News

Cinci mii de oameni au participat la un concert rock din Barcelona, în plină pandemie. Cum a fost posibil

28.03.2021 | 19:20
Cinci mii de oameni au participat la un concert rock din Barcelona in plina pandemie Cum a fost posibil
ADVERTISEMENT

Cinci mii de oameni au participat la un concert rock din Barcelona, după ce toți au fost testați pentru Covid-19 în aceeași zi. Spectacolul a fost susținut de trupa Love of Lesbian, care a primit o aprobare specială din partea autorităților pentru ca acest eveniment să aibă loc. 

Mai exact, a fost un „eveniment-test”, potrivit news.ro, iar accesul a fost permis doar pentru cei care au fost testați negativ în aceeași zi. Concertul a avut loc la Palau Sant Jordi și a fost organizat pentru a demonstra eficiența planului de prevenire al focarelor de coronavirus la evenimentele culturale.

ADVERTISEMENT

Persoanelor care suferă de cancer, boli cardio-vasculare sau care au luat contact cu o persoană confirmată cu Covid-19 recent au fost avertizați să nu se înscrie la acest eveniment pentru a nu pune în pericol viața lor și a celor din jur.

Cinci mii de oameni au participat la un concert rock din Barcelona, în plină pandemie. Cum a fost posibil

Concertul a fost cel mai mare eveniment comercial atât de mare care a avut loc în Europa în timpul pandemiei, potrivit afirmațiilor făcute de organizatori. Prețul biletelor a fost cuprins între 23 și 28 de euro, incluzând costul testului Covid și o mască sanitară de protecție, iar show-ul a fost sold out.

ADVERTISEMENT

Autoritățile locale și experții de la Fundaţia Lucha contra el Sida y las Enfermedades Infecciosas (FLS) au susținut acest concert cu rol de test. Aceeași fundație a organizat anul trecut un concert-test cu 500 de persoane tot în Barcelona, potrivit sursei menționate anterior.

Trupa Love of Lesbian a lansat recent un nou disc și nu a mai susținut un concert live din octombrie 2019. Grupul a interpretat cele mai cunoscute piese în fața publicului energic. „Sper că asta (n.r. pandemia) va folosi ca niciodată să nu mai fie tăiate fonduri de la sănătatea publică”, a declarat solistul trupei, Santi Balmes, potrivit publicației El Pais. 

ADVERTISEMENT

Solistul a încheiat concertul cu un avertisment, spunându-le oamenilor că pandemia nu a luat sfârșit și virusul încă există, chiar dacă pare că lucrurile merg pe un traseu ascendent. „Mergem pe un drum bun, însă virusul este încă acolo, afară. Lupta continuă”, a mai spus solistul.

Dr. Boris Revollo, medic implicat în conceperea protocoalelor sanitare, a adăugat că „acesta este încă un mic pas spre posibilitatea de a organiza concerte şi evenimente culturale în timpul pandemiei”, conform sursei citate mai sus.

ADVERTISEMENT

Cei care au participat la concert și-au dat acordul ca autoritățile sanitare publice să informeze echipa dr. Revollo dacă vor fi diagnosticați cu Covid-19 în săptămânile ce urmează. Ehipa medicului va analiza rata de infectare în rândul celor 5.0o0 de participanți comparativ cu cea a populației generale, pentru a vedea dacă infectarea se face mai repede la un concert.

ADVERTISEMENT