Fotbal international

Cifrele dezastrului pentru Real Madrid în meciul cu Ajax! 1.392 de zile de la ultima eliminare din Champions League

06.03.2019 | 10:51
Cifrele dezastrului pentru Real Madrid in meciul cu Ajax 1392 de zile de la ultima eliminare din Champions League
ADVERTISEMENT

Câștigătoarea ultimelor trei ediții de Champions League, Real Madrid, a fost eliminată de Ajax Amsterdam în optimile de finală, iar cotidianul francez L’Equipe a prezentat cifrele dezastrului pentru formația spaniolă. ”Galacticii” au fost învinși cu 4-1 pe Santiago Bernabeu după ce câștigaseră în Olanda cu 2-1 și rămân fără trofeu câștigat în actualul sezon.

Cifrele dezastrului pentru Real Madrid în meciul cu Ajax

Jurnaliștii francezi au publicat cifrele dezastruoase înregistrate de Real Madrid după înfrângerea din meciul cu Ajax Amsterdam. Au trecut 1.392 de zile de la ultima eliminare a ”galacticilor” din Champions League, în 13 mai 2015, când Juventus i-a scos din faza semifinalelor. Madrilenii au ajuns la a 14-a înfrângere în acest sezon în toate competițiile, dublu față de ultimii doi ani.

ADVERTISEMENT

Este pentru prima dată în ultimii nouă ani când Real Madrid nu ajunge în sferturi. Precedentul dezastru a avut loc în sezonul 2009-2010, atunci când spaniolii au fost eliminați de Olympique Lyon. ”Galacticii” au înregistrat în acest sezon patru înfrângeri pe Santiago Bernabeu (cu Ajax Amsterdam, ​​Girona și de două ori cu FC Barcelona), această contraperformanță fiind atiunsă ultima dată în 2004 când pe banca tehnică se afla Carlos Queiroz.

Jucătorii echipei Real Madrid sunt dezamăgiți, în timp ce cei de la Ajax sărbătoresc calificarea
Jucătorii echipei Real Madrid sunt dezamăgiți, în timp ce cei de la Ajax sărbătoresc calificarea

Recorduri triste pentru Real Madrid

Este pentru a doua oară în istorie când Real Madrid este eliminată în cupele europene după ce a câștigat meciul tur în deplasare. Prima dată s-a întâmplat în sezonul 1994-1995 al Cupei UEFA, atunci când danezii de la Odense au câștigat cu 2-0 pe Santiago Bernabeu după ce pierduseră cu 2-3 în prima manșă. Pentru prima dată în istorie, campioana Europei a pierdut ultimele două meciuri jucate acasă în Champions League la trei goluri diferență: 0-3 cu ȚSKA Moscova și 1-4 cu Ajax.

ADVERTISEMENT

Atacantul Karim Benzema a jucat meciul cu numărul 112 în Champions League și a devenit, alături de Thierry Henry, jucătorul francez cu cele mai multe prezențe în această competiție. Sârbul Dudan Tadic este al doilea jucător de la Ajax Amsterdam care a înscris șase goluri în același sezon al Ligii Campionilor, după Jari Litmanen (6 în 1994-95 și 9 în 1995-96). Este pentru prima dată după 22 de ani când olandezii trec de un tur eliminatoriu în Champions League. Ultima dată s-a întâmplat în sezonul 1996-1997, atunci cînd în sferturi au eliminat Atletico Madrid.

Real Madrid a fost eliminată de Ajax Amsterdam în optimile de finală ale Champions League, iar glumele pe seama ”galacticilor” au curs pe rețelele de socializare.

ADVERTISEMENT