Simona Halep

Cinci motive care au dus la eliminarea Simonei Halep de la Australian Open. De ce nu i-a putut face faţă Serenei

16.02.2021 | 13:22
Cinci motive care au dus la eliminarea Simonei Halep de la Australian Open De ce nu ia putut face fata Serenei
ADVERTISEMENT

Simona Halep a pierdut partida cu Serena Williams, scor 3-6, 3-6, şi a fost eliminată în sferturile de finală la Australian Open 2021.

A fost un duel în care Simona a fost dominată de adversara sa în special prin forţă. Capitol la care Simona nu are ce să îşi reproşeze. Dar ar fi câteva capitole la care Simona trebuia să facă mai mult. Cele doar patru greşeli neforţate din primul set vorbesc, paradoxal, despre problemele româncei.

ADVERTISEMENT

Pe o parte arată cât de clar a fost dominată Halep. Simona nu a comis erori neforţate pentru că Serena a fost cea care a forţat-o să greşească. Jucătoarea din SUA a fost în permanenţă la cârma jocului. Pe de altă parte, numărul mic de erori neforţate arată că Simona a riscat prea puţin.

De ce a fost eliminată Simona Halep de Serena Williams. Cei cinci “NU” care i-au afectat jocul

  • NU a avut cea mai potrivită atitudine. La finalul meciului, Simona nu avea prea multe să îşi reproşeze. A făcut un meci bun, dar Serena a fost mai puternică. Este concluzia simplă şi cea mai la îndemână. Dar Simona a dat senzaţia că se mulţumeşte cu puţin. Că este suficient pentru ea să facă un meci bun, deşi trebuia să ştie că pentru a o elimina pe Serena trebuie să facă un meci senzaţional. “Am intrat pe teren cu gândul să câştig, dar ştiam că va fi greu”, a spus Simona Halep la conferinţa de presă. Poate ar fi trebuit să intre fără acel dar, oricât de greu ar părea.
  • NU a putut să o domine pe Serena la deplasarea în teren. Era clar că Simona Halep va fi dominată ca forţă, dar trebuia să răspundă cu o mai bună mişcare în teren. Ceea ce nu s-a întâmplat. Asta în mare parte din cauza Serenei. Care s-a mişcat foarte bine pe teren. “Deplasarea în teren era o calitate a mea în trecut, pe care mă bucur că am regăsit-o. A fost o perioadă în care mă concentram pe alte aspecte”, a declarat Serena Williams la finalul partidei.
  • NU şi-a asumat riscul de a trimite lovituri decisive. Doar patru erori neforţate în primul set înseamnă şi că Simona Halep nu şi-a asumat riscuri. A încercat doar să lungească punctele, aşteptând greşeala Serenei. Doar că americanca s-a deplasat mai bine în teren şi a fost capabilă să reziste în raliuri. Ba chiar să câştige multe dintre ele. În partea a doua, Simona a făcut 15 erori neforţate. Dar mare parte dintre ele în ultimele 3 game-uri. Când deja simţea că totul este oricum pierdut şi nu avea starea mentală să mai trimită winnere.
ADVERTISEMENT

Simona Halep a recunoscut la conferinţa de presă că serviciul a trădat-o în partida cu Serena Williams

  • NU a mai fost ajutată de serviciu. În primele patru runde, Simona Halep s-a descurcat excelent la serviciu. În special la partida cu Swiatek, în care a avut 77% puncte câştigate cu primul. “Nu m-a mai ajutat serviciu, de asta nu am reuşit să preiau iniţiativa în setul doi”, spunea Simona Halep la conferinţa de presă. Contra Serenei a avut doar 52% cu primul şi 39% cu al doilea. Poate şi mai îngrijorător este procentul mic de servicii nereturnate, 14%. Adică în 86% din cazuri, Serena a trimis serviciul înapoi în terenul Simonei. Mult prea mult, dacă ţinem cont că americanca este o jucătoare care riscă la retur şi încearcă să trimită decisiv. E dovada că Simona nu a încurcat-o deloc pe Serena cu serviciul.
  • NU a variat suficient jocul. Simona Halep a acceptat să intre într-o luptă de forţă cu Serena Williams. O luptă pe care era aproape imposibil să o câştige. A variat puţin, a apelat foarte rar la scurte şi la mingi trimise cu slice. Şi parcă lipsită de convingere.