Sport

Cinci echipe din Liga 2 Casa Pariurilor nu au drept de promovare! Cine urcă în primul eșalon dacă toate ajung în play-off

Liga 2 Casa Pariurilor se desfășoară în condiții speciale și în sezonul 2022-2023. Nu mai puțin de cinci formații n-au drept de promovare, fapt care poate da peste cap competiția.
13.08.2022 | 09:00
Cinci echipe din Liga 2 Casa Pariurilor nu au drept de promovare Cine urca in primul esalon daca toate ajung in playoff
Cinci echipe din Liga 2 Casa Pariurilor nu au drept de promovare! Cine urcă în primul eșalon dacă toate ajung în play-off. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

CSA Steaua, Șelimbăr, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița și CS Minau Baia Mare sunt formațiile din Liga 2 Casa Pariurilor care nu au drept de promovare în primul eșalon. Toate ar putea juca însă în play-off, acolo unde ajung, sportiv, cele mai bune șase echipe.

Ce se întâmplă în Liga 2 Casa Pariurilor dacă ajung în play-off cele cinci echipe fără drept de promovare

Deși este puțin probabil scenariu ca cele cinci să intre în play-off, în teorie, acest lucru este cât se poate de real. Alături de cele cinci s-ar mai afla și o formație cu drept de promovare în Liga 1, care ar urca pe prima scenă, indiferent de rezultatele și locul pe care le obține în cele zece runde.

ADVERTISEMENT

Restul de trei locuri eligibile pentru promovarea în SuperLiga vor fi preluate de echipe din play-out-ul Liga 2 Casa Pariurilor. În momentul în care s-a decis regulamentul de promovare în primul eșalon, s-a luat în calcul inclusiv excluderea echipelor din play-off dacă nu au dreptul de a urca pe prima scenă fotbalistică din România.

Din punct de vedere juridic, și în Liga 2 Casa Pariurilor se joacă după regulile competiției, astfel că echipelor care n-au drept de promovare nu li se poate interzice să evolueze în play-off.

ADVERTISEMENT

„În urma solicitării dumneavoastră, vă informăm că următoarele participante în Liga 2, sezonul 2022-2023, sunt cluburi de drept public:

Clubul Sportiv al Armatei, CSM Slatina, CSC Dumbrăvița, CS Minaur Baia Mare, CSC 1599 Şelimbăr”, a transmis Biroul de Presă al Federației , conform Liga2.ro.

ADVERTISEMENT

În primul eșalon ar putea ajunge echipe din play-out-ul Liga 2 Casa Pariurilor

Cluburile din Liga 2 Casa Pariurilor au fost informate că, dacă dintre echipele din play-off nu se vor ocupa cele patru locuri pentru promovare, două direct şi două la baraj, se va apela la formațiile din play-out.

Cel mai rău scenariu este acela în care în play-off ar ajunge toate cele cinci echipe fără drept de promovare în primul eșalon. Una va merge direct în SuperLiga, iar a doua va fi decisă între formațiile care termina pe primul loc în cele două serii de play-out.

ADVERTISEMENT

Învingătoarea urcă direct în Liga 1, iar pierzătoarea joacă barajul. Pentru al doilea loc de baraj, potrivit regulamentului, se vor lupta echipele care termină pe poziția secundă în cele două serii din play-out.

ADVERTISEMENT
Tags: