News

Cinci membri a două familii de rromi din Timișoara, decedați în Franța. S-au urmărit pe șosea și au transmis live. Video

Cinci membri a două familii de rromi din Timișoara, decedați în Franța, după o urmărire transmisă live. Tragedia a avut loc în Strasbourg.
28.03.2023 | 20:10
Cinci membri a doua familii de rromi din Timisoara decedati in Franta Sau urmarit pe sosea si au transmis live Video
Cinci membri a două familii de rromi din Timișoara, decedați în Franța, după o urmărire transmisă live. Sursa foto: dna.fr / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cinci membri a două familii de rromi din Timișoara, decedați în Franța. Tragedia din Hexagon a avut loc în orașul Strasbourg, fiind transmisă live pe Facebook de unul dintre membrii uneia dintre familiile implicate în eveniment.

Cinci membri a două familii de rromi din Timișoara, decedați în Franța, după o urmărire transmisă live

Din informațiile oferite de presa din Timișoara, aflăm că în acest accident au fost implicate două familii cunoscute de rromi din Timișoara. Cinci membri ai acestora au murit, iar alți patru au ajuns în spital.

ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc marți, 27 martie 2023, în jurul orei 18.00 (ora României) în centrul Strasbourgului. O parte dintre protagoniști au filmat totul cu telefonul mobil, imaginile fiind transmise live pe Facebook.

Evenimentul rutier din Hexagon a fost relatat pe larg și în presa franceză. Potrivit France3, această urmărire ca-n filme a avut loc pe Rue du Rhin-Napoleon, în districtul Port-du-Rhin din Strasbourg. Dată fiind gravitatea accidentului, la fața locului s-au deplasat 26 de vehicule de salvare și pompieri. De asemenea, un elicopter a fost mobilizat la locul tragediei.

ADVERTISEMENT

În total, nouă persoane se aflau în cele două mașini, marca BMW. Până să ajungă salvatorii, două femei de 47 și 54 de ani erau deja decedate. O a treia, un bărbat de 44 de ani, era în stop cardio-respirator.

Din păcate, acesta a decedat puțin mai târziu, în ciuda procedurilor de resuscitare. Bilanțul final a fost unul cumplit: cinci persoane au încetat din viață, iar alte patru au fost grav rănite.

ADVERTISEMENT

Cauza accidentului din Franța

Potrivit presei din Franța, un conflict între cele două familii, apoi viteza excesivă, au stat la baza tragediei. Publicația Vocea Timișului oferă amănunte despre acest scandal.

Se pare că în accident au fost implicați doi bărbați care fac parte din două familii de rromi din Timișoara, unul care locuiește în Strasbourg și unul în Kiel, localitate aflată în nordul Germaniei, cei doi fiind cumnați.

ADVERTISEMENT

Un conflict mai vechi dintre cei doi s-ar fi reactivat. După o serie de clipuri difuzate pe Facebook, unul dintre ei ar fi decis să meargă acasă la cumnat pentru a-i cere socoteală. În acest fel a început urmărirea din trafic, încheiată tragic, transmisă și online.

ADVERTISEMENT