Fotbal international

Cifrele InStat după CFR Cluj – Celtic. Burcă și Djokovic au marcat, Deac a impresionat. Cestor, magistral în apărare

13.12.2019 | 00:15
Cifrele InStat dupa CFR Cluj  Celtic Burca si Djokovic au marcat Deac a impresionat Cestor magistral in aparare
ADVERTISEMENT

CFR Cluj și-a îndeplinit misiunea în ultimul meci din Grupa E a Europa League și s-a calificat fără emoții în primăvara competiției. Elevii lui Dan Petrescu s-au impus cu 2-0 contra celor de la Celtic, echipă venită la Cluj cu calificarea și locul 1 asigurate deja. FANATIK a analizat statistic evoluția ardelenilor în meciul de joi.

Cifrele InStat după CFR Cluj – Celtic. Burcă și Djokovic au marcat, Deac a impresionat. Cestor, magistral în apărare

Contrat așteptărilor, Dan Petrescu a început meciul contra lui Celtic într-o formulă extrem de ofensivă, cu doi atacanți, Omrani și Traore, bazându-se pe un sistem 4-3-3 în care Ciprian Deac a jucat un rol esențial.

ADVERTISEMENT

Liniștea campioanei României a fost adusă de fundașul de națională Burcă și de mijlocașul extrem de rar marcator Damjan Djokovic. Cel mai bun de pe teren conform cifrelor InStat a fost însă veteranul Ciprian Deac. Cu o valoare de 293, căpitanul clujenilor a impresionat.

Cifrele lui Ciprian Deac cu Celtic (293 InStat):

  • 73% acțiuni reușite
  • 71% dueluri câștigate
  • 60% dueluri aeriene câștigate 

Cifre InStat foarte bune a avut și Lacina Traore (292), care, deși nu a marcat, a fost cel mai periculos om pentru poarta echipei lui Neil Lennon.

ADVERTISEMENT
  • 48 a fost numărul fazelor ofensive în care a participat jucătorul din Coasta de Fildeș

Cei mai buni jucători de la Celtic, conform InStat, au fost fundașul Bitton (285) și portarul Gordon (268). Acesta din urmă a avut 4 intervenții decisive în fața clujenilor.

Remarcatul lui Dan Petrescu, Cestor, remarcat și de InStat

După succesul cu Celtic, Dan Petrescu a ținut să-l felicite special pe fundașul central Mike Cestor (268 InStat). Înlocuitorul lui Boli în centrul defensivei a fost impecabil. Asta o arată și cifrele InStat.

ADVERTISEMENT

”Vreau să îl felicit în mod special pe Mike Cestor care, alături de Burcă și toată echipa au fost impecabili în meciul de azi”, a spus Petrescu după meci.

Dacă Burcă și-a făcut treaba pe plan ofensiv, marcând golul de 1-0, Cestor a fost aproape perfect în apărare. Francezul nu a avut nicio problemă cu uriașii jucători scoțieni, având un procentaj de 100% la duelurile aeriene câștigate.

ADVERTISEMENT
  • 89% a fost procentul general al duelurilor câștigate de Mike Cestor în meciul de joi

Celtic cu mingea, CFR Cluj cu golurile

Duelul de joi a fost un alt prilej în care Dan Petrescu și-a arătat iscusința de mare tehnician. ”Bursucul” le-a dat mingea scoțienilor, iar el a preferat să concretizeze pe tabelă.

  • 38% – 62% a fost procentul posesiei balonului în meciul din Gruia

CFR Cluj a avut mingea în doar 20 de minute din cele 90+4 ale meciului, însă asta a fost suficient pentru ca tabela să arate la final un 2-0 sec pentru gruparea ardeleană.

ADVERTISEMENT