Fotbal intern

BABY Dinamo! “Cîinii” se DEBARASEAZĂ de jucătorii vechi de la echipă

Dinamo se pregăteşte de schimbări masive la iarnă, "cîinii" pregătindu-se de restructurări importante în rîndul jucătorilor şi a staff-ului administrativ! "A început reconstrucţia! În...
22.11.2013 | 17:48
BABY Dinamo Ciinii se DEBARASEAZA de jucatorii vechi de la echipa

Dinamo se pregăteşte de schimbări masive la iarnă, “cîinii” pregătindu-se de restructurări importante în rîndul jucătorilor şi a staff-ului administrativ! “A început reconstrucţia! În «Ştefan cel Mare» nu vor mai veni fotbalişti sub 25 de ani!”, au declarat şefii în repetate rînduri în ultimele zile, motiv pentru care au şi exclus un transfer al lui Mutu în “Groapă”. Se pare că acest plan nu vizează însă numai planul de achiziţii pe care oficialii l-au gîndit pentru următoarele perioade de transferuri, ci şi jucătorii din actualul lot. Primul pe listă este Cătălin Munteanu, recent revenit după o accidentare gravă, dar nerefăcut momentan. Ajuns la 34 de ani, acestuia i se va propune o funcţie în cadrul conducerii clubului încă din iarnă, la fel cum s-a procedat recent şi cu Ionel Dănciulescu.

Munteanu, noul director sportiv, Bobar, manager general

Chiar dacă vrea să mai joace, nici măcar “Cap de Zmeu” nu ştie, în acest moment, la ce nivel competiţional va reveni. În acest context, conducătorii se gîndesc serios să-i ofere funcţia de director sportiv, urmînd ca cel care o ocupă acum, Cristi Bobar, să fie promovat la statutul de manager general. Pe lîngă Munteanu, alţi doi jucători importanţi, de peste 25 de ani sînt mai aproape ca niciodată de o plecare din “Ştefan cel Mare”. Aceştia sînt Srgian Luchin (27 ani) şi Alexandru Curtean (26 ani), după cum FANATIK a anunţat încă de la finalul lui septembrie. În ciuda faptului că nu vîrsta este principala problemă în cazul lor, oficialii consideră că ambii sînt plafonaţi, motiv pentru care se vrea vînzarea acestora. “Singura problemă este ca echipele care îi doresc să achite suma dorită de Dinamo pentru că liberi nu vor pleca!”, au dezvăluit surse din cadrul clubului.

Curtean, Luchin şi Bălgrădean scoşi la vînzare

Neoficial, problema cea mai mare pentru şefii lui Dinamo reprezentată de salariile pe care aceştia le au, de peste 100.000 de euro pe an, mult mai ridicate comparativ cu ale celorlalţi fotbalişti. Numărul celor care vor fi puşi pe lista de transferuri se va încheia cu Bălgrădean. În privinţa portarului contează foarte mult faptul că jucătorul îşi doreşte să plece în mod expres, dar şi faptul că Dinamo ar putea obţine o sumă de transfer consistentă în schimbul său. Aşa cum FANATIK a anunţat în exclusivitate, Bălgrădean este în continuare monitorizat de Standard Liege. Problema este că liderul din Belgia are în acest moment cinci portari în lot. Cum doi dintre ei au însă sub 20 de ani, “Pufi” ar avea loc fără probleme în cazul în care titularul Kawashima sau Yohann Thuram, prima rezervă, ar părăsi echipa în iarnă. “Standard este în continuare interesată de Bălgrădean, singurul impediment rămîne suma pe care belgienii vor să o achite pentru titularul nostru”, au precizat oamenii din conducere.

Dilema Ţucudean!

Situaţia lui George Ţucudean, atacantul împrumutat de dinamovişti de la Standard pînă în vara anului viitor, rămâne în continuare o dilemă. Retragerea lui Dănciulescu i-a făcut pe dinamovişti să se reorinteze spre Paul Batin, vîrful de 26 ani al celor de la CFR Cluj, însă dacă părţile implicate nu vor ajunge la o înţelegere, Ţucudean va fi păstrat, chiar dacă randamentul tînărului arădean nu este pe placul şefilor. “Dacă George va înscrie cel puţin cinci goluri pînă la sfîrşitul returului, mă voi ruga chiar eu de el să rămînă”, anunţa în exclusivitate pentru FANATIK, în urmă cu aproximativ două luni, Constantin Anghelache. Cum acest lucru nu s-a întîmplat pînă în prezent, iar forma arătată de jucător face greu de realizat acest target, rămînerea la Dinamo a lui Ţucudean rămâne incertă.

Rus va fi cel mai experimentat din lot

Dragoş Grigore ar putea fi şi el pus pe listă, însă numai în cazul în care Srgian Luchin nu va pleca, situaţie puţin probabilă totuşi. În acest context, singurul jucător ce depăşeşte 25 de ani, exceptîndu-l pe cei veniţi în vară, care rămîne bătut în cuie la Dinamo, este doar Laurenţiu Rus! Urmînd ca el, alături de Grecu, Elton, Boubacar, Thicot şi Matei  să fie oamenii de experienţă în jurul cărora să crească puştii Rotariu, Filip, Şerban, Nedelcearu, Andrei Radu, Dobrosavlevici sau Jugaru.