News

Cinci angajați ai Spitalului de Copii „Marie Curie” sunt infectați cu noul coronavirus. Anunțul managerului

16.06.2020 | 15:37
Cinci angajati ai Spitalului de Copii Marie Curie sunt infectati cu noul coronavirus Anuntul managerului
ADVERTISEMENT

Cinci angajați ai Spitalului de Copii „Marie Curie” s-au infectat cu noul coronavirus, potrivit managerului unității medicale, Daniel Buzatu.

Ar fi vorba de două asistente medicale, două infirmiere și o îngrijitoare. Cu toate acestea, conform Agerpres, nu există niciun caz de infectare în rândul pacienților.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au declanșat o anchetă epidemiologică la nivelul Spitalului „Marie Curie” pentru a stabili care sunt oamenii cu care au intrat în contact cu persoanele infectate.

Mai mulți medici din Iași s-au infectat cu noul coronavirus

Cazul de la „Marie Curie” nu este singurul din ultima vreme în România. În urmă cu trei zile, mai mulți medici din Iași au fost depistați ca fiind infectați cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Nu mai puțin de 9 medici de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași au fost diagnosticați cu Covid-19, fiind vorba de opt asistente medicale și un medic rezistent.

Toți cei 9 medici sunt asimptomatici, potrivit managerului IRO Iași, Mirela Grosu. „Marți, după zilele libere de Rusalii, s-a prezentat la serviciu o asistentă de la blocul operator care avea o stare generală mai proastă, dar care nu avea simptome de Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cinci cadre medicale de la „Marie Curie” s-au infectat cu noul coronavirus

La Triajul epidemiologic pe care îl facem personalului ea a spus că nu se simte bine, așa că am trimis-o acasă. Miercuri a fost testată pozitiv. S-a făcut ancheta epidemiologică la spital, s-au stabilit contacții direcți ai asistentei și am testat 50 de persoane.

Ieri au fost testate în total 286 de persoane. Medicii sunt din blocul operator și sterilizare”,  a explicat Mirela Grosu, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

România se află pe locul 43 al infectărilor la nivel mondial, cu 22.415 cazuri confirmate și 1.437 decese. În ultimele 24 de ore au fost identificate 250 de persoane bolnave de Covid-19, din totalul de 4.907 de cazuri rămase active.

173 de oameni sunt internați la Terapie Intensivă,în timp ce autoritățile din România au efectuat 573.638 de teste.

ADVERTISEMENT
Tags: