Sport

Cifrele înfrângerii cu Rusia! Procentaj dezamăgitor în atac. România, inexistentă în extreme și fără niciun contraatac tot meciul!

08.12.2019 | 14:11
Cifrele infrangerii cu Rusia Procentaj dezamagitor in atac Romania inexistenta in extreme si fara niciun contraatac tot meciul
ADVERTISEMENT

România a pierdut cu Rusia, scor 18-27, în primul meci din grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal. “Tricolorele” au rezistat 40 de minute în faţa campioanei olimpice, însă au cedat în ultimele 20 de minute. Tomas Ryde a creat o defensivă solidă în prima parte a meciului, care a cedat spre final, însă marea problemă a noastră a fost din nou atacul. 

Cifrele înfrângerii cu Rusia! Nicio jucătoare cu 3 goluri în afară de Neagu

Din păcate, România nu a făcut un meci strălucit pe faza ofensivă. Deşi au ţinut aproape şi chiar au condus Rusia după 40 de minute, România nu a arătat ca o echipă cu multe soluţii ofensive, de fapt, în intervalul în care am sperat să scoatem un rezultat bun, defensiva a mers ceas, până s-a prăbuşit, la rândul ei.

ADVERTISEMENT

Cristina Neagu a fost cea mai bună soluţie ofensivă pe care am avut-o, însă de această dată starul naţionalei noastre a evoluat 32 de minute, mai puţin decât de obicei, şi a resimţit probleme la genunchi. Chiar şi aşa Neagu a fost cea mai bună marcatoare a României cu 5 goluri, din 11 şuturi.

Un gol de pe extreme, niciun contraatac tot meciul!

După Neagu…potopul. Nicio jucătoare nu a reuşit să marcheze mai mult de două goluri, Pristăviţa, Perianu, Ostase şi Seraficeanu. În cazul Laurei Pristăviţa şi a Gabrielei Perianu remarcăm din nou procentajele scăzute pe atac: 40% pentru Pristăviţa (2 goluri din 5 aruncări) şi doar 29% pentru Perianu (2 goluri din 9 aruncări). Ostase este singura marcatoare a două goluri cu procentaj 100%.

ADVERTISEMENT

Pe extreme, România a avut doar două situaţii şi un singur gol marcat, adică un joc pe extreme inexistent, nefructificat. Nici pe pivot lucrurile nu au stat roz, în condiţiile în care Crina Pintea a marcat un singur gol din două situaţii.

34% procentajul atacurilor fructificate

Echipa lui Tomas Ryde nu a putut să orchestreze niciun contraatac în această confruntare, însă am reuşit să marcăm de două ori cu poarta goală, una dintre aceste situaţii fiind irosită. Dintr-un total de 15 situaţii pe 9 metri, au fost reuşite doar 3 goluri, iar pe pătrundere s-a reuşit un singur gol din două tentative.

ADVERTISEMENT

Statistica pe atac: 

  • Goluri de pe semicerc: 6 din 10 (60%)
  • Goluri din extremă: 1 din 2 (50%)
  • Goluri de pe linia de 9 metri: 3 din 15 (20%)
  • Goluri din 7 metri: 4 din 4 (100%)
  • Contraatacuri:  – 
  • Pătrunderi: 2 goluri din 4 (50%)
  • Goluri cu poarta goală: 2 din 3 (67%)

România a marcat 17 goluri din 53 de atacuri pe care le-a avut, ceea ce înseamnă un modest procentaj de doar 34%. Este şi meritul defensivei Rusiei, una bine pusă la punct de Ambros Martin şi care a permis puţine situaţii clare jucătoarelor noastre. De cealaltă parte, Rusia a avut un procentaj de 52% pe atac, 27 de goluri din 52 de situaţii.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă defensiva noastră nu a arătat deloc rău, Denisa Dedu nu a prins cea mai bună zi, având un procentaj de 26%. Curios este că Yulia Dumanska nu a fost folosită deloc împotriva Rusiei, singurul portar folosit fiind Denisa Dedu. Un alt detaliu care poate fi îmbunătăţit este cel al jocului fără portar. România a încasat patru goluri din astfel de situaţii.

Marţi este meciul împotriva Suediei şi este îngrijorător că Neagu a resimţit dureri la genunchi şi este incertă pentru această confruntare. Fără Cristina Neagu va fi greu de crezut că vom putea avea procentaje superioare pe jocul de atac.

  • 5 goluri a marcat Cristina Neagu, cea mai bună marcatoare a României
  • 43:44 minute a evoluat Laura Pristăviţa, jucătoarea de câmp cea mai folosită cu Rusia

 

 

ADVERTISEMENT