News

Cinci morți și 40 de răniți după un grav accident pe o autostradă din Polonia. Video 

06.03.2021 | 18:22
Cinci morti si 40 de raniti dupa un grav accident pe o autostrada din Polonia Video
ADVERTISEMENT

Cine oameni au murit și 40 au fost răniți după un grav accident rutier care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă pe o autostradă din Polonia. 

Din primele informații, un autocar din Ucraina, în care se aflau 57 de călători, toți cetăţeni ucraineni, a părăsit carosabilul în apropierea unui popas şi s-a răsturnat într-un şanţ.

ADVERTISEMENT

Evenimentul rutier s-a produs la miezul nopții pe autostrada A4 lângă orașul Jaroslaw, care se află în sud-estul Poloniei, lângă granița cu Ucraina, scrie Reuters.

Accident grav pe o autostradă din Polonia: cinci morți și 40 de răniți

Într-o primă fază, mass-media locală și serviciile medicale au anunțat că șase persoane au murit în urma accidentului, dar numărul de morți a fost revizuit ulterior la cinci.

ADVERTISEMENT

”După verificarea în toate spitalele, unde au fost transportați răniții, s-a constatat că există cinci victime”, a spus un purtător de cuvânt al regiunii Podkarpackie, scrie sursa citată.

”Știm că o persoană a fost adusă la un spital într-o stare critică. A fost efectuată o operație și sperăm că aceasta va fi un succes“, a declarat guvernatorul regiunii, Ewa Leniart.

ADVERTISEMENT

Într-o conferință de presă, oficialul polonez a mai spus că 14 dintre persoanele rănite se află într-o stare gravă.

Pasagerii din autocar dormeau în momentul producerii accidentului

În autobuzul implicat în accident erau 57 de pasageri. Aceștia dormeau în momentul impactului și, conform autorităților poloneze, mulți nu purtau centura de siguranță.

ADVERTISEMENT

”Pasagerii dormeau când s-a produs accidentul, iar majoritatea nu erau asigurați cu centurile, astfel că mulți au fost răniți grav. În general erau tineri care se deplasau către locul de muncă”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției locale.

Acesta a mai spus că autobuzul a lovit în primă fază o barieră de circulație, iar apoi a intrat în șanț. Poliția a spus că este prea devreme pentru a spune ce ar fi putut cauza accidentului.

”Oamenii țipau, cereau ajutor, nu existau suficiente utilaje de salvare. Am scos cât mai mulți oameni afară”, a declarat un pasager, identificat ca Aleksandr, unui post de televiziune local.

În acest moment, se estimează că între un milion și două milioane de ucraineni trăiesc sau lucrează în Polonia.

ADVERTISEMENT