Fotbal intern

Cinci lucruri mai puțin cunoscute despre Ianis Hagi, eroul naționalei de tineret

17.10.2018 | 17:48
Ianis Hagi, cinci lucruri mai puțin cunoscute despre liderul noii generație a României

Ianis Hagi este unul dintre liderii generației de fotbaliști care au reușit calificarea la un campionat european de tineret după aproape 20 de ani. Promovat în echipa mare a Viitorului încă de la 16 ani, Ianis este însă un sportiv liniștit, care își vede fotbal și căruia nu îi place să iasă în evidență.

Astfel, puține lucruri sunt cunoscute despre Hagi jr., el preferând să stea departe de lumina reflectoarelor. Cu toate aceastea, FANATIK.RO  vă prezintă însă cinci lucruri mai puțin cunoscute despre liderul noii generații care va încerca să scoată în stradă românii, cum a făcut-o odinioară Generația de Aur a tatălui său.

Cinci lucruri despre Ianis Hagi: bate loviturile libere cu dreptul mai bine decât tatăl său

Ianis Hagi a înscris un gol superb din lovitură liberă cu Liechtenstein, partidă care a consemnat calificarea României în Italia. Reușita nu a venit însă întâmplător. FANATIK.RO a aflat că Ianis exersează mereu loviturile libere la Viitorul, alături de colegii săi, competiție care îi extenuează pe portarii formației dobrogene. Uneori, la concursuri se bagă și Gică Hagi, al cărui stâng nu poate fi înfrânt de niciunul dintre elevii săi. Cu toate acestea, Ianis trage loviturile libere cu ambele picioare și, dacă la stângul se apropie de tatăl său, la piciorul drept l-a depășit deja pe „Rege”.

„M-am dus la pauză la taică-su şi i-am zis, băi Gică, nu te supăra. Bate mai bine ca tine. L-am pupat şi l-am felicitat şi pe el şi pe Marilena pentru talentul copilului lor”, a mărturisit oficialul FRF Mihai Stoichiţă, după golul înscris de Ianis cu Liechtenstein.

Cei mai buni prieteni ai săi sunt colegii de la tineret – gașca 1998!

Dedicându-se aproape în totalitate fotbalului, Ianis Hagi are cei mai buni prieteni tot din acest domeniu. Astfel, Hagi jr. s-a împrietenit în primii ani din carieră cu colegii din generația ’97-’98, care încă mai joacă la Viitorul sau care au trecut pe la clubul de pe malul mării. Printre cei mai apropiați prieteniai lui Ianis se numără sportivi precum Florinel Coman, Dragoș Nedelcu sau Alexandru Cicâldău. Aceștia s-au înțeles foarte bine pe teren și acum au rămas în strânse legături, chiar dacă sunt rivali în Liga 1 Betano.

Ianis Hagi a ajuns la 17 ani la Fiorentina

Perioada Fiorentina, cu bune și rele: a plusat la „mușchi”!

Ianis Hagi a plecat de la Viitorul în vara lui 2016 și a petrecut un an și jumătate la Fiorentina, pentru care a apucat să joace în numai două meciuri, în care a strâns în total 48 de minute. Ianis avea să se întoarcă în România în iarna acestui an, după ce tatăl său l-a răscumpărat de la Fiorentina, supărat pe faptul că acesta nu a jucat prea mult la prima formație.

Cele 18 luni petrecute în Italia i-au priit însă tânărului fotbalist din mai multe puncte de vedere. În primul rând din punct de vedere tactic, dar apoi și din punct de vedere fizic, unde Hagi s-a maturizat extrem de mult. De altfel, Ianis s-a întors din Italia cu mai multe kilograme de masă musculară.

Cu toate acestea, Hagi a avut nevoie de o perioadă în care să se pună pe picioare din punct de vedere moral. Acesta era foarte dezamăgit de faptul că nu a prins mai multe minute la echipa mare, chiar dacă se pregătea excelent alături de formația Viola.

O legătură specială cu sora sa, Kira

Chiar dacă cei mai buni prieteni ai săi sunt din fotbal, cea mai apropiată persoană de sufletul lui Ianis Hagi este sora sa, Kira. În vârstă de 22 de ani, fiica mai mare a „Regelui” încearcă să își facă un nume în industria filmului. Ea a terminat Academia de Film din New York și a fost premiată chiar în acest an pentru un scurtmetraj.

Kira Hagi a fost alături de tatăl său la Ploiești, la meciul dintre România și Liechtenstein, iar Ianis chiar le-a dedicat celor doi golul reușit în minutul 25 al partidei de pe Ilie Oană.

Felicitari, baieti!!!!!❤️??Aseara am trait momente magice, alaturi de familia mea! Hai Romania!!!??#ProudSister #Romania #CalificareLaEURO

Gepostet von Kira Hagi am Mittwoch, 17. Oktober 2018

Ianis Hagi ar putea juca și pentru naționala Turciei!

Un alt lucru mai puțin știut despre Ianis Hagi este faptul că el ar putea să joace și pentru naționala Turciei! Cel puțin teoretic, deși sunt mai multe aspecte pe care UEFA le cere în astfel de cazuri.

Ianis este născut la 22 octombrie 1998 la Istanbul. Fotbalistul care în curând va împlini 20 de ani nu era încă născut când tatăl său juca alături de „Generația de Aur” la Mondialul din Franța, ultimul la care România s-a calificat în aceste preliminarii. Astfel, Hagi jr. are și cetățenie turcă, dar ar mai trebui îndeplinite câteva cerințe.

E clar că ar avea această oportunitate pentru că nu are încă niciun minut oficial pentru prima reprezentativă a României!