News

Cinci bărbaţi au ajuns la spital şi peste 50 de oi au murit la o fermă din Argeș. ”Ar fi folosit o substanţă chimică”

Caz halucinant la o fermă din Argeș. Cinci bărbaţi au ajuns la spital şi peste 50 de oi au murit după ce au fost spălate cu o substanță chimică.
15.06.2024 | 16:19
Cinci barbati au ajuns la spital si peste 50 de oi au murit la o ferma din Arges Ar fi folosit o substanta chimica
Cinci bărbaţi au ajuns la spital şi peste 50 de oi au murit la o fermă din Argeș. Sursa foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cinci bărbați au acuzat probleme de sănătate și peste 50 de oi au murit, la scurt timp după ce s-a folosit o substanță pentru spălarea animalelor.

Cinci bărbaţi au ajuns la spital şi peste 50 de oi au murit la o fermă din Argeș

Incidentul halucinant a avut loc, sâmbătă, la o fermă de oi din localitatea Moşoaia, județul Argeș, unde animalele aveau de ceva timp scabie.

ADVERTISEMENT

Cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 43 şi 57 de ani, au decis să spele animalele cu o substanță chimică pentru combaterea acestei boli, însă la scrut timp după ce și-au terminat treaba au început să se simtă rău.

După ce au văzut că peste 50 de oi au început să moară pe capete, bărbații au decis să sune la 112 și să ceară ajutorul autorităților.

ADVERTISEMENT

Imediat, la fața locului au ajuns poliţişti de investigaţii criminale, ordine publică, dar şi poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş şi Biroului pentru Protecţia Animalelor, precum și mai multe ambulanțe.

”La data de 15 iunie a.c., în jurul orei 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la o fermă de animale din localitatea Moşoaia, mai multe persoane acuză stare de rău, după ce ar fi folosit o substanţă chimică pentru spălarea ovinelor”, au transmis, sâmbătă, reprezentanții IPJ Argeş.

ADVERTISEMENT

Medicii sosiți la fermă și-au dat seama că bărbații cu vârste cuprinse între 43 şi 57 de ani s-au intoxicat cu o substanță chimică și au decis să îi transporte de urgență la spital pentru a primi tratamentul adecvat.

”Toate cele cinci persoane au fost transportate la spital. Totodată, s-a constatat decesul a peste 50 de ovine”, au mai spus reprezentanții ISU Argeș.

ADVERTISEMENT

În urma acestui incident, echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş au solicitat sprijinul reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică şi Direcţiei Sanitar Veterinare Argeş pentru continuarea cercetărilor.

În acest caz, oamenii legii au deschis o anchetă și urmează să stabilească cu exactitate ce substanță i-a băgat în spital pe cei cinci bărbați și a produs moartea animalelor.

ADVERTISEMENT