Sport

Cifre horror pentru Lionel Messi! Capitolul la care este al doilea cel mai slab fotbalist din Europa

Lionel Messi a revenit pe teren şi a jucat primul meci din 2022, la PSG, însă starul argentinian a ajuns să aibă cifre horror în Ligue 1. Care este capitolul unde a devenit al doilea cel mai slab fotbalist din Europa.
26.01.2022 | 09:18
Cifre horror pentru Lionel Messi Capitolul la care este al doilea cel mai slab fotbalist din Europa
Lionel Messi are cifre horror la PSG
ADVERTISEMENT

Transferul lui Lionel Messi i-a făcut să viseze pe fanii lui PSG, însă prestaţiile din teren ale argentinianului nu s-au ridicat la aşteptările francezilor. După 12 meciuri jucate în Ligue 1, fotbalistul de 34 de ani are un singur gol marcat şi a irosit o multitudine de şanse.

Lionel Messi, cifre horror la PSG. Doar Cancelo este mai slab în Europa

Conform The Sun, Lionel Messi are a doua cea mai slabă rată de conversie a şuturilor, în Europa. Mai exact, vedeta lui PSG a marcat 1 gol din cele 44 de şuturi avute în Ligue 1, până acum.

ADVERTISEMENT

Doar Joao Cancelo are o rată de conversie mai slabă, cu 1 gol marcat din cele 46 de şuturi avute în Premier League. În cazul lui Lionel Messi, în calcul trebuie luat şi aspectul că a ratat, din diverse motive, 9 meciuri din Ligue 1.

Lionel Messi a revenit pe teren în weekend, în PSG – Reims 4-0, când a jucat 27 de minute. Argentinianul a reuşit să ofere o pasă decisivă la golul marcat de Marco Verratti, la 4 minute de la intrarea pe gazon.

ADVERTISEMENT

Dacă în Ligue 1 are mari probleme, Lionel Messi stă mult mai bine în Liga Campionilor. În cele 5 meciuri din faza grupelor, a marcat 5 goluri şi a fost decisiv în victoria lui PSG cu RB Leipzig, scor 3-2, când a înscris o dublă.

Lionel Messi stă bine în clasamentul indexului InStat de la PSG

Chiar dacă are o rată de conversie a şuturilor foarte slabă, Lionel Messi stă mult mai bine în clasamentul indexului InStat de la PSG, în Ligue 1. Fotbalistul de 34 de ani ocupă locul 2 în acest clasament, cu 317 puncte, fiind devansat doar de Neymar, care are 323 de puncte.

ADVERTISEMENT

Surprinzător, Neymar ocupă prima poziţie chiar dacă nu a mai jucat de la finalul lunii noiembrie. Brazilianul s-a accidentat în meciul Saint-Etienne – PSG 1-3 şi se află, în prezent, în recuperare. Acesta ar urma să reintre pe teren în luna februarie, înainte de turul cu Real Madrid.

O altă surpriză este faptul că Mbappe, cel mai bun marcator al lui parizienilor în actualul sezon, se află abia pe locul 4 în clasamentul indexului InStat de la PSG, în Ligue 1.

ADVERTISEMENT

Atacantul francez are 313 puncte şi a fost devansat de cei doi colegi din tripleta de aur, dar şi de Marquinhos. În Ligue 1, Kylian Mbappe a marcat 10 goluri în 20 de meciuri şi a mai oferit 9 pase decisive.

Soţia îl presează să se întoarcă la FC Barcelona

Recent, El Nacional, un cunoscut ziar din Catalonia, a anunţat că Antonela Roccuzzo încearcă să-l convingă pe Lionel Messi să se întoarcă la FC Barcelona. Totul vine după ce familia fotbalistului nu s-a acomodat în Franţa, iar pe “Camp Nou” au revenit Dani Alves şi Xavi, buni prieteni ai argentinianului.

Luni, la o zi după ce a revenit pe teren, Lionel Messi a profitat de cele câteva zile libere, după ce Ligue 1 a intrat în pauză, şi a făcut o scurtă deplasare la Barcelona. Jucătorul a luat cina cu Xavi, antrenorul catalanilor, şi cu Sergio Busquets și Jordi Alba. Vizita a alimentat şi mai tare zvonul că fotbalistul de 34 de ani ar putea să se întoarcă pe “Camp Nou”.

ADVERTISEMENT