News

Cinci bărbați din Giurgiu au încercat să intre în Bulgaria cu teste Covid false. Ce pedeapsă riscă acum

05.03.2021 | 22:00
Cinci barbati din Giurgiu au incercat sa intre in Bulgaria cu teste Covid false Ce pedeapsa risca acum
ADVERTISEMENT

Cinci români din Giurgiu care au încercat să intre în Bulgaria cu teste Covid false s-au ales cu dosare penale.

Bărbații sunt cercetați penal după ce au încercat să înșele autoritățile și să intre în Bulgaria cu teste Covid false.

ADVERTISEMENT

În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu Rutier s-au prezentat pe sensul de ieșire din țară, la intervale diferite de timp, cinci cetățeni români, care au prezentat autorităților competente teste PCR cu rezultate negative pentru detecția infecției cu virusul SARS-COV-2, pentru a li se permite intrarea în Bulgaria.

5 români au încercat să intre în Bulgaria cu teste Covid false

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea testelor, la solicitarea autorităților bulgare, polițiștii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, constâtand că patru din cele cinci teste prezentate nu au fost eliberate de clinicile menționate în documente, acestea fiind false”, se arată într-un comunicat de presa emis vineri, 5 martie, de ITPF Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a faptelor constatate, trei dintre bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de uz de fals și complicitate la fals material în înscrisuri sub semnătură privată, iar ceilalți doi pentru săvârșirea infracțiunii de uz de fals, respectiv fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Persoanele în cauză au renunțat la continuarea călătoriei, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale ce se impun, anunță Ziare.com.

ADVERTISEMENT

Deloc surprinzător, pandemia este un teren fertil pentru infractori. De la măști neconforme la teste sau vaccinuri false, indivizii puși pe rele au de toate.

„În general, situațiile de criză dau idei infractorilor, că ei sunt specializați. Și atunci sigur că au căutat această modalitate de abordare infracțională” a declarat Dumitru Coarnă, președintele Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor.

ADVERTISEMENT

Au existat chiar și cazuri de celebra metodă „accidentul” schimbată în metoda „covid” prin care persoanelor în vârstă li se cereau sume considerabile de bani sub pretextul că o rudă apropiată se află la Terapie Intensivă și are nevoie urgentă de acești bani.

ADVERTISEMENT