Fotbal intern

Cifrele InStat confirmă cele mai mari secrete ale lui CFR Cluj! Maeştrii fazelor fixe, cei mai buni în finalul meciurilor şi dominanţi în alte 5 puncte vitale

27.02.2020 | 15:30
Cifrele InStat confirma cele mai mari secrete ale lui CFR Cluj Maestrii fazelor fixe cei mai buni in finalul meciurilor si dominanti in alte 5 puncte vitale
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este cea mai bună formaţie din Casa Pariurilor Liga 1, a încheiat sezonul regulat pe primul loc, la 6 puncte în faţa Universităţii Craiova. Deşi a jucat de multe ori cu rezervele, trupa lui Dan Petrescu a marcat cele mai multe goluri în prima parte a sezonului şi, conform cifrelor InStat, domină clar în puncte vitale ale jocului.

Cifrele InStat confirmă cele mai mari secrete ale lui CFR Cluj

FANATIK vă prezintă cifrele InStat ale sezonului şi capitolele extrem de importante unde CFR Cluj este cea mai bună din campionat. Care sunt secretele jocului prestat de campioana României sub comanda lui Dan Petrescu? Mai jos, punct cu punct către, cel mai probabil, un nou titlu în Liga 1.

ADVERTISEMENT

“Ce joacă CFR? Lungă şi pe a doua, atât”, a spus Nistor după eşecul din derby-ul de duminică. La doar 24 de ore după declaraţia lui Dragoş Nedelcu, mijlocaşul lui FCSB: “CFR nu are un joc elaborat, nu e ca Viitorul”. Dar trebuie un joc elaborat pentru a câştiga sau un joc direct pe poartă, cum procedează CFR Cluj? Răspunsul pare a fi mai simplu decât s-ar crede.

Maeştrii fazelor fixe

CFR Cluj domină categoric la capitolul goluri din fazele fixe, nu mai puţin de 23 de reuşite, adică un total de 45%! Pentru a se observa discrepanţa faţă de celelalte formaţii din Liga 1, urmăritoarele sunt Dinamo şi Hermannstadt, cu 16 goluri, în timp ce Universitatea Craiova are 15. FCSB este în coada clasamentului, a marcat de doar 10 ori din faze fixe.

ADVERTISEMENT

Arlauskis şi compania sunt aproape de netrecut şi în defensivă, la fazele fixe. Elevii lui Dan Petrescu au primit doar 5 goluri din cornere sau lovituri libere, de departe cele mai puţine dintre toate echipele din campionat.

Cele mai multe goluri în finalul meciurilor

Ce mai este cunoscut despre echipele lui Dan Petrescu o reprezintă pregătirea fizică. Toate cluburile conduse de tehnicianul român au avut o condiţie excelentă, arătată de cele mai multe ori în duelurile din 3 în 3 zile sau pe finalul meciurilor.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, CFR Cluj stă cel mai bine din minutul 60 şi până la final în partidele din campionat! Deac şi compania au marcat de 24 de ori, 10 în intervalul 61-75 şi 14 în ultimul sfert de oră. Doar Viitorul mai are un parcurs asemănător, cu 8 goluri, respectiv 14.

În schimb, echipa lui Vintilă, criticată de Gigi Becali că nu sunt pregătiţi fizic cum trebuie, are doar 10 goluri înscrise în ultimele 30 de minute ale partidelor din Liga 1.

ADVERTISEMENT

CFR, dominantă la intercepţii, recuperări, dueluri defensive, pase în careu şi centrări

Este adevărat, CFR Cluj nu are deloc o posesie bună, pe 10 în clasament, “dar noi jucăm să câştigăm, ăsta este obiectivul meci de meci, degeaba ai posesia dacă nu faci nimic cu ea ca FCSB aseară”, aşa cum excelent a spus Alex Chipciu la finalul meciului U Craiova – CFR 0-2.

În schimb, CFR este prima la intercepţii, recuperări, dueluri defensive, pase în careu şi centrări! Are o medie de 56 de intercepţii, dintre care 16 în jumătatea adversă. Surprinzător, este urmată de Chindia, Sepsi, Iaşi şi Astra, în timp ce U Craiova şi FCSB sunt pe ultimele două locuri.

Ardelenii recuperează şi cele mai multe mingi, 31 în jumătatea adversă dintr-un total de 72.  Doar FC Botoşani şi Viitorul mai sunt aproape de CFR la acest capitol. Campioana României conduce şi la dueluri defensive, 45 din 77 câştigate în medie pe meci. De această dată, Craiova, Gaz Metan şi FCSB îi sunt extrem de aproape.

Stilul lui Dan Petrescu direct pe poartă se vede şi la alte două capitole importante. Clujenii au cele mai multe pase încercate şi reuşite în careul advers, 19 din 39. Singura formaţie care se apropie de CFR este Viitorul, cu 15 din 38 de încercări. Restul cluburilor sunt la distanţă mare. De asemenea, jucătorii lui Petrescu au şi cele mai multe centrări, cu o medie de 17 în fiecare meci.

ADVERTISEMENT
Tags: