult, guvernul israelian a dezvăluit că doar 20 de oameni din peste 120.000 de vaccinați s-a reinfectat cu Covid-19. Cu toate acestea, Israelul se confruntă cu al 3-lea val de coronavirus, astfel că restricțiile rămân de actualitate în această țară.

ADVERTISEMENT

Emilian Popovici le cere oamenilor să se vaccineze

Medicul epidemiolog Emilian Popovici, Vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie, a numit cifrele oferite de israelieni o „rază de soare”. Vaccinarea rămâne singura soluție de a combate pandemia, mai ales în perspectiva noilor tulpini de coronavirus.

Serviciile de sănătate din Israel au anunțat ieri că din 128.600 de vaccinați cu a doua doză, la o săptămână s-au infectat doar 20. O eficiență de peste 95% a vaccinului.

ADVERTISEMENT

Iată că acceste vaccinuri, cel Pfizer e înalt eficient, sunt convins că și cel Moderna e la fel de eficient, dar și AstraZeneca. Ce s-a discutat în studiile de eficacitate se confirmă într-o observație de efectivitate care are bază solidă.

E o rază de soare din partea vaccinării. Legat de tulpina sud africană sau varianta britanică, au suferit 24 de mutații, una la nivelul proteinei spike, dar vaccinul se menține eficient și față de aceste variante”, a explicat Popovici.

ADVERTISEMENT