News

Cifre încurajatoare. Peste 62.500 de români au primit prima doză de vaccin anti-Covid în ultimele 24 de ore

Comitetul pentru vaccinare (CNCAV) a anunțat cifre record pentru ultimele 24 de ore privind numărul de români vaccinați cu prima doză împotriva Covid-19.
21.10.2021 | 19:34
Cifre incurajatoare Peste 62500 de romani au primit prima doza de vaccin antiCovid in ultimele 24 de ore
ADVERTISEMENT

Cifrele dramatice înregistrate în ultimele zile, când mii de români și-au pierdut viața răpuși de Covid-19, au avut un efect de trezire pentru populația nevaccinată a țării. Așa se face că, în ultimele 24 de ore, s-a înregistrat un număr record de persoane vaccinate cu prima doză anti-Covid.

În acest sens, Comitetul pentru Vaccinare a anunțat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 62.512 de persoane cu prima doză, al doilea cel mai mare bilanț înregistrat de la debutul campaniei de imunizare. Doar pe 21 aprilie 2021 s-au vaccinat mai mulți români împotriva Covid -19, și anume 63.546 de persoane.

ADVERTISEMENT

În plus, la acest număr record se adaugă și 8.513 persoane care s-au vaccinat cu a doua doză și 28.351 de persoane care s-au vaccinat cu a treia doză. Astfel, numărul românilor care au efectuat cel puțin o doză de vaccin a ajuns la aproape 6,15 milioane, iar 630.000 au efectuat deja și a treia doză.

Număr dublu de vaccinați miercuri, față de începutul acestei săptămâni

Îmbucurător este faptul că în ultimele 24 de ore au fost vaccinați un număr aproape dublu de persoane față de cele care s-au prezentat la centrele de vaccinare la începutul acestei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Pe lângă teama de infectare și de numărul dramatic al celor răpuși de Covid-19, și posibila instituire de luni, 25 octombrie, a carantinei de noapte pentru persoanele nevaccinate a determinat creșterea semnificativă a numărului celor care s-au prezentat miercuri la centrele de vaccinare.

Doze administrate în România: peste 11 milioane

Din 27 decembrie 2020, în România au fost administrate aproape 11,5 milioane de doze din cele patru seruri aprobate la nivelul UE, Pfizer, Moderna, Astra Zeneca și Johnson & Johnson.

ADVERTISEMENT

Potrivit unui studiu citat de Digi24, Bulgaria şi România nu sunt singurele țări care se confruntă cu probleme în ceea ce privește administrarea vaccinului anti-COVID în rândul populației.

O jumătate din statele membre a reușit să-și imunizeze aproape toată populația, în timp ce cealaltă jumătate se străduieşte să convingă un număr cât mai mare de persoane să se vaccineze, pe fondul unei lipse de încredere profundă în vaccinuri, dar mai ales în autorități.

ADVERTISEMENT

”Oamenii au experimentat în mod direct minciuna guvernelor lor”

”Dintre cele 27 de state membre ale blocului comunitar, cele 15 state cu cele mai bune performanţe în ceea ce priveşte ratele de vaccinare anti-COVID fac parte din ceea ce a fost cândva blocul occidental, în timp ce ultimele 10 state în clasamentul european al administrării vaccinului în rândul populației sunt toate foste ţări care au făcut parte din blocul comunist. Grecia şi Lituania sunt singurele două ţări care contrazic această tendinţă, Lituania ocupând locul 16, iar Grecia locul 17”, se arată în respectivul studiu.

În context, Comisia Europeană a declarat că ţările care se străduiesc să crească nivelul de vaccinare în rândul populației ar trebui să se concentreze pe campanii de informare care să îi vizeze în mod specific pe cetățenii care ezită să se vaccineze.

”Oamenii care au experimentat în mod direct minciuna guvernelor lor se străduiau să aibă încredere în autorităţi, chiar şi la mulţi ani după ce a căzut regimul comunist din țara lor”, a explicat Anna Nicińska, profesor la facultatea de Științe Economice din cadrul Universității din Varșovia, în cadrul acestui studiu.

ADVERTISEMENT