Sport

Cifrele celei mai dure înfrângeri de la Campionatul Mondial! România, doar două contraatacuri tot meciul. 23 de acţiuni irosite fără şut la poartă

10.12.2019 | 17:46
Cifrele celei mai dure infrangeri de la Campionatul Mondial Romania doar doua contraatacuri tot meciul 23 de actiuni irosite fara sut la poarta
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu 22-34 meciul împotriva Suediei de la Campionatul Mondial de handbal. A fost cel mai modest meci făcut de naţionala lui Tomas Ryde la acest turneu final, unul în care jucătoarele au depus armele cu 20 de minute înainte de final. Mai rămâne meciul cu Japonia pentru a încerca să obţină primele puncte în grupa principală. 

Cifrele celei mai dure înfrângeri de la Campionatul Mondial! Dedu a făcut minuni în prima repriză

“Tricolorele” au început cu 0-4 şi apoi au echilibrat meciul la 6-6. Însă din acel punct, minutul 16, România a fost dominată autoritar. Chiar dacă pe atac a existat mai multă activitate decât împotriva Rusiei, defensiva noastră a fost făcută vraişte de suedeze.

ADVERTISEMENT

În minutul 40, nu mai puţin de 16 mingi le-au fost oferite suedezelor fără şut la poartă, din cauza greşelilor de mânuire a balonului, a paselor greşite şi a nesincronizărilor. Nordicele nu au jucat perfect, însă chiar şi aşa au avut tot meciul la discreţie.

România a jucat în poartă cu Denisa Dedu şi Diana Ciucă. Dedu a făcut minuni în poartă în prima parte, având spre finalul reprizei un procent de intervenţii de 43%. Însă, până la final procentajul a scăzut la 32%, peste media ei în turneu, totuşi.

ADVERTISEMENT

Eficienţă la finalizare: 35%! Dăm gol foarte greu

Diana Ciucă a intrat în partea secundă şi a avut 33% eficienţă în poartă, adică 6 intervenţii din 18 şuturi. Yulia Dumanska nu a evoluat deloc, fiind al doilea meci la rând în care nu a prins niciun minut în poarta României.

Eficienţa la finalizare a fost de doar 35%. Din nou un procentaj care ne arată cât de greu marchează echipa României. Dintr-un număr de 63 de atacuri, doar 22 s-au încheiat cu gol. Iar Cristina Neagu, Aneta Udriştoiu şi Crina Pintea au fost jucătoarele care au marcat cel mai mult pentru noi: câte 4 goluri.

ADVERTISEMENT

Statisticile pe atac ale României: 

  • Eficienţă la finalizare: 22 de goluri din 63 de atacuri (35%)
  • Goluri de pe semicerc: 6 din 9 (67%)
  • Goluri din extreme: 6 din 9 (67%)
  • Goluri de pe linia de 9 metri: 2 din 9 (22%)
  • Goluri din 7 metri: 4 din 6 (67%)
  • Goluri pe contraatac: 1 din 2 (50%)
  • Goluri pe pătrunderi: 2 din 4 (50%)
  • Goluri cu poarta goală: 1 din 1 (100%)

Din cele 63 de atacuri, 40 dintre ele s-au finalizat cu şut la poartă, în timp ce în 23 dintre cazuri atacul nostru s-a încheiat înainte de a trimite mingea spre buturile adverse.

ADVERTISEMENT

23 de mingi cedate suedezelor fără ca balonul să fie trimis spre poartă

Jocul fără portar al naţionalei noastre a fost o strategie falimentară în majoritatea timpului. Suedezele au înscris 5 goluri cu poarta goală din şase ocazii avute. Noi am reuşit doar un gol cu poarta goală.

Eficienţa suedezelor a fost foarte mare. Dintre cele 64 de atacuri, 34 au fost finalizate cu gol, ceea ce reprezintă un procentaj de 53%. Dacă noi le-am dat 23 de mingi fără să şutăm, suedezele au avut doar 9 atacuri care nu au fost finalizate cu şut.

  • 7 goluri a marcat Mellegard, cea mai bună marcatoare suedeză
  • 4 bare a avut România împotriva Suediei
ADVERTISEMENT