Fotbal intern

Cinci fotbaliști care se pot transforma din promisiuni în certitudini în 2020! Va justifica Moruțan suma plătită de Becali? Louis Munteanu, așteptat să rupă porțile adverse și în acest an

03.01.2020 | 10:41
Cinci fotbalisti care se pot transforma din promisiuni in certitudini in 2020 Va justifica Morutan suma platita de Becali Louis Munteanu asteptat sa rupa portile adverse si in acest an
ADVERTISEMENT

Regula U21 impusă de LPF a oferit șansa tinerilor fotbaliști de a căpăta experiența meciurilor de primă ligă, iar mulți dintre ei nu au dezamăgit. Jucători precum Olimpiu Moruțan, Mihai Neicuțescu, George Cîmpanu, Louis Munteanu sau Cristian Dumitru sunt așteptați să „explodeze” în a doua jumătate a stagiunii și să treacă de la statului de speranță la certitudine.

Olimpiu Moruțan, evoluții solide în ultimele meciuri din 2019

Olimpiu Moruțan a ratat startul sezonului la FCSB din cauza unei accidentări, dar a fost unul dintre jucătorii de bază ai lui Bogdan Vintilă în ultimele meciuri din 2019.

ADVERTISEMENT

Cu două goluri și trei pase decisive în cele 12 meciuri disputate în toate competițiile, „Oli” începe să justifice suma de transfer plătită de Gigi Becali celor de la FC Botoșani în vara lui 2018, 700.000 de euro.

Mihai Neicuțescu a început sezonul la Chindia Târgoviște, trimis de Dinamo sub formă de împrumut, dar după două goluri în primele patru etape jucate în echipa lui Viorel Moldovan, a fost rechemat în „Ștefan cel Mare”.

ADVERTISEMENT

După evoluții solide și în tricoul alb-roșu, Neicuțescu s-a accidentat în derby-ul cu FCSB de la începutul lunii octombrie și va reveni pe gazon, cel mai probabil, la sfârșitul lunii februarie. Cu două goluri și o pasă decisivă în 10 jocuri în acest sezon, fotbalistul de 21 de ani este așteptat să devină o certitudine în 2020, dacă nu în a doua parte a acestui sezon, măcar la începutul stagiunii viitoare.

George Cîmpanu, „călăul” lui Dinamo

După Olimpiu Moruțan sau Răzvan Oaidă, George Cîmpanu este un alt fotbalist promițător oferit fotbalului românesc de FC Botoșani. Atacantul de 19 ani a evoluat în opt partide în prima parte a campionatului și a marcat de două ori, cu CFR Cluj, într-un meci pierdut de echipa din nordul Moldovei cu 1-4, și cu Dinamo, golul de trei puncte înscris în prelungirile ultimului meci din 2019.

ADVERTISEMENT

Louis Munteanu, la doar 17 ani, a reușit să impresioneze în prima parte a campionatului, reușind să puncteze de trei ori în cele opt partide disputate în tricoul Viitorului.

Spre deosibire de alți tineri, jucătorul descoperit de Gică Hagi nu a evoluat datorită regulii U21, Viitorul având soluții nenumărate, ci a reușit să se impună prin calitățile pe care le deține. După o jumătate de sezon în care a impresionat, Munteanu este așteptat să devină o piesă de bază a angrenajului echipei de la malul Mării și să ajungă un viitor produs de export pentru Viitorul.

ADVERTISEMENT

Cristian Dumitru, „copilul” lui Mihai Stoica

Cristian Dumitru, produs al centrului de copii și juniori al celor de la FCSB, este unul dintre preferații lui Mihai Stoica. Directorul sportiv al „roș-albaștrilor” și-a declarat admirația pentru atacantul de 18 ani, susținând că va ajunge un fotbalist despre care „se va vorbi mult”.

Dumitru a început sezonul la FCSB și chiar a reușit să înscrie o dată în returul cu Milsami Orhei din turul întâi preliminar al Europa League, devenind al doilea cel mai tânăr marcator din istoria „roș-albaștrilor” în cupele europene, după Răzvan Ochiroșii.

La sfârșitul lunii iulie, Cristian Dumitru a fost cedat sub formă de împrumut la Academica Clinceni și, chiar dacă nu a reușit să puncteze în cele șapte meciuri în care a evoluat în campionat, a arătat că are potențialul de a deveni atacantul titular de la FCSB în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT