Cinci decizii bizare ale lui Mourinho

Siteul englez Fanatix. com a făcut astăzi o analiză a evoluţiei echipei londoneze Chelsea de la reîntoarcerea portughezului Jose Mourinho pe bancă. În opinia lor Mourinho nu mai este clar The...
30.09.2013 | 14:24
Cinci decizii bizare ale lui Mourinho
ADVERTISEMENT

Siteul englez Fanatix. com a făcut astăzi o analiză a evoluţiei echipei londoneze Chelsea de la reîntoarcerea portughezului Jose Mourinho pe bancă. În opinia lor Mourinho nu mai este clar The Special One, iar cei de la Fanatix nu se leagă atît de calitatea jocului, destul de scăzută, sub bagheta lusitanului, cît mai ales de alegerile sale în alcătuirea formaţiei. Ei au descoperit cinci decizii bizare care din punctul lor de vedere au afectat randamentul, calitatea jocului şi rezultatele grupării patronate de miliardarul rus, Roman Abramovici.

1. Aruncarea belgianului de Bruyne în afara lotului

Nimeni nu are nici o explicaţie asupra deciziei care l-a făcut pe Mourinho să îl transforme pe talentatul mijlocaş ofensiv achiziţionat de la Genk şi trimis un an de rodaj în Bundesliga, la Werder Bremen, într-un fotbalist care nu merită nici măcar convocarea în lotul lărgit, lucru care se petrece şi acum, la partida cu Steaua. Decizia e cu atît mai ciudată, întrucît tocmai De Bruyne a fost titular în prima etapă, în meciul cu Hull City şi a fost declarat omul meciului, adică MVP-ul partidei.

ADVERTISEMENT

2. Neutilizarea lui David Luiz în apărare

Brazilianul David Luiz a costat-o pe Chelsea 26 milioane de euro, plătiţi portughezilor de la Benfica şi sezonul trecut el a fost un element cheie al londonezilor, fiind folosit aproape în toate partidele, indiferent de competiţie. David Luiz a reuşit şi să înscrie cîteva goluri, cu execuţii frumoase. Sub comanda lui Mourinho el a fost folosit doar în două partide, lusitanul mizînd pe cuplul sută la sută autohton John Terry – Garry Cahill. Ca şi De Bruyne, dacă nu va juca, David Luiz poate ieşi din vederile selecţionerului, în condiţiile în care Brazilia e gazda turneului final CM din vara lui 2014 şi o mare candidată la coroana mondială.

3. Cedarea lui Lukaku la Everton

Sunt destui oficiali ai clubului plus fani care critică uşurinţa cu care Chelsea s-a descotorosit şi anul acesta de atacantul belgian Romelu Lukaku. Chelsea nu i-a acordat nici o şansă anul trecut, împrumutîndu-l la West Bromwich Albion. Ajuns la Everton, Lukaku a avut evoluţii apreciate în startul acestui sezon. În condiţiile în care Samuel Eto’o nu pare integrat corespunzător nici fizic nici tactic, Fernando Torres nu joacă mai nimic dar are gesturi necontrolate, cum a fost în ultima etapă, la derbyul cu Tottenham, Lukaku ar fi fost o soluţie dar nu şi pentru Mourinho, care a dat ordin să fie cedat cît mai urgent.

ADVERTISEMENT

4.Ţinerea spaniolului Juan Mata pe bancă

Spaniolul Juan Mata a fost votat de fani jucătorul sezonului anterior la Chelsea, iar Federaţia engleză l-a numit pe lista candidaţilor la jucătorul anului. Cu toate acestea Mourinho a şocat ţinîndu-l pe bancă, în cel mai bun caz, pe Mata, dar în ultimele două partide pare că a înţeles atît faptul că Juan e un jucător important pentru angrenajul primei echipe dar şi pentru publicul de pe “Stamford Bridge” şi sunt şanse mari să-l vedem şi la Bucureşti din primul minut. Mou a dat explicaţii privindu-l pe Mata, spunînd că nu era pregătit, dar acum e în formă şi dispus să muncească enorm.

5. Cumpărarea brazilianului Willian

Cele 36 de milioane euro date pe fostul jucător al lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk, aflat ultima oară la echipa rusă Anji Mahacikala, par o mare nebunie, în condiţiile în care fotbalistul pare ca un obiect neidentificat pe teren, unde nu-şi găseşte locul şi în vestiarul lui Chelsea, unde stă retras într-un colţ şi nu socialzează cu nimeni. L-a vrut Tottenham, Chelsea s-a gîndit să le dea o lovitură şi l-au luat ei, dar Andres Villas Boas ar trebui să le mulţumească, pentru că l-a adus pe danezul Erikssen de la Ajax pe un un preţ de trei ori mai mic şi e titular indiscutabil.

ADVERTISEMENT