Fotbal international

Cinci lucruri inedite despre Mikel Arteta, noul antrenor al lui Arsenal. Nicio şansă la Barcelona, scandal cu Messi + băgat în spital de Mihăiță Pleșan

21.12.2019 | 10:06
Cinci lucruri inedite despre Mikel Arteta noul antrenor al lui Arsenal Nicio sansa la Barcelona scandal cu Messi  bagat in spital de Mihaita Plesan
ADVERTISEMENT

Începând de vineri, 20 decembrie, Arsenal a intrat în ”era Mikel Arteta”. Fostul secund al lui Pep Guardiola la Manchester City, în vârstă de doar 37 de ani, a fost numit pe banca echipei la care a evoluat în perioada 2011-2016.

Cinci lucruri inedite despre Mikel Arteta, noul antrenor al lui Arsenal. Format de La Masia, dar fără meciuri la Barcelona. Ibericul, băgat în spital de Mihăiță Pleșan

Spaniolul Mikel Arteta este tehnicianul în care fanii ”tunarilor” își pun toate speranțele în redresarea unei corăbii care a intrat serios la apă în mandatul unui alt iberic, Unai Emery. Nici Freddie Ljungberg nu a reușit minuni în scurtul său mandat de interimar.

ADVERTISEMENT

Arteta nu este vreun mare antrenor la nivel mondial, el nefiind încă ”principal” la vreo echipă. Tehnicianul de 37 de ani vine pe ”Emirates” din postura de secund al lui Pep Guardiola, poziție ocupată în perioada 2016-2019, imediat după ce s-a lăsat de fotbal.

Iată și câteva lucruri inedite din cariera lui Mikel Arteta, antrenorul ”școlit” în preajma lui Pep Guardiola și în care mulți fani ai lui Arsenal își pun speranțe de transformare a echipei:

ADVERTISEMENT

Mikel Arteta, jucătorul crescut de Barcelona, dar fără meciuri pentru catalani

Basc la origini, Mikel Arteta a făcut junioratul în ”La Masia” (1997-1999), însă nu a avut șansa să joace pentru prima echipă a clubului. A bifat prezențe doar la Barcelona C și Barcelona B înainte de a fi împrumutat la PSG.

Primul contact cu fotbalul britanic l-a avut în 2002, atunci când a semnat cu Glasgow Rangers, echipă alături de care a câștigat titlul în Scoția. A intrat definitv la inima fanilor lui Rangers cu un gol la debut în ”Old Firm”, derby-ul cu Celtic.

ADVERTISEMENT

Umilit de Dinamo și făcut KO de Mihăiță Pleșan

În 2005, David Moyes îl aducea pe Mikel Arteta pe Goodison Park, ca înlocuitor pentru ”nașul” României Thomas Gravesen, plecat la Real Madrid. În luna septembrie a aceluiași an, Arteta era umilit de Dinamo în prima manșă a turului I Preliminar al Cupei UEFA.

În ”Ștefan cel Mare”, ibericul a asistat de pe bancă un 5-1 istoric al ”câinilor”. La retur retur, Arteta avea să sufere și mai mult. Cu doar câteva secunde înainte de finalul meciului jucat pe “Goodison Park”, Mihăiţă Pleşan a avut o intrare violentă la Mikel Arteta.

ADVERTISEMENT

Spaniolul lui Everton a rămas inconştient pe gazon, iar medicii au pătruns imediat pe teren pentru a-i acorda primul ajutor. Partida a fost întreruptă minute bune, iar spaniolul a fost scos pe targă şi a ajuns la spital.

Mikel Arteta, scandal cu Messi la un meci din Champions League

În 2016, la finalul meciului dintre Manchester City și Barcelona (3-1) din UEFA Champions League, Mikel Arteta a avut un schimb dur de replici cu starul Barcelonei, Lionel Messi.

Actualul antrenor al lui i-ar fi spus lui Messi: “Hai, prostule, pleacă de aici la vestiarul tău” Răspunsul lui Messi nu s-a lăsat aşteptat: “Hei, idiotule, vino să îmi spui asta în faţă”.

Motivul pentru care Arteta a fost deranjat de Messi e că argentinianul a vrut să discute cu arbitrul pe tunelul de la vestiare şi în acel moment secundul lui Pep i-a spus să plece la vestiare.

Mikel Arteta e căsătorit cu o actriță din celebrul serial CSI: Miami

Arteta, originar din San Sebastian, este căsătorit din 2010 cu Lorena Bernal, o actriță argentiniană ce a apărut în show-urile americane CSI: Miami și Chuck. În 2011, pe când soțul ei juca la Arsenal, aceasta promitea că nu va lipsi la niciun meci pe care Arsenal îl va disputa pe Emirates.

Arteta nu a jucat niciodată la prima reprezentativă a Spaniei

În ciuda faptului că a fost un jucător important în Premier League, Arteta nu a primit niciodată șansa debutului la naționala Spaniei. A evoluat pentru mai multe grupe de tineret, dar niciodată la prima echipă iberică.

ADVERTISEMENT
Tags: