Fotbal international

Cinci lucruri pe care nu le ştiai despre Erling Haaland, senzaţia sezonului în Liga Campionilor. S-a născut în Anglia, Hoffenheim l-a ratat pentru 3.000 de euro + este fanul unei echipe din Championship

19.02.2020 | 14:05
Cinci lucruri pe care nu le stiai despre Erling Haaland senzatia sezonului in Liga Campionilor Sa nascut in Anglia Hoffenheim la ratat pentru 3000 de euro  este fanul unei echipe din Championship
ADVERTISEMENT

Erling Haaland este senzaţia sezonului 2019-2020 din Liga Campionilor, iar atacantul norvegian continuă seria de goluri şi la Borussia Dortmund. Autor a zece reuşite în UEFA Champions League, fotbalistul de 19 ani bate recorduri pe bandă rulantă şi a învins-o de unul singur pe PSG. FANATIK îţi prezintă cinci lucruri mai puţin cunoscute despre fotbalistul nemţilor.

Cinci lucruri pe care nu le ştiai despre Erling Haaland, puştiul-minune din Liga Campionilor

Erling Haaland, autor a zece goluri în actualul sezon din Liga Campionilor, este fiul lui Alf-Inge Haaland, fost fotbalist în Premier League, lucru deja arhicunoscut de microbiştii europeni. Cu toate acestea, puţini ştiu că atacantul de 19 ani s-a născut în Anglia, la Leeds, când tatăl acestuia evolua pentru formaţia de pe “Elland Road”.

ADVERTISEMENT

La vârsta de trei ani, Erling Haaland s-a mutat alături de familie în Norvegia, după ce Alf-Inge Haaland a suferit o accidentare gravă, care i-a şi încheiat cariera, pe când juca la Manchester City. Astfel, actualul fotbalist a ajuns să joace pentru juniorii lui Bryne FK, echipă din oraşul în care locuia.

Hoffenheim a vrut să-l transfere, dar l-a ratat pentru 3.000 de euro

Încă de când era la Bryne FK, Erling Haaland a intrat pe lista cluburilor europene, iar Hoffenheim putea să-l transfere în 2016. În urmă cu patru ani, atacantul norvegian a dat probe de joc timp de o săptămână şi i-a convins pe antrenorii din cadrul centrului de copii şi juniori al clubului german.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă antrenorii germani au fost impresionaţi, afacerea a picat din cauza politicii clubului. Juniorii lui Hoffenheim nu puteau să aibă salarii mai mari de 2.000 de euro, în timp ce agentul lui Erling Haaland cerea ca norvegianul să primească 5.000 de euro pe lună. Nemţii nu au acceptat şi au ratat un fotbalist de pe urma căruia puteau să câştige zeci de milioane de euro.

Visul lui Erling Haaland: să câştige Premier League cu Leeds United

Fiind născut în Leeds, Erling Haaland a devenit fanul formaţiei care joacă în Championship, liga a doua din Anglia. Alf-Inge Haaland, tatăl atacantului norvegian, a evoluat pe “Elland Road” în perioada 1997-2000. Într-un interviu oferit pentru Aftenposten, fotbalistul de 19 ani susţinea că visul lui este să câştige Premier League cu Leeds United.

ADVERTISEMENT

“Îmi doresc să fiu cel mai bun. Visul meu este să câştig Premier League cu Leeds United. În plus, un alt obiectiv al meu este să fiu un fotbalist mai bun decât a fost tatăl meu. Sper să joc mai multe meciuri la echipa naţională decât el”, declara Erling Haalnd în februarie 2017.

Ole Gunnar Solskjaer l-a debutat în prima ligă din Norvegia

După ce s-a antrenat cu Hoffenheim şi cu FC Copenhaga, Erling Haaland a fost transferat de Molde în februarie 2017. Ole Gunnar Solskjaer, actualul antrenor al lui Manchester United, i-a oferit debutul în prima ligă din Norvegia şi l-a cucerit din prima pe atacantul norvegian. “Sunt sigur că mă poate face un fotbalist şi mai bun”, spunea Haaland.

ADVERTISEMENT

După prestaţiile stelare în tricoul lui RB Salzburg, Manchester United a vrut să-l transfere, iar Ole Gunnar Solskjaer a insistat pentru ca afacerea să fie încheiată. Cu toate acestea, Fotbalistul de 19 ani a ajuns la Borussia Dortmund. “Am ajuns la concluzia că Dortmund este cea mai bună alegere. Aici am simţit că totul va fi bine”, a spus recent norvegianul.

A marcat patru goluri în 17 minute la Molde

Erling Haaland a reuşit să facă primul meci mare pe când încă nu împlinise 18 ani. Pe 1 iulie 2018, cu trei săptămâni înainte de majorat, atacantul norvegian a marcat patru goluri în 17 minute şi 4 secunde în meciul SK Brann – Molde 0-4, totul petrecându-se sub ochii unui scouter de la Manchester United.

“Poate ajunge un atacant de top. Îmi aduce aminte de stilul lui Romelu Lukaku. Sunt mai multe cluburi interesate de el. Au fost mai multe oferte pe care le-am primit, dar le-am refuzat. Chiar şi o fostă câştigătoare a Ligii Campionilor”, spunea Ole Gunnar Solskjaer în 2018.

ADVERTISEMENT