Fotbal intern

Cinci lucruri inedite despre olandezi, adversarii României la EURO U21 2021! Fratele unui fost atacant dorit de FCSB e în lot

23.03.2021 | 20:22
Cinci lucruri inedite despre olandezi adversarii Romaniei la EURO U21 2021 Fratele unui fost atacant dorit de FCSB e in lot
ADVERTISEMENT

Olanda U21 este primul adversar al României U21 la EURO 2021, meci care se va juca miercuri, de la ora 22:00. FANATIK îţi prezintă cinci lucruri inedite despre primii adversari ai tricolorilor de la turneul final din Ungaria şi Slovenia.

Pentru EURO U21 2021, Olanda are în componenţa lotului câţiva fotbalişti care au părinţi sau fraţi cu legături în lumea sportului, în special în fotbal. De asemenea, unul dintre portarii selecţionatei batave a trăit o tragedie în familie în urmă cu doi ani.

ADVERTISEMENT

Lucruri inedite despre olandezi, adversarii României la EURO: au un Raimundo în echipă şi fratele lui Luckassen e în atac

Danilho Doekhi este una dintre variantele lui Erwin van de Looi pentru centrul defensivei, însă puţini ştiu că fundaşul a fost numit după un fost fotbalist al Braziliei. Născut pe 30 iunie 1998, când în Franţa se juca Mondialul, adversarul României U21 a primit şi numele de Raimundo, după jucătorul care la acel turneu final era în Selecao.

În plus, Danilho are un unchi foarte cunoscut în fotbalul european. Olandezul este nepotul lui Winston Bogarde, fost internaţional olandez şi fundaş la Ajax, AC Milan, Barcelona sau Chelsea.

ADVERTISEMENT

Mezinul lotului este Brian Brobbey, fratele mai mic al lui Kevin Luckassen, fostul atacant al Viitorului şi jucător dorit de FCSB. Fotbalistul de 19 ani mai are doi fraţi, ambii fotbalişti, pe Derrick Luckassen (împrumutat de PSV la Kasimpaşa) şi pe Samuel Brobbey (liber de contract).

Famila Kluivert e plină de fotbalişti

Patrick Kluivert este un nume arhicunoscut în fotbalul european, după ce a câştigat Liga Campionilor cu Ajax în 1995 şi a mai evoluat pentru AC Milan, Barcelona sau Newcastle. Justin Kluivert, fiul fostului internaţional olandez, îi calcă pe urme, însă puţini ştiu că şi bunicul acestuia a jucat fotbal.

ADVERTISEMENT

Kenneth Kluivert a jucat timp de nouă ani, între 1961 şi 1970, pentru S.V. Robinhood, alături de care a câştigat două titluri în prima ligă din Surinam. Pe finalul carierei, după ce s-a mutat alături de familie în Olanda, bunicul lui Justin Kluivert a evoluat pentru Real Sranang.

Justin Kluivert nu este singurul fiu al lui Patrick Kluivert care joacă fotbal. Ruben Kluivert este fundaş la Jong Utrecht, echipă pentru care a debutat în sezonul 2019-2020. Fotbalistul de 19 ani este cotat la 200.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Tragedia din viaţa lui Kjell Scherpen: “Nu-mi va mai fi alături”

Kjell Scherpen a trăit o mare tragedie în urmă cu doi ani, pe când evolua pentru FC Emmen. Fratele portarului Olandei U21 s-a stins din viaţă la 20 de ani, pe 19 februarie 2019, după ce timp de o lună stătuse în comă din cauza unui stop cardiorespirator.

“Ceea ce s-a întâmplat cu fratele meu va trece pentru restul lumii, dar pentru noi va rămâne un moment foarte dificil. Jorg (n.r. fratele lui Kjell Scherpen) îmi spunea mereu că va deveni agentul meu. Îmi voi continua cariera, însă, din păcate, nu-mi va mai fi alături”, spunea Kjell Scherpen la câteva luni după tragicul eveniment.

Sora lui Perr Schuurs a făcut carieră în tenis

Perr Schuurs are şanse mari să fie titular în România U21 – Olanda U21, iar sora lui are amintiri plăcute din ţara noastră. Demi Schuurs este jucătoare de tenis, specializată în proba de dublu, şi al doilea trofeu major din carieră l-a câştigat în 2015 la WTA Bucureşti Open, după o finală cu perechea Andreea Mitu/Patricia Ţig. În 2021, jucătoarea de tenis din Olanda a ajuns până în semifinale la Australian Open.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,12 este cota pentru ”ambele marchează şi peste 2,5 goluri marcate” la meciul România U21-Olanda U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT