Stiri sportive

Decizie ŞOC! Dinamo renunţă la TOŢI JUCĂTORII de viitor!

Perspectiva insolvenţei, asupra căreia Tribunalul Bucureşti trebuie să se decidă azi, 28 mai, are consecinţe asupra unui segment important de activitate din "Ştefan cel Mare"....
28.05.2014 | 00:07
Decizie SOC Dinamo renunta la TOTI JUCATORII de viitor

Perspectiva insolvenţei, asupra căreia Tribunalul Bucureşti trebuie să se decidă azi, 28 mai, are consecinţe asupra unui segment important de activitate din “Ştefan cel Mare”.

Ionuţ Negoiţă şi Constantin Anghelache au luat din nou în calcul desfiinţarea formaţiei secunde a clubului, după ce au intenţionat să facă acelaşi lucru vara trecută. Conducătorii lui Dinamo s-au concentrat asupra sectoarelor ce pot fi restructurate, pentru a mai tăia cheltuieli din bugetul clubului. Interesant este că echipa a doua a roş-albilor îl costă pe patronul din “Groapă” aproximativ 100.000 de euro, anual. Întreţinerea acesteia în Liga a III-a nu este foarte costisitoare, din cauză că Dinamo II nu face deplasări lungi, iar salariile jucătorilor sînt mici, unele chiar ridicole. Unii titulari de la “cîinii” mici au remuneraţii lunare şi de 5 milioane de lei vechi. Astfel, chiar dacă pentru un om de afaceri precum Ionuţ Negoiţă o sumă de 100.000 de euro nu ar fi foarte mare, şefii lui Dinamo tot s-ar putea să nu arate milă faţă de formaţia a doua.

Dinamo II a ratat promovarea

Oficialii roş-albilor au pus tunurile pe echipa secundă încă din momentul în care aceasta a ratat şansa promovării în Liga a II-a. Dinamo II nu s-a calificat în play-off-ul pentru accederea în eşalonul superior, unde ar mai fi venit bani din drepturile TV, iar Negoiţă pare acum tentat să mai închidă un “robinet”. Echipa antrenată de Lucian Mezei şi-a asigurat primul loc în play-out-ul seriei C3, adică a evitat retrogradarea în Liga a IV-a.

Echipa a doua a produs talente

De-a lungul timpului, Dinamo II a adus mulţi bani în conturile clubului. Jucătorii crescuţi acolo au ajuns în străinătate contra unor sume importante încasate de şefi. Exemplul lui Ştefan Radu, crescut la echipa a doua, plecat la Lazio pe 5,4 milioane de euro, este elocvent. Şi în trecutul recent, Dinamo II a crescut fotbalişti importanţi pentru prima formaţie. Steliano Filip (20 ani), Dorin Rotariu (18 ani) şi Constantin Nica (21 ani, Atalanta) au evoluat pentru “cîinii” mici înainte de a deveni vedetele de astăzi. În continuare, la Dinamo II mai sînt legitimaţi jucători care se află şi în anturajul formaţiei mari, antrenate de Flavius Stoican. Andrei Radu, Nedelcearu, Crişan, Darius Buia, Velici, Patrick Petre, Dobre şi Tîrcoveanu vor fi cooptaţi în lotul mare, dacă Dinamo II va fi desfiinţată.

P: 500 RON BONUS in Cazinoul Unibet. Înregistreaza-te acum!

Centrul de copii şi juniori încă produce

Pe lîngă puştii enumeraţi mai sus, Dinamo se poate lăuda cu un număr mare de talente şi la grupele 1999 şi 1998, după cum chiar directorul centrului de copii şi juniori din “Ştefan cel Mare” ne-a explicat. “Există foarte mulţi juniori talentaţi la Dinamo. Eu amintesc acum doar vîrfurile. La grupa 1999 îi avem pe Robert Moldoveanu – atacant, Cristian Vasile – mijlocaş central, Liviu Gheorghe – mijlocaş central şi Ionuţ Gheorghe – mijlocaş lateral, care joacă şi la naţionala U15. Moldoveanu a şi marcat ambele goluri în meciul recent cu Italia, încheiat 2-2. Pe lîngă ei i-aş mai menţiona pe Constantin Dima – mijlocaş lateral şi Ştefan Pădureţ – fundaş central. Apoi, internaţionali de juniori avem şi la grupa 1998, acolo unde joacă Giovani Ureche – mijlocaş central şi Cezar Trandafir – atacant. Dar pe lîngă ei, foarte talentaţi sînt şi Denis Ciobotariu, băiatul lui Liviu, care joacă tot fundaş central şi Roberto Anghel“, a declarat Răduţă pentru FANATIK.RO.

Tags: