News

Cinci copii infectați cu coronavirus, internați la ATI, la Spitalul Grigore Alexandrescu. Unul dintre ei are numai 3 zile

Cinci copii infectați cu coronavirus, internați la ATI, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.
24.08.2021 | 18:29
Cinci copii infectati cu coronavirus internati la ATI la Spitalul Grigore Alexandrescu Unul dintre ei are numai 3 zile
ADVERTISEMENT

Cinci copii sunt în spital, la Terapie Intensivă, din cauza infecției cu coronavirus. Cel mai mic dintre ei este o fetiță de doar trei zile. În total, în unitatea sanitară sunt opt copii, dintre care aceștia cinci au forme grave ale bolii.

Cinci copii infectați cu coronavirus, internați la ATI, la Spitalul Grigore Alexandrescu

În saloanele de pe secția de Terapie Intensivă se află cinci copii, în timp ce alți trei sunt pe secţia tampon organizată în Spitalului Clinic de Urgenţă Grigore Alexandrescu din Capitală, special pentru copiii care au simptome de COVID-19.

ADVERTISEMENT

Unii dintre aceștia prezintă comborbidități, transmite medicul Diana Antăluţ de la această unitate medicală. Unii dintre ei sunt la pediatrie, în timp ce alții la chirurgie.

Fetița de trei zile nu are comorbidități, dar ea tot se află internată cu o formă severă a coronavirusului. Ceilalți copii au probleme neurologice, retard psiho-motor și alții au probleme cronice.

ADVERTISEMENT

În total, sunt opt copii cu COVID-19 în acest spital din Capitală

“Acum sunt internaţi 8 copii cu COVID în unitatea sanitară. Ei sunt pe secţia tampon COVID, în saloanele de terapie intensivă avem internaţi 5 copii, şi în saloanele de pe secţie 3.

În principiu ei sunt cu comorbidităţi, sunt internaţi prin secţiile de pediatrie, şi prin secţiile de chirurgie, pentru că avem şi pacienţi chirurgicali.

ADVERTISEMENT

De obicei, sunt probleme neurologice, cu tetrapareze, cu retard neuro psiho-motor, cu probleme cronice, aşa avem doi pacienţi, şi restul nu au comorbidităţi”, a declarat Diana Antăluţă, medic de boli infecţioase la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din Capitală, conform News.ro.

Numărul de cazuri de coronavirus la copii, în creștere

De asemenea, medicul a mai precizat și faptul că numărul de cazuri de coronavirus la copii a crescut constat în ultimele 14 zile, iar la spital au ajuns tot mai mulți părinți, alături de cei mici.

ADVERTISEMENT

Aceasta nu a dorit să se pronunțe în cazul celor cinci copii internați la ATI cu COVID-19 și a declarat că evoluția stării lor de sănătate depinde de variabilele care apar în fiecare situație în parte.

„În ultimele două săptămâni au început să fie mai multe cazuri de COVID-19.

Nu pot să estimez absolut nimic pentru perioada imediat următoare, depinde de foarte multe variabile. Mi-aş dori să nu fie mulţi copii internaţi cu infecţie cu SARS-CoV-2″, a mai transmis specialistul pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT