News

Cinci afecțiuni ale pielii, dezvoltate de bolnavii de coronavirus. Descoperirea specialiștilor

01.05.2020 | 15:09
Cinci afectiuni ale pielii dezvoltate de bolnavii de coronavirus Descoperirea specialistilor
ADVERTISEMENT

Cinci afecțiuni ale pielii au fost descoperite la bolnavii de coronavirus. Descoperirea specialiștilor din Spania anunță o nouă serie de simptome pe care boala le poate avea asupra organismului.

Cinci afecțiuni ale pielii pentru bolnavii de coronavirus. Descoperirea specialiștilor

Despre noul coronavirus încă mai sunt multe de învățat, atât în rândul cetățenilor, cât și în rândul celor din lumea medicală. Pe zi ce trece, o gamă tot mai largă de simptome care anunță această maladie pare să se extindă.

ADVERTISEMENT

Simptomelor obișnuite ale COVID-19, cum sunt cele respiratorii care includ febră, tuse, dificultăți de respirație și frisoane, li se adaugă, conform specialiștilor, și alte afecțiuni ale pielii.

Cercetările efectuate pe 375 de pacienți din Spania au arătat cum s-ar putea manifesta COVID-19 sub formă de simptome ale pielii.

ADVERTISEMENT

O echipă de dermatologii iberici de la Academia Spaniolă de Dermatologie a primit misiunea de a examina pacienții asupra cărora s-au sesizat erupții inexplicabile ale pielii ultimele două săptămâni. În studiu au fost incluși cei au contractat virusul, scrie Sky News.

Ce s-a constatat după primele 120 de imagini studiate

Înainte de a-și expune constatările, cei de la Academia Spaniolă de Dermatologie avertizează populația să nu se auto-diagnostice doar pe baza simptomelor pielii fără o consiliere medicală prealabilă.

ADVERTISEMENT

Iată cele cinci afecțiuni ale pielii care au fost constatate de cercetării din Spania.

În 19% din cazuri au apărut simptome asemănătoare cu degerăturile. Aceste leziuni pot fi frecvent întâlnite la mâini și picioare. Studiul detaliază cum aceste simptome au apărut sub formă de pete roșii sau violete cauzate de sângerare sub piele și au tendința să fie asimetrice.

Studiul a mai descoperit, de asemenea, erupții veziculare în 9% la sută din cazuri; aceste mici băşici, obișnuite cu mâncărime, au fost găsite mai ales pe trunchiul corpului, umplându-se cu sânge și dispersându-se pe o zonă mai largă.

ADVERTISEMENT

Un al treilea simptom, apărut în 19% din cazuri, este urticaria, care pot fi interpretate în mod obișnuit ca erupții în zonele de piele roz.

Pustulele, un alt simptom, au apărut în 47% din cazuri, mai ales în jurul foliculilor de păr.

Cercetătorii au remarcat că pustulele și urticaria sunt ambele comune și pot apărea pentru o gamă largă de boli, ceea ce înseamnă că nu sunt un simptom specific Covid-19.

Un al cincilea semn, necroza, a apărut doar în 6% din cazuri. Acestea sunt cauzate de afectarea circulației în vasele de sânge ale pielii și au dus la apariția pacienților cu un aspect roșu sau albastru.

ADVERTISEMENT