Fotbal international

Cinci motive care stau în spatele plecării lui Carlo Ancelotti de la Bayern Munchen

Vestea zilei în fotbalul mondial a venit din Germania, după plecarea lui Carlo Ancelotti de la Bayern Munchen, în urma înfrângerii dureoroase suferite în partida cu Paris...
29.09.2017 | 00:01
Cinci motive care stau in spatele plecarii lui Carlo Ancelotti de la Bayern Munchen
ADVERTISEMENT

Vestea zilei în fotbalul mondial a venit din Germania, după plecarea lui Carlo Ancelotti de la Bayern Munchen, în urma înfrângerii dureoroase suferite în partida cu Paris Saint-Germain. Tehnicianul italian nu a inceput deloc bine sezonul la Bayern Munchen şi a avut mai multe critici la adresa lui pentru jocul prestat de echipă, dar şi în afara terenului. Ancelotti a intrat în conflict cu Arjen Robben şi Franck Ribery, doi dintre liderii vestiarului, în timp ce Robert Lewandowski l-a criticat şi el la finalul sezonului anterior.

1. Fostul antrenor de la Real Madrid sau AC Milan a greşit perioda de pregătire din vară. Bavarezii au efectuat un tur în China, unde au evoluat în mai multe partide, însă această perioadă i-a extenuat pe fotbaliştii campioanei din Germania, iar cei mai mulţi dintre ei s-au resimţit în startul sezonului. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

ADVERTISEMENT

Ancelotti a greşit strategia de transferuri

2. Experimentatul antrenor a ales să nu aducă jucători importanţi la Bayern Munceh şi a preferat să se bazeze pe jucători trecuţi de prima tinereţe, dar care nu acceptă statul de rezervă.  Astfel,  italianul a fost pus într-o postură inedită în momentul în care l-a schimbat pe Franck Ribery într-o partidă cu Anderlecht din Champions League.

3. Ancelotti nu a reuşit să gestioneze nici relaţia cu cei mai importanţi jucători din vestiar. Arjen Robben, jucător la Bayern de şapte sezoane, este unul dintre fotbaliştii care au contribuit la plecarea tehnicianului de pe Allianz Arena. Olandezul l-a atacat dur pe Ancelotti şi la finalul meciului cu PSG, partidă care s-a dovedit ulterior a fi decisivă în economia plecării italianului.

ADVERTISEMENT

Bayern Munchen, o echipă condusă de veterani

4. Campioana din Bundesliga are în lot o mulţime de jucători cu o personalitate puternică şi trecuţi deja 30 de ani. Ribbery, Robben, Muller, Neuer, Boateng sunt cu toţii aproape de 30 de ani sau chiar peste, iar prezenţa lor în vestiar face munca oricărui antrenor extrem de dificilă.

5. Relaţia proastă  între Carlo Ancelotti şi conducerea clubului a fost ultimul pas către plecarea lui de la Bayern. Şefii bavarezi i-au impus antrenorului să nu mai fumeze în incinta clubului, iar în această vară au scos destul de puţini bani din buzunar pentru transferuri.

ADVERTISEMENT