Fotbal intern

Cinci jucători pleacă de la Dinamo în această iarnă! Printre cei daţi afară sunt trei titulari! EXCLUSIV

20.12.2019 | 15:08
Cinci jucători pleacă de la Dinamo în această iarnă! Printre cei daţi afară sunt trei titulari! EXCLUSIV
Cinci jucători vor fi daţi afară de Dinamo în această iarnă. Popescu, Klimavicius şi Moura sunt titularii care pleacă. Foto: rpress
ADVERTISEMENT

Dinamo poate termina termină anul 2019 pe locurile 8 sau 9, poziţii neonorante şi în totală neconcordanţă cu dorinţele şi aşteptările şefilor din Ştefan cel Mare, care îşi închipuiseră că formaţia lor va ajunge, în cele din urmă, în play-off, după doi ani consecutivi de play-out.

Astfel, primele măsuri vor fi luate deja, cinci jucători urmând să părăsească trupa roş-albă chiar în această iarnă. Trei dintre ei au fost titulari în mod constant în prima parte a sezonului.

ADVERTISEMENT

Cinci jucători pleacă de la Dinamo. Moura, Klimavicius şi Mihai Popescu sunt titularii care “zboară”

Dinamo va scăpa de cinci jucători în această iarnă, evoluţiile şi comportamentul lor nemulţumindu-i pe oamenii de la club. Interesant este că, dintre aceştia, trei sunt din compartimentul defensiv, considerat punctul nevralgic al roş-albilor în acest sezon.

Primul care îşi face bagajele este Linas Klimavicius. Lituanianul a fost titular în centrul apărării lui Dusan Uhrin în 10 partide din acest sezon, reuşind să marcheze un gol şi să ofere şi un assist. “Filmul” s-a rupt pentru ex-sovietic în momentul în care acesta a comis o greşeală mare în deplasarea de la Clinceni, scor 2-2, oferindu-le pe tavă un gol gazdelor după un fault în careu.

ADVERTISEMENT

După meci, Uhrin l-a certat serios pe baltic, despre care a spus că “este la pământ” şi de atunci numele lui “Klima” nu s-a mai regăsit nici măcar pe foaia de joc! 600.000 de euro este valoarea de piaţă a fundaşului central de 30 de ani, iar Dinamo speră să ia nişte bani pe el prin punerea sa pe lista de transferuri.

Mihai Popescu este numărul 2 pe listă. Intrarea acestuia în grupul celor care vor pleca de la Dinamo este de dată ceva mai recentă, stoperul având o discuţie mai aprinsă cu Dusan Uhrin înainte de plecarea la Botoşani pentru ultima etapă din Casa Pariurilor Liga 1.

  • 15 este numărul de meciuri în care Mihai Popescu a jucat în acest sezon pentru Dinamo
ADVERTISEMENT

În urma disputei avute cu cehul, Popescu i-a transmis că nu mai vrea să joace la Dinamo, informaţie oferită de FANATIK şi nu a mai făcut parte din lotul deplasat în Moldova. Popescu are 26 de ani şi este evaluat, la fel ca şi Klimavicius, la 600 de mii de euro.

Sin şi Brito îşi fac şi ei bagajele

Al treilea nume dintre titulari care va dispărea în iarnă din lotul dinamovist este cel al lui Gabriel Moura. Fotbalistul adus de la Sepsi de Eugen Neagoe la începutul sezonului a jucat în 12 meciuri pentru “câini” însă evoluţiile sale nu au fost pe placul oficialilor, la capitolul realizări trecându-şi doar o pasă de gol, deşi a jucat de multe partide chiar ca mijlocaş lateral, nu doar ca fundaş dreapta, postul său de bază. 12 meciuri a jucat Moura pentru “câini” în acest sezon.

Ulimele două nume pe listă sunt doi fotbalişti care au evoluat mai puţin în acest sezon. Andrei Sin, alt jucător adus de Neagoe la începutul sezonului, nu intră deloc în planurile lui Dusan Uhrin, chiar dacă şi-a revenit după accidentare. Brito este ultimul nume pe tabelul plecărilor. Extrema din Insulele Capului Verde a evoluat doar în patru partide în 2019 şi şefii au decis să-i propună rezilierea contractului.

ADVERTISEMENT
  • Kevin Bru este primul jucător care a părăsit-o pe Dinamo la cererea şefilor. Fotbalistul din Mauritius şi-a reziliat contractul la începutul lui noiembrie, salariul său fiind printre cele mai mari de la “câini”: 11.000 de euro lunar, la doar 2.000 de euro de liderii la acest capitol, Nistor şi Mrzljak. 
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri