Fotbal intern

Cifrele incredibile ale lui Haaland în 2020. Doar un singur fotbalist a mai înscris trei goluri României!

31.12.2020 | 13:26
Cifrele incredibile ale lui Haaland in 2020 Doar un singur fotbalist a mai inscris trei goluri Romaniei
ADVERTISEMENT

Erling Haaland este unul dintre cei mai în formă atacanți din Europa și în meciul de la Oslo împotriva României a fost coșmarul apărării lui Mirel Rădoi, după ce a înscris nu mai puțin de trei goluri, în victoria cu 4-0 din Liga Națiunilor.

Erling Haaland este la doar 20 de ani “copilul-minune” al Europei, la meciul Norvegia – România 4-0, reușind să înscrie primul hattrick pentru echipa națională, un lucru deja obișnuit la echipa de club, Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

FANATIK s-a uitat pe cifrele lui Erling Haaland, pentru a înțelege mai bine cine este acest norvegian care are Europa la picioare cu niște borne incredibile în 2020: nu mai puțin de 19 goluri în 17 partide pentru Borussia Dortmund și naționala Norvegiei, în toate competițiile.

Cifrele lui Erling Haaland în 2020, la Borussia Dormund și naționala Norvegiei

Erling Haaland a reușit zece goluri și două assit-uri în opt meciuri în acest sezon de Bundesliga, ultima ispravă a norvegianului fiind golul înscris în derby-ul cu campioana Europei, Bayern Munchen, care primește foarte puține goluri, având o defensivă de fier. Ba mai mult, Haaland a mai înscris un gol și a oferit o pasă decisivă împotriva lui Bayern Munchen și în Supercupa Germaniei, când echipa sa, Borussia Dortmund s-a impus cu 3-2.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland a reuși la doar 20 de ani, ceva ce nici Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo nu visau la vârsta lui, iar asta spune multe. După ce norvegianul a înscris opt goluri în Champions League în șase partide, la Dortmund a devenit cel mai bun tânăr marcator și golgheter al competiției, cu patru goluri în doar trei partide.

Astfel, Haaland are 14 goluri înscrise în Champions League în doar unsprezece partide! Cariera“ lui Haaland în Champions League a început pe 17 septembrie 2019, cu meciul Salzburg – Genk, din Grupa E, când Haaland a înscris un hattrick la debut, în meciul câștigat cu 6-2, apoi câte un gol cu Liverpool și în dubla cu Napoli a înscris de trei ori. După transferul la Dortmund, Haaland a reușit nu mai puțin de șase goluri în cinci partide de Champions League.

ADVERTISEMENT

În ultimii 20 de ani, doar Robert Lewandowski a reușit să mai înscrie un hattrick împotriva naționalei României

Singurul fotbalist care a mai reușit performanța lui Erling Haaland de a înscrie trei goluri în poarta naționalei României este rivalul norvegianului din Bundesliga, jucătorul lui Bayern Munchen și care în opinia multora ar fi trebuit să primească Balonul de Aur în acest an: Robert Lewandoski. Polonezul reușea un hattrick împotriva României în 2017, în partida de la Varșovia din preliminariile Campionatului Mondial, scor 3-1.

Dennis Man, “copilul-minune” al naționalei României, nu se lasă însă intimidat de starul Norvegiei, ba chiar s-a amuzat pe seama lui: “Nu îmi e frică de Haaland! E frumos, își face freza…. Nu, glumesc. Tot respectul pentru el! Înscrie meci de meci și îl apreciem. E foarte valoros”, a declarat Dennis Man după victoria în amicalul cu Belarus.

ADVERTISEMENT

FANATIK a stat de vorbă în exclusivitate cu unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Erling Haaland, cu care a jucat la loturile naționale de tineret ale Norvegiei, dar și la echipa Fylllingsdalen FK, de la vârsta de 13 ani. Fabian Rimestad joacă în prima ligă norvegiană la Oygarden și își aduce aminte de momentul în care a realizat că Haaland va fi un mare fotbalist: La primul meci la echipa naționala a Norvegiei (n.r. Norvegia U15), Erling a marcat un gol de la jumătatea terenului. Atunci mi-am dat seama că are ceva special”, a declarat Fabian Rimestad pentru site-ul nostru.

La echipa națională a Norvegiei, Erling Haaland are șapte goluri în șase partide, patru goluri în Liga Națiunilor, dintre care trei împotriva României și încă trei în preliminariile Campionatului European. Cum arată cifrele lui Haaland în 2020:

  • 10 goluri și 2 assituri în 8 meciuri în Bundesliga
  • 1 gol și 1 pasă decisivă în Cupa Germeniei și în Supercupa Germaniei
  • 7 goluri în 6 partide în tricoul Norvegiei
ADVERTISEMENT