Sport

Gabi Torje nu și-a ținut promisiunea! Dinamo, chiar mai slabă la Craiova decât cu FCSB

Dinamo a luat mai puține goluri la Craiova decât cu FCSB. Dar a fost dominată chiar mai catregoric.
28.09.2021 | 11:20
Gabi Torje nu sia tinut promisiunea Dinamo chiar mai slaba la Craiova decat cu FCSB
Angajamentul luat de Torje nu a fost onorat
ADVERTISEMENT

Dinamo se află într-o degringoladă de nedescris, pe care nu și-o imaginau nici cei mai pesimiști suporteri. Sunt deja șapte eșecuri la rând în campionat pentru Dinamo, perioadă în care s-a strecurat doar victoria cu 1-0 în fața Ripensiei Timișoara, în 16-imile Cupei României. „Câinii” au obținut doar două victorii în această ediție a Ligii I, 3-2 în prima etapă cu FC Voluntari și 3-1 în runda a treia, cu Academica Clinceni, ambele pe teren propriu.

Din 2 august, când a avut loc partida cu actuala lanternă roșie a Ligii I, Dinamo a compus o linie de clasament inimaginabilă: rubricile victoriilor și ale remizelor au rămas imaculate, în dreptul înfrângerilor este trecută cifra șapte, iar în tot acest interval de timp echipa a marcat un singur gol, acasă, cu FC Botoșani, din penalty, și a primit 20! Practic, aproape trei goluri pe meci.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova s-a distrat cu Dinamo! A dat 5 goluri, a avut 14 șuturi pe poartă și 29 de ocazii

După înfrângerea cu FCSB din etapa a 6-a, când echipa Dinamo a încasat șase goluri, Gabriel Torje a avut curajul să iasă în față! A declarat că echipa la care este legitimat nu va mai arăta la fel în nicio partidă și se va bate la play-off.

O înfrângere usturătoare, ne asumăm cu toții, e cea mai grea înfrângere din cariera mea. Ce să mai zici la 0-6? Ne-am dezamăgit suporterii, au venit în număr foarte mare, aș fi ridicol să caut explicații. Nu este acesta nivelul lui Dinamo, cu siguranță.

ADVERTISEMENT

Fazele fixe ne-au fost fatale, 5 goluri din asemenea faze, e dezamăgitor, e umilitor. Să ne uităm la această dată, 12 septembrie! E ultima oară oară când veți mai vedea Dinamo așa cât sunt eu aici, ce s-a întâmplat este rușinos”, a declarat mijlocașul.

Torje nu este vreun vizionar, să prevestească ce se va întâmpla, dar experiența acumulată de-a lungul carierei ar fi putut să-l ajute să nu facă astfel de afirmații categorice. Pentru că a venit meciul din Bănie cu CS Universitatea Craiova, care a fost câștigat de gazde cu 5-0.

ADVERTISEMENT

Dinamo a arătat chiar mai rău la Craiova decât în partida cu FCSB. Chiar dacă a încasat “doar” cinci goluri

Din punct de vedere al scorului final, mijlocașul dinamovist a avut dreptate, chiar dacă sigur nu îl încălzește asta. Dar cifrele spun cu totul și cu totul altceva. FCSB a marcat cele șase goluri din opt șuturi pe poartă, și a avut alte opt oportunități de a înscrie.

Craiova, în schimb, a punctat de cinci ori din 14 șuturi pe spațiul porții bucureștene și a avut alte 15 ocazii de a scutura plasa. Dacă în eternul derby consumat pe 12 septembrie, soarta meciului fusese decisă în prima repriză, la finele căreia gazdele conduceau cu 4-0, aseară iureșul a avut loc după pauză, gruparea olteană punctând de patru ori între minutele 52 și 90.

ADVERTISEMENT

Singurul punct comun ar fi că Dinamo a avut câte un eliminat în ambele partide, de fiecare dată în prima repriză: Steliano Filip în minutul 37 al partidei cu FCSB și Giafer în minutul 16 al meciului de aseară.

Dinamo nu va retrograda, se va bate pentru play-off. Suntem triști cu toții, este doar un eșec peste care trebuie să trecem. Am pierdut cu rivala de moarte dar ne mobilizăm pentru jocul retur.

Avem un antrenor foarte bun, care-i învață pe tineri, dar nu poate juca antrenorul. Joacă tineri și bătrâni, asta nu e o scuză. Eu m-am simțit bine, și fizic, am alergat acolo unde mi-a cerut antrenorul. A preferat Mister să mă pună vârf, să jucăm pe contraatac”, a mai declarat Torje după meciul cu FCSB.

Există și un lucru bun: pe ultimul loc rămâne Academica Clinceni

Pentru Dinamo urmează meciul de pe teren propriu cu UTA, din etapa a 11-a, programat pe 2 octombrie. Din fericire pentru „câini”, mai jos de locul 15 nu au cum să coboare, pentru că Academica Clinceni a adunat două puncte. Ca să urce măcar un loc au nevoie de victorie, iar Gaz Metan să piardă în deplasare, cu CFR Cluj.

Nici UTA nu traversează o perioadă prea bună, având în luna septembrie două remize, dintre care una în deplasare, și un eșec, duminică, pe teren propriu, cu CFR Cluj.

Meciul de la finalul săptămânii ar putea reprezenta a cincea revenire a lui Mircea Rednic pe banca tehnică a lui Dinamo. Azi e marți și nu s-a anunțat nimic oficial până la această oră, singura certitudine fiind că interimatul lui Sorin Colceag s-a terminat după partida de aseară de la Craiova, după ce săptămâna trecută fusese reziliat contractul lui Dario Bonetti.

Practic, în acest moment, echipa nu este pregătită de nimeni, se află exact în ochiul ciclonului, trage speranțe să se mai redreseze de luni încolo, când va avea loc o nouă înrerupere a Ligii I pentru meciurile naționalei cu Germania (în deplasare, 8 octombrie) și Armenia (acasă, pe 11) în Grupa J preliminară a CM 2022 din Qatar, dar sigur se va bate la play-off, dacă ar fi să-l credem pe Torje. Rămâne de văzut și cum va putea.

ADVERTISEMENT