News

Cinci elevi din Argeș au fost eliminați din examen. Aveau telefoanele pornite, însă au fost ”încurcați” de RO-Alert

Cinci elevi din Argeș au fost eliminați din proba de la Bacalaureat după ce au intrat cu telefoanele pornite în sala de curs.
02.07.2024 | 15:46
Cinci elevi din Arges au fost eliminati din examen Aveau telefoanele pornite insa au fost incurcati de ROAlert
Cinci elevi din Argeș au fost eliminați din examen. Aveau telefoanele pornite, însă au fost ”încurcați” de RO-Alert. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tinerii au fost dați în vileag în momentul în care le-a sunat RO-Alert. Conform presei locale, în Argeș s-au înscris 4154 de elevi și au absentat 73, la nivel de județ fiind pregătite 15 centre de examen din întregul județ Argeș.

Cinci elevi din Argeș au fost eliminați din examen. Aveau telefoanele pornite, însă au fost ”încurcați” de RO-Alert

Conform Ziarulargeșul.ro, cei cinci elevi prinși cu telefoanele asupra lor după ce au primit mesaj de tip RO-Alert au fost eliminați conform metodologiei. Este vorba despre un elev dintr-o serie anterioară de la Liceul Tehnologic Auto Câmpulung, un elev dintr-o serie anterioară de la Colegiul Tehnic Costin Nenițescu din Pitești, doi elevi din serii anterioare de la Liceul Teoretic Iulia Zamfirescu, precum și un elev din seria curentă de la Liceul Tehnologic Dacia Pitești.

ADVERTISEMENT

Examenul din acest an al Bacalaureatului nu a fost lipsit de incidente, fie ele și violente. De exemplu o tânără din Craiova a ajuns la spital după ce a fost lovită în față de un coleg, chiar înainte de a susține proba scrisă la limba și literatura română. Tânăra a fost transportată la spital cu fractură de nas, după care a găsit puterea să se întoarcă în sala de examen.

În acest caz tânăra a susținut examenul cu un subiect de rezervă. ”I-am spus scurt ”nu meriți să mă uit la tine”. A început să îmi dea cu pumnii în cap, în față. Eu nu mai știu, am fost inconștientă”, a povestit victima, conform Știrile PRO TV.

ADVERTISEMENT

”A fost acordat primul ajutor de către medicul școlar imediat în primă instanță, după care s-a luat decizia de a fi transferată către Spitalul 1 pentru investigații amănunțite”, a comentat situația inspectorul general școlar Daniel Ion.

Tânăra are nevoie acum de operație la nas, însă a dorit înainte să susțină cu orice preț examenul. Cât despre agresor, acesta a fost condus la secție, pentru audieri, imediat după ce a ieșit din sala de examen. Conform sursei citate, tatăl tânărului spune că nu știe ce l-a determinat pe adolescent să reacționeze atât de violent.

ADVERTISEMENT

Un elev din Botoșani a fost trimis în judecată pentru dare de mită la Bac

”Vă rog să mă credeți că nu știu nimic. Am înțeles că s-au aruncat cu apă unul pe altul. Nu știu absolut nimic”, a explicat, nedumerit, bărbatul. Un alt scandal monstru s-a produs în Sălaj, acolo unde un elev a fotografiat subiectul primit la ora 9:04 și acesta a ajuns pe internet. Scurgerea de informații s-a produs și la colegiul tehnologic din Târgu Jiu, acolo unde Poliția a pornit o anchetă.

Incidentele pot fi și mai grave, însă, drept dovadă cazul de anul trecut din Botoșani. Aici, un tânăr de 19 ani, elev în clasa a XII-a la Colegiul Tehnic ”Gheorghe Asachi” a fost trimis în judecată pentru că a încercat să ofere mită profesorilor pentru a obține o notă bună la examen. Tânărul ar fi lipit un plic cu 250 de lei pe una dintre foile lucrării atunci când a predat foile la examenul de matematică.

ADVERTISEMENT

Profesorul care a primit acest ”cadou” a reclamat fapta directorului adjunct al liceului, care a sunat imediat la 112. Acum, băiatul s-a ales cu dosar penal pentru dare de mită, fiind trimis în judecată. Elevul și-a pierdut șansa de a susține examenul de Bacalaureat în acest an, însă își va putea încerca norocul anul viitor, la o altă unitate de învățământ.

ADVERTISEMENT