Fotbal international

Cifrele transferului lui Ronaldo la Juventus! ”Va fi profitabil în doi, trei ani”

24.07.2018 | 08:48
Cifrele transferului lui Ronaldo la Juventus Va fi profitabil in doi trei ani

Transferul atacantului Cristiano Ronaldo de la Real Madrid la Juventus Torino a reprezentat cea mai surprinzătoare mutare a verii. Firma KPMG, care oferă servicii fiscale, audit și consultanță juridică, financiară și de afaceri, a publicat un raport în care a analizat din punct de vedere economic acest transfer.

”Rentabilitatea acestui transfer este un obiectiv real, dar se va realiza în doi, trei ani. În tot acest timp cifra de afaceri a clubului Juventus Torino ar putea ajunge la 500 de milioane de euro. Investițiile în CR7 ar putea oferi beneficii sportive pentru Juventus, dar și de mass-media, brand, și economie”, se arată în raportul citat de cotidianul spaniol As.

Cifrele transferului lui Ronaldo la Juventus: ”Salariul reprezintă 21% din bugetul total alocat personalului clubului”

Raportul diseacă toate cifrele transferului lui Cristiano Ronaldo la Juventus: ”Italienii au plătit 117 milioane de euro pentru transfer și vor cheltui cu salariul brut al jucătorului în cei patru ani de contract aproximativ 224 de milioane de euro. Ultimele date arată că această sumă reprezintă 21% din bugetul total alocat personalului clubului. Astfel, suma totală a investiției se ridică la circa 340 de milioane. Pentru a-și echilibra balanța pe termen lung, Juventus trebuie să acționeze în diferite moduri. În favoarea sa este soldul pozitiv din 2016-2017, aproximativ 42 de milioane de euro. În plus, pentru a respecta fair-play-ul financiar, care permite până la 100 de milioane sold negativ între achizițiile și vânzările de pe piața transferurilor pentru un sezon, va trebui să vândă doi jucători, iar una dintre variante ar fi Gonzalo Higuain”.

O firmă de consultanță financiară a analizat cifrele transferului lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino și consideră că mutarea va aduce beneficii clubului în doi, trei ani
O firmă de consultanță financiară a analizat cifrele transferului lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino și consideră că mutarea va aduce beneficii clubului în doi, trei ani

”Câștigurile de la abonați vor fi identice cu cele de anul trecut (33 sau 34 de milioane de euro), însă vânzarea de bilete ar putea crește spre 15-18 milioane. În total, ar însemna între 48 și 52 de milioane pentru Seria A. Câștigurile din Champions League vor fi între 5 și 8 milioane pentru faza grupelor și optimi, 8-11 milioane pentru sferturi, 11-13 milioane pentru semifinale și între 13 și 15 milioane pentru finală. O creștere semnificativă se va înregistra la veniturile din drepturile de televiziune și radio, care vor crește spre 170-225 de milioane. La toate acestea se vor adăuga câștigurile din merchandising (75-100 de milioane în următorii trei ani), dar și atragerea de noi sponsori”, se mai arată în raport.

Cristiano Ronaldo, pentru care campioana Italiei va plăti 117 de milioane de euro în două tranșe, a semnat un contract care se va întinde pe durata a patru sezoane şi va câştiga 30 de milioane de euro pe an.

Superstarul portughez a efectuat vizita medicală la o clinică din Torino și apoi  a fost prezentat oficial la Juventus.

Cristiano Ronaldo a creat o adevărată isterie la Torino. Un restaurant renumit din orașul italian a scos la vânzare pizza CR7, în culorile alb și negru ale campioanei Italiei. Un alt comerciant a început să vândă înghețata CR7, în onoarea aducerii superstarului portughez la Juventus. Înghețata este în alb și negru, deasupra fiind scris din biscuiți de ciocolată CR7 și este servită alături de fructe de pădure.

Tags: