ADVERTISEMENT
News

Cîmpeanu, despre formularul de consimțământ: ”Niciun părinte nu este obiligat.” Ce se întâmplă cu copiii

Autor: Robert Cristea | 09.02.2021 | 09:51
Cîmpeanu, despre formularul de consimțământ: ”Niciun părinte nu este obiligat.” Ce se întâmplă cu copiii
Câți elevi s-au infectat în perioada 8-15 martie. Sorin Cîmpeanu, precizări cu privire la situația școlilor Sursa foto: hepta.ro

Sorin Cîmpeanu a transmis că părinţii nu sunt obligaţi să completeze la școală formularul de consimţământ privind testarea copiilor care prezintă simptome de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Ministrul Educaţiei a mai precizat că elevul va sta acasă 14 zile în cazul în care părintele nu este de acord cu testarea.

“Dacă nu este de acord, nu mai poate reveni în şcoală cel puţin o perioadă de 14 zile, ia legătura cu DSP-ul şi cu medicul de familie pentru a vedea care sunt paşii următori”, a spus Cîmpeanu, luni seară, la Realitatea Plus.

ADVERTISEMENT

Sorin Cîmpeanu: ”Părintele nu este obligat să completeze acest formular”

“Nu este obligatorie nicidecum completarea acestui formular la începerea semestrului 2. El trebuie să fie completat atunci când un elev are simptome specifice acestei boli.

Doar atunci părintele este pus în faţa nevoii de a completa formularul, doar atunci. (…) Părintele nu este obligat să completeze acest formular. Nici un părinte nu este obligat, nu poate fi obligat.

ADVERTISEMENT

El trebuie să completeze doar atunci când elevul are simptome şi completarea se face cu: sunt de acord sau nu sunt de acord. Nimeni nu poate impune şi nu şi-a propus să impună acest lucru”, a declarat ministrul Educaţiei, luni seară, la Realitatea Plus, potrivit news.ro.

Ministrul a precizat că testarea se va face în prezenţa părintelui şi de către personal medical calificat. În cazul în care părinţii nu doresc testarea copilului, copilul nu mai revine în şcoală cel puţin 14 zile.

ADVERTISEMENT

Dacă un elev testat este confirmat printr-un test PCR ca fiind infectat cu noul coronavirus, colegii acestuia care au intrat în contact cu el pot fi, de asemenea, testaţi gratuit, în cazul în care părinţii acestora sunt de acord cu testarea.

”Îmi exprim consimţământul pentru testarea antigen rapidă a copilului meu de către personalul medical, în condiţiile în care prezintă simptome sugestive COVID-19 sau a fost în contact cu o persoană confirmată pozitiv COVID-19”, este formularea din documentul referitor la consimţământul părinţilor pentru testarea copiilor.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!