Fotbal intern

Cifrele nu dau şanse României la EURO U21 2021. Olanda şi Germania, formule de start stelare, de peste 200 de milioane de euro împreună

21.03.2021 | 23:00
Cifrele nu dau sanse Romaniei la EURO U21 2021 Olanda si Germania formule de start stelare de peste 200 de milioane de euro impreuna
ADVERTISEMENT

România va debuta la Campionatul European U21 pe 24 martie, la Budapesta, împotriva selecționatei similare a Olandei. Din grupa A mai fac parte Germania și Ungaria. Vor fi trei partide infernale pentru “tricolori”, pe parcursul a șase zile. FANATIK îți prezintă toate datele despre adversare.

Cel puţin pe hârtie, Olanda şi Germania sunt clar favorite pentru a obţine calificarea din grupa A. Lotul României nu ar putea rivaliza cu super vedetele pe care le pot alinia cele două. Batavii au un lot ticsit cu vedete. Valoarea totală a primului 11 probabil este una halucinantă, aproape 140 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Germania are un prim 11 cotat undeva la jumătate din cel al Olandei. Asta şi pentru că lipseşte Florian Wirtz, considerat noul Harvetz al lui Bayer Leverkusen. Jucător cotat la 45 de milioane de euro, dar care a fost testat pozitiv cu noul coronavirus.

Programul României la EURO U21 2021

  • 24 martie, ora 22:00: România – Olanda
  • 27 martie, ora 19:00: Ungaria – România
  • 30 martie, ora 19:00: Germania – România
ADVERTISEMENT

Toate meciurile României de la EURO U21 2021, dar şi restul partidelor de la turneul final din Unagria şi Slovenia vor fi transmise în direct de TVR 1 şi TVR 2.

Lot Stelar pentru Olanda. Fundaş de 25 de milioane de euro şi doi atacanţi de aproape 30!

Ungaria, în schimb, are un lot lipsit de jucători cu o cotă mare, categoric sub România din acest punct de vedere. Cel mai scump ar fi fundaşul Balogh Botond, coleg cu Man şi Mihăilă la Parma, cotat la 800.000 de euro. Doar că el joacă mai mult la Primavera.

ADVERTISEMENT
  • Portari: Justin Bijlow (Feyenoord), Maarten Paes (FC Utrecht), Kjell Scherpen (Ajax).

Justin Biljow ar fi titularul obișnuit pentru selecționata condusă de Erwin van der Looi. Joacă la Feyenoord și este cotat la 8 milioane de euro, conform Transfermarkt.de. Doar că portarul care a împlinit 23 de ani în ianuarie a avut multe accidentări în ultimele luni. A lipsit multe meciuri și chiar și-a pierdut locul de titular la Feyenoord.

Kjell Sherpen a fost titular la Olanda U21 în trei dintre cele patru partide la care a lipsit Biljow în toamnă. Este sub contract cu Ajax, dar are un singur meci la echipa mare. În cupă, cu Utrecht, un 5-4 pentru “lăncieri”. Este cotat la 2,2 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

În fine, un meci din calificări a fost folosit și Maarten Paes. Este jucătorul lui Utrecht, cotat la 1 milion de euro. A început sezonul ca titular la Utrecht, dar a fost trecut pe bancă după unele probleme medicale. Nu a jucat niciun meci la prima echipă în 2021.

  • Fundași : Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Sven Botman (Lille), Danilo Doekhi (Vitesse), Tyrell Malacia (Feyenoord), Perr Schuurs (Ajax), Jordan Teze (PSV), Jurriën Timber (Ajax), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC).

Erwin van der Looi joacă de obicei cu 4 fundași, un clasic 4-4-2. La unele partide alege 4-3-3. Zeefuik, Schuurs, Botman, Bakker ar fi formula cea mai probabilă. Lipsește Justin Hoogman, de la Utrecht, fundaș central cotat la 2 milioane de euro, care ar fi avut șanse mari la titularizare.

Deyovaisio Zeefuik, fundașul dreapta, este de obicei căpitan al echipei. A împlinit 23 de ani în această lună, iar Hertha a plătit în vară 4 milioane de euro pentru a-l lua de la Groningen. Are deja 15 partide jucate în Bundesliga.

Perr Schuurs, 21 de ani, este deja fotbalist de bază pentru Ajax. A prins deja 34 de partide pentru “lăncieri” în campionat, Champions League, Europa League și cupă. Este cotat la 9 milioane de euro. Este calificat cu Ajax în sferturile Europa League, unde o va înfrunta pe AS Roma.

Zven Botman este una dintre vedetele Olandei. Lille l-a luat în vară de la Ajax, pentru opt milioane de euro. Și a strâns deja 38 de meciuri în acest sezon pentru formația franceză. Lille este lider în Franța, cu trei puncte peste PSG. A fost eliminată în 16-imile Europa League chiar de Ajax. Cota lui Botman a crescut uluitor, la 25 de milioane de euro. A fost și în lotul naționalei mari, dar nu a debutat.

Mitchell Bakker, 20 de ani, este sub contract cu PSG din 2019. A fost luat liber de contract de la Ajax, dar în prezent este cotat la 10 milioane de euro. A jucat 21 de partide în Ligue 1 în acest sezon, dar în ultima perioadă a pierdut postul de titular la finalista Ligii Campionilor.

Alte variante: Danilo Doekhi (fundaş centra, 2 milioane de euro), Tyrell Malacia (fundaş stânga, 6 milioane de euro), Jordan Teze (fundaş central, 6 milioane de euro), Jurriën Timber (fundaş dreapta, 9 milioane de euro).

  • Mijlocași: Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Teun Koopmeiners (AZ), Ludovit Reis (VfL Osnabrück), Dani de Wit (AZ), Javairô Dilrosun (Hertha BSC), Cody Gakpo (PSV).

Dilrosun, Koopmeiners, Reis, Gakpo este formula cea mai probabilă pe care o va folosi Erwin van der Looi. Azor Matusiwa, de la Groningen, lipseşte din cauza unei accidentări. Ryan Gravenberch, puştiul de 18 ani al lui Ajax, cotat la 28 de milioane de euro, nu a fost convocat.

Javairo Dilorsun are 22 de ani şi este din 2018 la Hertha Berlin. Are o cotă de piaţă de 11 milioane de euro, dar a şi avut multe probleme medicale în acest sezon.

Teun Koopmeiners, 23 de ani, este fotbalistul lui AZ Alkmaar. A debutat în toamnă la naţionala mare a Olandei şi este cotat la 17,5 milioane de euro. Este om de bază la AZ, cu 35 de meciuri şi 16 goluri în toate competiţiile în acest sezon. Al patrulea marcator din Eredivisie, cu 14 reuşite.

Ludovit Reis are 20 de ani şi este jucătorul Barcelonei. Nu a prins niciodată echipa mare, iar în acest sezon este împrumutat la Vfl Osnabruck, în 2.Bundesliga. Este om de bază, dar echipa sa riscă să retrogradeze. Este cotat la 3,2 milioane de euro.

Cody Gakpo, 21 de ani, este cotat la 14 milioane de euro. Joacă la PSV, echipa care l-a şi crescut. 21 de meciuri şi 9 goluri în acest sezon pentru echipa de club. Dar şi o accidentare la gleznă care l-a chinuit în startul acestui an.

Alte variante: Jurgen Ekkelenkamp (3,2 milioane de euro), Abdou Harroui (3,5 milioane de euro), Dani de Wit (3 milioane euro), Noa Lang (20 de milioane de euro, FC Brugges. Poate intra în locul lui Gakpo)

  • Atacanți: Myron Boadu (AZ), Brian Brobbey (Ajax) , Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe), Justin Kluivert (RB Leipzig). 

Boadu – Kluivert este, cel mai probabil, cuplul de atacanţi pe care îl va folosi selecţionerul Olandei. Ambii fotbaliști de viteză, cu tehnică excelentă. Pot pune mari probleme oricărei defensive.

Myron Boadu are 20 de ani și a marcat 12 goluri în Eredivisie pentru AZ în acest sezon. În toamnă a debutat și la naționala mare a Olandei, cu gol marcat. A punctat împotriva Estoniei. Este cotat la 12 milioane de euro.

Justin Kluivert este probabil vedeta selecționatei U21 a Olandei. Fiul lui Patrick Kluivert, fost star al Barcelonei, Justin joacă în prezent la RB Leipzig. Unde a fost împrumutat de AS Roma, în luna octombrie. A marcat deja în Bundesliga, dar și în Champions League. A semnat reușita 3 în partida cu Manchester United, scor 3-2, care a însemnat eliminarea englezilor din competiție. În 2018, AS Roma plătea 17,5 milioane de euro pentru a-l transfera de la Ajax.

Alte variante: Brian Brobbey (19 ani, 6 milioane de euro), Ferdi Kadioglu (21 de ani, 4,8 milioane de euro)

Prim 11 probabil: Biljow – Zeefuik, Schuurs, Botman, Bakker – Dilrosun, Koopmeiners, Reis, Gakpo – Boadu – Kluivert. Valoare totală a primului 11: 139,7 milioane de euro

România U21 – Olanda U21, ora 22:00

Ungaria se bazează pe fotbalişti din campionatul intern. Dar nu are pe nimeni care să ajungă la un milion de euro

  • Portari: Patrik Demjén (Zalaegerszegi), Balázs Bese (Budafok), Péter Kovács (Budaörs)

Patrick Demjen va fi titularul lui Zoltan Gera. Are 22 de ani, este titularul lui Zalaegerszegi, şi este cotat la 400.000 de euro.

  • Fundaşi: Bolla Bendegúz (MOL Fehérvár), András Huszti (Budafoki), Balogh Botond (Parma), Benedek Varju (MTK Budapest), Attila Mocsi (Szombathelyi Haladás), Olivér Tamás (Paksi), László Deutsch (Puskás Akadémia), Kristóf Hinora (Vasas)

Bendeguz, Botond, Mocsi, Deutsch ar fi linia defensivă pe care este cel mai probabil să o aleagă selecţionerul Ungariei.

Bolla Bendeguz are 21 de ani şi este cotat la 450.000 de euro. Este de obicei titular la Fehervar, în prima ligă maghiară. A primit şi o selecţie la naţionala mare, în Liga Naţiunilor, dar nu a apucat să debuteze.

Balogh Botond are 18 ani şi este considerat un mare talent al fotbalului maghiar. Este coleg cu Man şi Mihăilă la Parma. A jucat doar două meciuri la echipa mare. Titular cu Inter, scor 2-2, şi intrat în minutul 34 al partidei cu Lazio, 0-2. Este cotat la 800.000 de euro.

Attila Mocsi are 20 de ani şi joacă în liga a doua maghiară, la Haladas. Are 27 de partide în campionat şi 2 goluri. Este cotat la 150.000 de euro.

László Deutsch are 22 de ani şi este adesea titular la Puskas Akademia, locul 2 în Ungaria. Este cotat la 250.000 de euro.

  • Mijlocaşi: András Csonka (Budafoki MTE), Mihály Kata (MTK Budapest), Norbert Szendrei (Budapest Honvéd), Szabolcs Mezei (MTK Budapest), Martin Palincsár (MTK Budapest), Tamás Kiss (Puskás Akadémia), Pál Dárdai (MOL Fehérvár)

4-2-3-1 ar fi formula obişnuită pentru Zoltan Gera. Cu Csonka şi Mezei mijlocaşi defensivi, poziţie pe care ar putea apărea şi Kata. Pal Dardai are şanse mari să fie titular în banda dreaptă, iar în centrul liniei de trei ar fi Martin Palincsar. Norbert Szendrei este şi el o variantă pe acel post. Tamas Kiss are cele mai mari şanse să fie titular pe stânga.

Andras Csonka, 20 de ani, este fotbalistul campioanei Ferencvaros. Care l-a împrumutat la începutul acestui an la Budafoki, locul 11 din 12. Aici, internaţionalul de tineret a devenit titular incontestabil. Cotat la 150.000 de euro.

Szabolcs Mezei are 20 de ani şi este sub contract cu MTK Budapesta, pentru care joacă aproape meci de meci. Este cotat la 450.000 de euro.

Pal Dardai are 21 de ani şi a fost crescut în Germania. Fehervar l-a luat de la Hertha Berlin, liber de contract, la începutul acestui an. Nu este un titular obişnuit nici la noua echipă. 600.000 de euro este cota lui Dardai.

Martin Palincsar, 22 de ani, prinde şi el minute bune la MTK Budapesta, chiar dacă rareori ca titular. Este cotat la 250.000 de euro.

Tamás Kiss, 20 de ani, este om de bază la Puskás Akadémia. Are şi două goluri în acest sezon. Este cotat la 450.000 de euro.

  • Atacanţi: , Márk Kovácsréti (Kisvárda), Alen Skribek (Budafok), Adrián Szőke (Heracles), Donát Bárány (Debrecen), Dániel Zsóri (Fehérafoki).

Adrián Szőke, 20 de ani, fotbalist care a marcat în Eredivisie şi prinde minute bune la Heracles, are cele mai mari şanse să fie titular. Este cotat la 500.000 de euro.

În atacul Ungariei ar putea să joace şi Dániel Zsóri, jucător născut la Oradea, dar care a ales să reprezinte Ungaria. Are, însă, şanse mici de titularizare.

Prim 11 probabil: Demjen – Bendeguz, Botond, Mocsi, Deutsch – Csonka, Mezei – Dardai, Palincsar, Kiss – Szőke. Selecţioner: Zoltan Gera. Valoare totală a primului 11: 4.450.000 de euro.

Ungaria U21 – România U21, 27 martie, ora 19:00

Germania merge la Euro U21 fără Florian Wirtz, super fotbalistul lui Bayer Leverkusen. Dar are oricum un atac de vis

  • Portari: Markus Schubert (Eintracht Frankfurt), Finn Dahmen (Mainz), Lennart Grill (Leverkusen)

Lennart Grill a fost titular în majoritatea meciurilor din preliminarii, iar Stefan Kuntz va miza aproape sigur şi la Euro pe portarul de 22 de ani al lui Leverkusen. Este cotat la 1,5 milioane de dolari. La finalul lunii februarie a debutat în Bundesliga şi a apărat ultimele 3 partide, profită de accidentarea lui Hradecky.

  • Fundaşi: Josha Vagnoman (Hamburg), David Raum (Greuther Fürth), Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Amos Pieper (Arminia Bielefeld), Stephan Ambrosius (Hamburg), Ismail Jakobs (Köln), Malick Thiaw (Schalke), Maxim Leitsch (Bochum), Ridle Baku (Wolfsburg).

Germania joacă în general un sistem 4-3-1-2. Baku, Pieper, Lietsch, Raum este formula cea mai probabilă pe care o va alege Kuntz în defensivă.

Ridle Baku are 22 de ani şi a debutat deja pentru naţionala mare a Germaniei, în amicalul contra Cehiei, scor 1-0. Wolfsburg a plătit 10 milioane de euro pentru a-l lua de la Mainz. A strâns deja peste 70 de meciuri la nivel de Bundesliga şi este cotat în prezent la 17 milioane de euro, conform Transfermarkt.de.

Amos Pieper, 23 de ani, este un fundaş central de 1,92. Este crescut de Borussia Dortmund, de unde a fost luat de Arminia Bielefeld în 2019, pentru doar 50.000 de euro. În prezent este cotat la 4,5 milioane de euro. Şi are deja 23 de meciuri şi un gol pentru Arminia în acest sezon de Bundesliga.

Maxim Leitsch, 22 de ani, are şanse mari să fie titular, în absenţa lui Lukas Mai. Şi el foarte înalt, 1,89 metri, Leitsch joacă la Bochum, în 2.Bundesliga. Este titular de drept şi are o cotă de 2 milioane de euro.

David Raum are cele mai mari şanse să fie titular în banda stângă a defensivei. O poziţie pe care Kuntz l-a încercat şi pe Nico Schlotterbeck, care la bază este fundaş central. Raum joacă la Greuther Furth, în 2.Bundesliga. Dar are deja un acord cu Hoffenheim, unde va ajunge liber, în vară. Este cotat la 3 milioane de euro.

  • Mijlocaşi: Niklas Dorsch (Gent), Arne Maier (Arminia Bielefeld), Salih Özcan (Köln), Anton Stach (Greuther Fürth), Vitaly Janelt (Brentford), Mateo Klimowicz (Stuttgart).

Ozkan, Maier, Dorsch este de obicei linia de trei de la mijloc. În spatele vârfurilor ar fi trebuit să joace Florian Wirtz, “noul Harvetz”, starul de 45 de milioane de euro al lui Leverkusen. Doar că acesta a fost testat pozitiv cu noul coronavirus şi a ratat convocarea.

Salih Ozkan, 23 de ani, a devenit jucător important la FC Koln în acest sezon. Cu 23 de partide jucate în Bundesliga. Este cotat la 2,7 milioane de euro.

Arne Maier, 22 de ani, este împrumutat la Arminia Bielefeld, de Hertha Berlin. A avut multe probleme cu accidentările, a jucat puţin pentru nivelul său în acest sezon. În ultimii doi ani, cota s-a a scăzut de la 24 de milioane de euro la 5 milioane.

Niklas Dorsch, 23 de ani, este jucătorul lui Gent, în Belgia. Joacă meci de meci, dar echipa sa este în partea a doua a clasamentului. Şi a avut înfrângeri pe linie în grupa de Europa League. Este cotat la 7 milioane de euro.

Mateo Klimowicz, 20 de ani, jucător născut la Buenos Aires, cumpărat în 2019 de Stuttgart, pentru 1,6 milioane de euro, ar putea să debuteze la selecţionata U21 a Germaniei. Are 21 de meciuri şi un gol în acest sezon de Bundesliga. Este cotat la 5 milioane de euro. Are şanse mari să profite de accidentarea lui Wirtz.

  • Atacanţi: Jonathan Burkardt (Mainz), Lukas Nmecha (Anderlecht), Mergim Berisha (Salzburg), Florian Krüger (Erzgebirge Aue), Youssoufa Moukoko (Dortmund)

Youssoufa Moukoko, 16 ani, este convocat la Euro U21 de Stefan Kuntz. Jucătorul Borussiei Dortmund este cotat la 10 milioane de euro. Are deja trei goluri în acest sezon de Bundesliga, dar şanse mici la titularizare. Nmecha, Berisha este linia de atac pe care ar urma să se bazeze Germania.

Lukas Nmecha, 22 de ani, este împrumutat de Manchester City la Anderlecht. Şi are un sezon de excepţie în Belgia, cu 13 goluri în campionat. A jucat pentru Anglia de la U16 până la U21, dar din 2019 a trecut la Germania. Şi are 8 goluri în 14 selecţii. Cotat la 8 milioane de euro.

Mergim Berisha, 22 de ani, atacantul lui Red Bull Salzburg, are un sezon de excepţie. A marcat 16 goluri în toate competiţiile pentru echipa de club, inclusiv patru în grupele Champions League. Două dintre ele în poarta lui Bayern Munchen. Este cotat la 10 milioane de euro.

Primul 11 probabil: Grill – Baku, Pieper, Leitsch, Raum – Ozkan, Maier, Dorsch – Klimowicz – Nmecha, Berisha. Valoare totală a primului 11: 65,7 milioane de euro.

România U21 – Germania U21, 30 martie, ora 19:00


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,70 este cota pentru ”peste 2,5 goluri marcate” la meciul România U21-Olanda U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: