Life

Cinci lucruri pe care nu e bine să le depozitezi niciodată sub chiuveta de la bucătărie. Mulți nu știu și fac o greșeală uriașă

Cinci lucruri pe care niciodată nu trebuie să le depozitezi sub chiuveta de la bucătărie. Greșeala pe care o fac multe persoane.
13.03.2024 | 12:22
Cinci lucruri pe care nu e bine sa le depozitezi niciodata sub chiuveta de la bucatarie Multi nu stiu si fac o greseala uriasa
Ce lucruri nu trebuie niciodată depozitate sub chiuveta de la bucătărie. Sursa foto: Unsplash/Taylor Flowe
ADVERTISEMENT

Iată cinci lucruri pe care nu ar trebui să le depozitezi niciodată sub chiuveta de la bucătărie. Mulți fac această greșeală. Aceste obiecte trebuie depozitate în altă parte.

Cinci lucruri pe care nu e bine să le depozitezi niciodată sub chiuveta de la bucătărie. Greșeala pe care o fac multe persoane

Multe persoane depozitează, sub chiuveta de la bucătărie, diverse produse de curățare, dar nu este o idee bună. Sunt câteva lucruri pe care nu trebuie să le ții niciodată în această zonă.

ADVERTISEMENT

Buretele reprezintă un exemplu în acest sens. Lauren Doss, expert în curățenie și proprietar al Nashville Maids, a explicat că buretele este, în general, umed, și că nu e bine să fie depozitat într-un loc întunecat. Dacă stă sub chiuveta de la bucătărie, bacteriile se vor înmulți mult mai ușor.

“Aceștia sunt de multe ori umezi și pot deveni cu ușurință terenuri de reproducere pentru bacterii, mucegai și alți germeni dacă sunt depozitați sub chiuveta din bucătărie. Cel mai bine este să depozitați bureții într-o zonă uscată și bine ventilată”, a explicat Lauren Doss.

ADVERTISEMENT

Spațiul de sub chiuveta din bucătărie nu este destinat obiectelor inflamabile sau periculoase. De exemplu, uleiul de gătit, făina, alcoolul și lichidul pentru încărcarea brichetei nu trebuie să fie amplasate în această zonă.

“Aceste materiale nu ar trebui să fie depozitate niciodată sub chiuveta din bucătărie, deoarece pot provoca un pericol de incendiu din cauza apropierii țevilor de apă. 

ADVERTISEMENT

Poate duce la răniri grave și daune materiale dacă există o scurgere sau o scurgere. Dacă este posibil, aceste articole ar trebui depozitate într-o cameră separată sau într-o zonă îndepărtată de bucătărie”, a explicat Kevin Wang, expert în amenajarea locuinței și coproprietar al Inyouths, potrivit bestlifeonline.com.

Nici aparatele electrocasnice mai mici, precum blenderul sau prăjitorul de pâine, nu trebuie să stea în spațiul de sub chiuvetă. Din cauza umidității și a riscului de scurgeri de apă, astfel de obiecte trebuie să fie depozitate în altă parte.

ADVERTISEMENT

“Acest lucru ar putea distruge rapid componentele esențiale ale dispozitivelor”, a explicat Kerry Sherin, expert în casă și avocat al consumatorilor la Ownerly.

De ce nu trebuie să ții uneltele sub chiuveta de la bucătărie

Țevile de sub chiuveta de la bucătărie sunt predispuse la scurgeri, așa că nu e bine să lași uneltele sub această zonă. Dacă uneltele sunt de metal, acestea pot rugini din cauza umidității.

În schimb, uneltele trebuie depozitate într-o zonă uscată, unde nu există umiditate. “Pentru ca uneltele metalice să nu ruginească sau să se corodeze, este important să le depozitezi într-o zonă uscată, departe de umiditate.

Acest lucru este deosebit de important de luat în considerare atunci când depozitați lucruri în apropierea chiuvetei, deoarece zona tinde de obicei să fie umedă, chiar și fără prezența unor scurgeri majore”, a mai spus Kerry Sherin.

Spațiul aflat sub chiuveta de la bucătărie este mai aproape de sol și nu este foarte accesibil pentru toată lumea. Din acest motiv, unele persoane obișnuiesc să-și depoziteze acolo porțelanurile fine, destinate ocaziilor speciale.

Cu toate acestea, ar trebui să renunți la acest obicei, pentru că acest lucru îți poate afecta vasele. Din cauza țevilor, zona se poate cutremura destul de tare. Cel mai bine este să alegi alt spațiu pentru a-ți pune vasele.

“Asta pentru că țevile sanitare și chiuveta se zdruncină adesea și uneori destul de violent. Dacă vasele dvs. și alte obiecte fragile sunt depozitate lângă țevile chiuvetei de bucătărie, este foarte probabil să se spargă”, a explicat Ștefan Bucur, expert în curățenie și fondator al Rhythm of the Home.

ADVERTISEMENT
Tags: