Fotbal intern

Cifrele dezastrului de la Dinamo! “Câinii”, cel mai slab start de sezon din istorie! Când s-a mai întâmplat ca echipa să aibă ZERO PUNCTE după două etape

23.07.2019 | 11:43
Cifrele dezastrului de la Dinamo Cainii cel mai slab start de sezon din istorie Cand sa mai intamplat ca echipa sa aiba ZERO PUNCTE dupa doua etape

Dinamo are cel mai slab start de sezon din cei 71 de ani de istorie ai clubului. După două etape, formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare ocupă ultimul loc în clasament, cu două înfrângeri clare în faţa Viitorului şi Universităţii Craiova. În plus, ofensiva “câinilor” a fost sterilă în ambele meciuri, ceea ce completează tabloul de coşmar din 2019.

Dinamo, cel mai slab start de sezon din istorie. Zero pe linie pentru “câini”

Sezonul 2018-2019 a fost cel mai slab din istoria clubului, cu o clasare pe locul 9, iar fanii sperau ca noua stagiune să şteargă ruşinea. A fost nevoie de doar două etape pentru ca echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare să bifeze o nouă bornă negativă. După înfrângerile cu Viitorul şi U Craiova, Dinamo are 0 puncte şi 0 goluri marcate. Niciodată în istoria de 71 de ani a clubului nu s-a mai întâmplat ca echipa să aibă un asemenea bilanţ negativ.

Până în prezent, Dinamo mai reuşise de două să aibă 0 puncte după două etape. În sezoanele 1975-1976 şi 1997-1998, “câinii” au avut un start la fel de slab, însă salvarea a venit din partea ofensivei, de fiecare dată echipa reuşind să marcheze un gol. Tot în două sezoane s-a întâmplat ca formaţia din Şoseaua Ştefan cel Mare să nu marcheze niciun gol în primele două meciuri ale sezonului. S-a întâmplat în sezoanele 1993-1994 (Dinamo – Steaua 0-3, FC Braşov – Dinamo 0-0) şi 2009-2010 (U Craiova – Dinamo 0-0, Internaţional Curtea de Argeş – Dinamo 0-0).

Dinamo, cel mai slab start de sezon din istorie (sursă foto: sportpictures.eu)
Dinamo, cel mai slab start de sezon din istorie (sursă foto: sportpictures.eu)

Viitorul i-a administrat cea mai grea înfrângere din ultimii ani

Viitorul a învins-o pe Dinamo, scor 5-0, în prima etapă a noului sezon din Liga 1, una dintre cele mai grele înfrângeri din istoria recentă a clubului. De-a lungul timpului, “câinii” a u mai pierdut de trei ori în campionat cu acest scor, în 1968 cu U Cluj, în 1986 cu Sportul Studenţesc şi în 1998 cu Steaua Bucureşti.

În sezonul 2014-2015, Dinamo era umilită de Astra Giurgiu, scor 1-6, când Ionel Dănciulescu ocupa postul de antrenor ca interimar. “Sincer, nu avem niciun alibi, nu putem vorbi despre absolut nimic. A fost o ruşine ce s-a întâmplat pe teren în această seară. Ce să le transmit fanilor? Din primul moment când am venit aici nu m-au dorit. Din ce îmi aduc aminte, Dinamo de doi ani de zile nu a intrat în play-off. Le-am spus că voi face tot ce depinde de mine să ajungem acolo. Într-adevăr, azi a fost o umilinţă, nu am crezut vreodată că putem ajunge aici”, declara Eugen Neagoe după înfrângerea cu Viitorul.

Dinamo, cel mai slab start de sezon din istorie (sursă foto: sportpictures.eu)
Dinamo, cel mai slab start de sezon din istorie (sursă foto: sportpictures.eu)

Cu cine a jucat Dinamo în sezoanele de coşmar cu 0 puncte în primele două etape

  • Sezonul 1975-1976 – CFR Cluj – Dinamo 1-3, Dinamo – Sportul Studenţesc 0-1
  • Sezonul 1997-1998 – U Craiova – Dinamo 2-1, Dinamo – Rapid Bucureşti 0-2

Dinamo, două şuturi pe poartă în primele etape

Dinamo a avut cifre slabe în primele două meciuri ale sezonului. În 180 de minute, defensiva “câinilor” a primit şapte goluri. În acelaşi timp, ofensiva a fost la pământ. Atacanţii dinamovişti au reuşit două şuturi pe spaţiul porţii în meciurile cu Viitorul şi U Craiova. Mai mult decât atât, în partida de la Ovidiu, echipa lui Gică Hagi a fost net superioară, lucru confirmat şi de Florin Prunea. “La 2-0 am picat total, am avut posesie 51 la sută, dar cînd am văzut pasele decisive, 13-3 pentru ei, păi mi-am dat seama că aici s-a făcut diferenţa. Când am văzut duelurile, marea majoritatea câştigate de Viitorul, cred că scorul este corect”, a spus Florin Prunea.

  • 16 fotbalişti a folosit Dinamo în primele două etape