News

Cinci elemente care învăluie accidentul lui Răzvan Ciobanu în mister. Ce ridică semne de întrebare

30.04.2019 | 11:27
Cinci elemente care invaluie accidentul lui Razvan Ciobanu in mister Ce ridica semne de intrebare

O nouă tragedie a șocat lumea modei din România. Răzvan Ciobanu s-a stins din viață chiar în dimineața celei de-a doua zile de Paște, în urma unui grav accident rutier, petrecut în zona localității Săcele din județul Constanța. Din informațiile transmise de anchetatori, fostul designer ar fi pierdut controlul volanului din cauza vitezei, izbindu-se în copacii din apropiere.

Cinci elemente care continuă să fie învăluite în mister

Cu toate acestea, tragicul accident rutier în care a fost implicat Răzvan Ciobanu continuă să ridice încă semne de întrebare. Mai concret, este vorba despre cinci elemente legate de circumstanțele în care fostul creator de modă și-a pierdut viața. Anchetatorii nu au reușit până în momentul de față să dezlege respectivele enigme.

În primul rând, accidentul a fost produs pe Drumul Județean 226, chiar la intrarea în localitatea Săcele, dinspre orașul Năvodari. Un localnic a fost cel care a alertat autoritățile, în jurul orei 7 dimineața. Ajunși la fața locului, anchetatorii au constatat că Răzvan Ciobanu era decedat de câteva ore. Oamenii legii se întreabă de ce a ales să plece la drum atât de devreme, în loc să se odihnească după o noapte întreagă de distracție în club.

Așa arată mașina condusă de Răzvan Ciobanu, după accidentul teribil în care creatorul de modă și-a pierdut viața
Așa arată mașina condusă de Răzvan Ciobanu, după accidentul teribil în care creatorul de modă și-a pierdut viața

De ce a mers atât de mult cu mașina pe câmp?

Cercetarea la faţa locului a indicat faptul că autoturismul în cauză ar fi părăsit partea carosabilă, ar fi parcurs o distanţă de aproximativ 700 de metri prin câmp, ar fi traversat o alee asfaltată care duce către fermele din zonă, a reintrat pe câmp, a rulat încă 150 de metri într-o zonă cu arbuşti unde, din cauza denivelărilor de pământ s-a răsturnat, oprindu-se într-un copac” , se arată în comunicatul Poliției.

Prin urmare, se ridică un nou semn de întrebare, legat de motivul pentru care Răzvan Ciobanu a pierdut controlul volanului, în condițiile în care nu există urme de frânare. Anchetatorii iau în calcul ipoteza ca acesta să fi adormit la volan, obosit după o noapte de distracție, însă nu exclud nici varianta ca fostul designer să fi suferit un infarct. În orice caz, toate aceste lucruri vor fi lămurite odată cu finalizarea autopsiei, care va stabili de asemenea dacă se afla sub influența băuturilor alcoolice, sau a altor substanțe.

Răzvan Ciobanu nu purta centura de siguranță?

Potrivit anchetatorilor, Răzvan Ciobanu a fost găsit în exteriorul autoturismului, ceea ce a condus la concluzia că acesta nu purta centura de siguranță. Cunoscutul instructor de conducere defensivă Titi Aur a oferit o serie de explicații cu privire la această situație.

Cu siguranţă a fost vorba despre viteză mare, pentru că autoturismul a lovit mai multe obstacole. De asemenea, cu siguranţă Răzvan nu purta centura de siguranţă, pentru că altfel ar fi rămas în maşină. La cum arată maşina, partea stângă oarecum întreagă, airbag-urile sărite, dacă Răzvan purta centura, cu siguranţă era acum în viaţă. De multe ori conducătorii auto cuplează centura, dar prin spate, ca să păcălească poliţiştii şi ca să nu mai ţiuie senzorul specific. În această situaţie însă, în cazul unui accident, centura se transformă în praştie şi te aruncă efectiv de pe scaun. Nu mai ai nici un control asupra maşinii” , a spus pilotul.

Care era destinația lui Răzvan Ciobanu?

Până în momentul de față, nu se știe cu exactitate destinația spre care se îndrepta Răzvan Ciobanu în momentul în care s-a produs accidentul. Tatăl fostului creator de modă le-ar fi explicat anchetatorilor că acesta mergea către Vâlcea, însă drumul pe care a avut loc tragedia nu duce în acea direcție.

Nu ştiu ce s-a întâmplat cu Răzvan, mai ales că el nu consuma alcool, probabil a adormit la volan. El a venit prima zi de Paşte la mare şi tot în acea zi a şi plecat. El mi-a trimis mesaj, duminică (n.r – 28 aprilie) că «Am venit la mare, vreau să mă întorc acum» după care ultimul SMS de la el a fost la ora 20.00 când mi-a spus să îl sun, dar nu am auzit telefonul că eram în club, după care la ora 21.00 nu a mai dat nimeni de el” , a povestit și Vica Blochina, una dintre apropiatele lui Răzvan Ciobanu.

Era măcinat de gânduri negre?

Ultimele reacții din partea celor care i-au fost apropiat ne pot conduce la concluzia că Răzvan Ciobanu nu trecea printr-o perioadă tocmai bună, fiind măcinat de gânduri negre. Unii chiar au luat în calcul și ipoteza sinuciderii, pe fondul problemelor cu care se confrunta.

Având în vedere datele preliminare privind dinamica accidentului, în special configuraţia drumului unde s-a produs, varianta unei sinucideri nu poate fi luată în calcul la acest moment” , au transmis anchetatorii, punând astfel punct speculațiilor.