Sport

Cifrele nebune ale unui meci istoric. Englezii au bătut toate recordurile după eliminarea Germaniei de la EURO 2020

Meciul dintre Anglia și Germania a creat o adevărată nebunie în Albion, unde suporterii englezi s-au dezlănțuit după eliminarea Germaniei de la EURO 2020
01.07.2021 | 16:47
Cifrele nebune ale unui meci istoric Englezii au batut toate recordurile dupa eliminarea Germaniei de la EURO 2020
ADVERTISEMENT

Naționala Angliei, pregătită de Gareth Southgate, a reușit să câștige împotriva Germaniei pentru prima oară după 55 de ani la un turneu final. Sloganul „It’s coming home!” se aude și mai tare din pieptul suporterilor, mai ales că atunci când Albionul reușea în 1966 să se impună în fața nemților, au câștigat singurul titlul mondial din istorie.

FANATIK a fost prezent la regalul de pe Wembley și a realizat un super reportaj video de la meciul care îi aduce pe băieții lui Gareth Southgate cu un pas mai aproape de câștigarea Campionatului European, mai ales că finala se va juca în „templul fotbalului englez”. Familia regală a făcut de asemenea show total în lojă, unde prințul William a văzut meciul alături de Kate Middleton, prințul George, David Beckham și Ed Sheeran.

ADVERTISEMENT

Nebunie în Anglia după victoria istorică de la EURO 2020 împotriva marii rivale, Germania

Între Anglia și Germania există o rivalitate istorică. Primul meci care a încins spiritele s-a disputat încă din 1938. Astfel, se poate explica mai ușor delirul de pe Insulă după victoria cu 2-0 din optimi. Ca să înțelegem mai bine fenomenul, vă propunem câteva cifre care ilustrează perfect nebunia trăită de englezi în ultimele zile.

Conform The Sun, meciul a fost urmărit la televizor de nu mai puțin de 27 de milioane de oameni. Mai concret, peste 40% din populația Angliei (n.r. 53.012.500 de locuitori, la recensământul din 2018) a văzut meciul dintre Anglia și Germania, o cifră uriașă pentru o partidă din optimile EURO 2020.

ADVERTISEMENT

Cei 45.000 de spectatori s-au dezlănțuit și ei la finalul meciului și au fost la un pas să invadeze gazonul de pe Wembley, fiind opriți în ultimă instanță de stewarzi. De altfel, nimeni dintre cei prezenți pe Wembley nu a părăsit stadionul decât la 30 de minute după finalul meciului, după ce jucătorii englezi au făcut deja două tururi de onoare.

Fanii englezi s-au dezlănțuit pe stadionul Wembley, după victoria împotriva Germaniei
Cifrele nebune ale unui meci istoric. Englezii au bătut toate recordurile după eliminarea Germaniei de la EURO 2020.

Englezii au udat din plin victoria Angliei: 10 milioane de litri de bere pe durata partidei

Suporterii englezi s-au pregătit de meciul dintre Anglia și Germania așa cum știu ei mai bine. În pub-uri, baruri și restaurante, sau din fața televizoarelor de acasă, englezii au consumat nu mai puțin de 20 de milioane de pint-uri de bere, adică aproximativ 10 milioane de litri. Și asta doar pe parcursul meciului! În supermarket-uri, berea nu se putea cumpăra la bucată, ci doar la bax, în timp ce în localuri, la mese nu puteau sta mai mult de șase persoane la o masă.

ADVERTISEMENT

Astfel, EURO 2020 a devenit o mină de aur pentru pub-urile dinAnglia, grav lovite de pandemia de COVID-19. Ca să vă imaginați tunul financiar dat de localuri, doar pe parcursul meciului cu Germania s-au consumat aproape patru milioane de litri de bere, în timp ce englezii care au urmărit meciul de acasă au dovedit alte șase milioane de litri.

Datele din industrie arată că meciul dintre Anglia și Germania a fost o adevărată gură de oxigen pentru proprietarii de localuri, care au avut încasări de aproape 500 de milioane de euro! Doar într-o zi! Un record absolut pentru acest Campionat European și care probabil ar mai putea fi doborât doar în cazul în care Anglia va juca finala pe Wembley, pe data de 11 iulie.

ADVERTISEMENT

Suporterii au doborât recordurile și la capitolul mâncare

Microbiștii englezi nu puteau consuma aceste cantități industriale de bere pe stomacul gol. Așa că cei zece milioane de litri de bere au fost completați cu șase milioane de burgeri și 12 milioane de porții de aripi picante. Se așteaptă astfel ca acest Campionat European să salveze economia Angliei, afectată grav de pandemia de coronavirus.

FANATIK a prezentat și un altfel de Campionat European, unde englezii stau iarăși bine. Astfel, am propus un duel pe grupe al celor mai bune 24 de beri ale țărilor partipante la acest turneu final, unde englezii se bat din nou cu nemții.

Din păcate pentru englezi, din cauza valurilor de cazuri de COVID-19 și a restricțiilor impuse cetățenilor britanici de către celelalte țări, suporterii nu vor putea susține Anglia pe Olimpico din Roma în meciul din sferturile de finală cu Ucraina, de vineri. Suporterii vor putea reveni în tribune în semifinale și finală, care se vor disputa tot pe Wembley.

  • 10 milioane de litri de bere au consumat englezii pe durata meciului cu Germania
  • 500 de milioane de euro au încasat pub-uri englezești într-o singură zi
  • 27 de milioane de englezi au urmărit meciul la tv, adică peste 40% din populația Angliei
  • 6 milioane de burgeri și 12 milioane de porții de aripi picante au cumpărat englezii pe parcursul meciului cu Germania
  • 55 de ani au trecut de la ultima victorie împotriva Germaniei la un turneu final
ADVERTISEMENT
Tags: