Cinci cutremure în două zile în România. Cel mai mare a avut 4,1 Richter

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
15/08/2016, 10:36
Cinci cutremure în două zile în România. Cel mai mare a avut 4,1 Richter

Două cutremure de mică intensitate au avut loc luni dimineaţă, unul în judeţul Vrancea, celălalt în Covasna. Acestea vin după alte trei care au avut loc duminică.

Primul seism a avut loc după miezul nopţii, la ora 1.30, în judeţul Vrancea, la adâncimea de 86,7 km şi a avut magnitudine 2,6, potrivit datelor postate pe site-ul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului.

Al doilea a avut loc la ora 06.38, în judetul Covasna, la adâncimea de 82 km, cu magnitudinea 2,4.

Seismele de luni dimineaţă vin după ce duminică s-au înregistrat alte trei, dintre care cel mai mare a avut magnitudinea 4,1 Richter.

Un cutremur cu magnitudinea de 4,1 grade pe scara Richter şi o intensitate epicentrală II s-a produs duminică, la ora locală 17:44, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea.

Seismul a avut loc la o adâncime de 146,3 kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (34 km), Târgu Secuiesc (48 km), Râmnicu Sărat (54 km), Focşani (58 km), Săcele (59 km).

Duminică au mai avut loc două cutremure, cu o magnitudine mai mică, în zona Vrancea, unul la ora 1:03, de 2,7 grade Richter, la o adâncime de 76,1 km, şi cel de-al doilea la 5:10, de 2,4 grade, la o adâncime de 71,9 km.

Potrivit datelor INFP, în luna august, în România, au mai avut loc 7 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,4 grade pe scara Richter.

Cea mai importantă mişcare tectonică din România în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti.

sursa: romaniatv.net

Ştirea MOMENTULUI

Contre între Dinamo şi FCSB pentru transferul lui Nistor. “Ofertă de nerefuzat!”/ “Vom lupta cu Becali!”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×