News

Cinci cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, confirmate cu coronavirus. Au fost izolate în spital

02.04.2020 | 11:06
Cinci cadre medicale de la Institutul de Boli Infectioase Matei Bals confirmate cu coronavirus Au fost izolate in spital
ADVERTISEMENT

Cinci cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București au fost confirmate cu coronavirus, mărind numărul personalului medical infectat din toată țara.

Cinci cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, confirmate cu coronavirus

Conform Digi24, cele cinci cadre medicale de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din Capitală care au fost confirmate cu coronavirus au fost izolate deja în spital.

ADVERTISEMENT

Cele cinci cadre medicale, doi doctori, două asistente și o infiermieră, sunt într-o stare bună, fiind asimptomatici. Întreg personalul medical al Institutului Matei Balș va fi testat pentru coronavirus.

Odată cu depistarea celor cinci cadre medicale infectate de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, numărul total al personalului din întrega țară care suferă de coronavirus a ajuns la 362.

ADVERTISEMENT

Orban nu vrea măsuri dure pentru doctorii demisionari

Mai mulţi doctori şi cadre medicale au demisionat, majoritatea acuzând lipsa de protecţie în faţa coronavirusului. U ltimul pe listă este Florin Filip, manager interimar la Spitalul Județean Suceava.

Autoritățile au anunțat miercuri la prânz că  357 de cadre medicale sunt infectate cu coronavirus: medici – 99, asistenți medicali – 127, infirmiere – 35, îngrijitoare – 11, personal auxiliar – 85.

ADVERTISEMENT

Deși în majoritate decizia cadrelor medicale de a ”dezerta” în plină pandemie de coronavirus a stârnit indignare, premierul Ludovic Orban a anunțat că  nu își dorește măsuri dure pentru cei care și-au depus demisiile.

În schimb, șeful Guvernului a precizat că se gândește serios la prelungirea perioadei de preaviz, prin care i-ar ține pe medici în continuare la muncă. Orban a spus că acest lucru e posibil în perioada stării de urgență prin derogare de la Codul Muncii.

ADVERTISEMENT

Joi dimineață, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că pe teritoriul României s-au mai produs două decese cauzate de COVID-19, iar numărul total al morților a ajuns la 94.

ADVERTISEMENT