News

Cinci motive pentru care Jose Mourinho a fost demis de Manchester United! Scandalurile care au afectat clubul

18.12.2018 | 14:19
Cinci motive pentru care Jose Mourinho a fost demis de Manchester United

Jose Mourinho a fost demis marţi dimineaţă de Manchester United, iar FANATIK îţi prezintă cinci motive care au dus la această decizie. Antrenorul de 55 de ani pleacă după mai bine de doi ani în care a pregătit formaţia de pe “Old Trafford”, timp în care anumite decizii ale acestuia au fost criticate în mod repetat de foşti jucători ai echipei sau de fani.

Pe 27 mai 2016, Jose Mourinho a fost numit la cârma lui Manchester United, iar suporterii echipei visau la renaşterea clubului. Doi ani şi jumătate mai târziu, clubul nu a suferit o schimbare drastică sub comanda portughezului, singurul plus fiind acela că “diavolii” au câştigat Europa League, singurul trofeu european care lipsea din vitrina clubului. O palidă consolare pentru echipa care domina campionatul Angliei şi era abonată la fazele superioare din Liga Campionilor.

Cinci motive pentru care Jose Mourinho a fost demis de Manchester United. Greşelile portughezului

Jose Mourinho a fost demis de Manchester United, iar unul dintre cele cinci motive pentru această decizie este legat de faptul că “diavolii” au un sezon dezamăgitor. Chiar dacă echipa s-a calificat în optimile de finală ale Ligii Campionilor, unde o va întâlni pe PSG, prestaţiile din campionat şi Cupa Ligii, unde a fost eliminată de Derby County, au contat mult pentru oficialii clubului.

Jose Mourinho a egalat un record negativ din 1990

După 17 etape din Premier League, Manchester United ocupă locul şase, cu 26 de puncte. Jose Mourinho a reuşit să egaleze un record negativ care data din sezonul 1990-91, când “diavolii” aveau acelaşi număr de puncte după 17 runde scurse din prima ligă a Angliei. Mai mult decât atât, după înfrângerea cu Liverpool, scor 1-3, Manchester United a ajuns la 29 de goluri primite în campionat, cu unul mai mult decât încasase echipa de pe “Old Trafford” în cele 38 de etape din sezonul trecut al Premier League.

Cinci motive pentru care Jose Mourinho a fost demis de Manchester United. Record negativ egalat după 28 de ani
Cinci motive pentru care Jose Mourinho a fost demis de Manchester United. Record negativ egalat după 28 de ani

A pierdut vestiarul după cearta cu Paul Pogba

Relaţia dintre Jose Mourinho şi Paul Pogba a fost una conflictuală în ultimele luni, iar acest lucru a dinamitat atmosfera din vestiar. Totul a explodat în momentul în care portughezul i-a retras banderola de vice-căpitan al echipei. Decizia a venit după ce internaţionalul francez a criticat în mod public stilul de joc al antrenorului de 55 de ani. “Când jucăm pe teren propriu ar trebui să atacăm. Atac, atac, doar asta trebuie să facem. Aşa e pe Old Trafford. Suntem aici ca să atacăm. Cred că echipele sunt speriate când atacăm tot timpul. Asta a fost greşeala noastră în meciul cu Wolves. Nu pot să spun nimic pentru că eu sunt doar un fotbalist. Nu sunt eu. Ar trebui să arătăm mult mai bine atunci când intrăm pe teren”, declara Paul Pogba după Manchester United – Wolverhampton 1-1.

Contre cu oficialii clubului

În vară, Jose Mourinho a avut o strategie pentru perioada de transferuri, însă antrenorul nu a putut să aducă jucătorii pe care i-a vrut. În startul sezonului, tehnicianul de 55 de ani a lansat un atac voalat la adresa conducerii clubului, fiind primul dintr-o serie. “Am avut planurile mele de mai multe luni, iar acum mă trezesc cu fereastra de transferuri închisă, într-o situație în care nu credeam că mă voi afla. Cred că fotbalul se schimbă, iar managerii ar trebui numiți doar antrenori”, susţinea Jose Mourinho în vară.

Jocul echipei a dezamăgit în actualul sezon

Manchester United a avut un sezon inconstant până la demiterea lui Jose Mourinho, iar jocul echipei a fost unul dezamăgitor. Un adept al defensivei, portughezul a fost mai concentrat să nu primească goluri, însă planul nu i-a ieşit şi “diavolii” au arătat ca o formaţie fără orizont în multe dintre meciurile din acest campionat. Prestaţiile ruşinoase ale echipei i-au adus critici, în special din partea foştilor mari jucători ai echipei. “Este plictisitor. Nu mă refer doar la ultimele 10 meciuri. Tot anul trecut a fost plictisitor. Am ajuns să mă uit la alte meciuri pentru a vedea goluri. Este o rușine pentru Manchester United”, spunea Paul Scholes în toamnă.

Toamnă plină de controverse pentru Jose Mourinho

În multe momente din actualul sezon, Jose Mourinho a fost mai preocupat cu bătăliile persoanale. Nu pot fi uitate episoadele când le-a răspuns ironic fanilor lui Juventus, scandalul de la finalul meciului cu Chelsea sau gestul controversat de la finalul meciului Manchester United – Newcastle 3-2. Totul a culminat cu războiul dus împotriva jurnaliştilor englezi. “Sunteţi obsedaţi de mine şi sunteţi nişte mincinoşi compulsivi”, decreta Jose Mourinho înainte de Watford – Manchester United 1-2.

  • 3 trofee a câştigat Jose Mourinho cu Manchester United: Cupa Ligii, Supercupa Angliei şi Europa League
  • 58,3% a fost procentajul de victorii obţinut de Manchester United cu Jose Mourinho antrenor