Sport

Cinci motive pentru care Simona Halep a fost eliminată de Alize Cornet de la Australian Open 2022! Unde s-a făcut diferenţa

Simona Halep a părăsit Australian Open 2022, după ce a fost eliminată de Alize Cornet. FANATIK îţi prezintă cinci motive care au dus la eliminarea de la primul turneu de Mare Şlem al anului.
24.01.2022 | 09:47
Cinci motive pentru care Simona Halep a fost eliminata de Alize Cornet de la Australian Open 2022 Unde sa facut diferenta
Cum a pierdut Simona Halep meciul cu Alize Cornet
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost eliminată de Alize Cornet, scor 4-6, 6-3, 4-6, la capătul unui meci dramatic, în care jucătoarea din România nu a reuşit să repete jocul din primele trei partide de la Australian Open 2022. Unde a pierdut calificarea? Ce s-a întâmplat în setul decisiv, după o revenire uluitoare? Sunt întrebări la care vă vom oferi câteva râspunsuri.

Cinci motive care au dus la înfrângerea Simonei Halep în meciul cu Alize Cornet

Încă din startul meciului, Simona Halep a dat senzaţia că nu are un plan pentru a contracara jocul agresiv al lui Alize Cornet. În plus, căldura i-a dat mari bătăi de cap româncei, iar la un moment dat a părut chiar că nu mai poate respira. În setul 2, după o revenire de senzaţie, părea că va putea să câştige până la urmă meciul, însă prestaţia din decisiv i-a pecetluit soarta.

ADVERTISEMENT

Condiţia fizică, capitolul unde nu a mai dominat ca înainte

Simona Halep este cunoscută ca o jucătoare cu o condiţie fizică de invidiat, dispusă la efort în schimburile lungi. Nu a mai fost cazul în meciul cu Alize Cornet, care venea după un alt meci-maraton, în turul 3, cu Tamara Zidansek.

În multe momente din timpul meciului cu Alize Cornet, Simona Halep a fost epuizată, fără vlagă şi la capătul puterilor. Mai mult decât atât, în setul 2, la scorul de 3-3, a părut că este la un pas să se prăbuşească pe teren.

ADVERTISEMENT

Din cauza condiţiei fizice, Simona Halep nu a mai făcut diferenţa nici în raliurile prelungite, de peste 9 lovituri, un capitol la care excela. Acum, Alize Cornet a dominat autoritar, reuşind să câştige 30 de puncte, faţă de cele 18 obţinute de adversară.

“Nu pot să mișc, degeaba ‘haide'” – Simona Halep către cei din staff-ul ei

Nu a mai reuşit să se deplaseze pe teren

Simona Halep făcea de multe ori diferenţa prin deplasarea pe teren, însă nu a mai fost cazul în timpul meciului cu Alize Cornet. Mişcarea a fost deseori greoaie, mult sub nivelul adversarei, care este cu doi ani mai în vârstă. Au fost momente când părea că are plumb în picioare, în timp ce Alize Cornet a oferit faze în care a fost mult mai proaspătă.

ADVERTISEMENT

“Cum te-ai gândit să dai pe centru. Te rog, deschide terenul, te rog” – Simona Halep, în timpul meciului cu Alize Cornet

Unde s-a rupt totul, în setul decisiv. Nu a gestionat cum trebuie un moment-cheie

În setul decisiv, când Simona Halep conducea cu 3-2, Alize Cornet a cerut un time-out medical. Franţuzoaica a primit îngrijiri de la fizioterapeut şi a revenit în forţă. A salvat o minge de break şi a egalat la game-uri, ca mai apoi să spargă serviciul româncei.

Practic, după time-out-ul medical al lui Alize Cornet, Simona Halep şi-a pierdut concentrarea în chiar cel mai important moment al meciului, când putea să facă break. În loc de 4-2, scorul a devenit 3-3, iar franţuzoaica a făcut imediat 3-4.

ADVERTISEMENT

Alize Cornet a avut un plan de joc, Simona Halep a oscilat

Încă din startul meciului, Alize Cornet a arătat că a venit cu un plan de joc. A intrat agresiv, decisă să lupte pentru fiecare punct, la fel ca în meciul cu Tamara Zidansek. Nu a renunţat la plan în nicio clipă, chiar şi în momentele când Simona Halep a preluat conducerea jocului, la mijlocul setului 2, după cele cinci game-uri câştigate consecutiv de româncă.

Simona Halep a venit cu un joc oscilant, în care greşelile, destul de multe, s-au îmbinat cu momente de sclipire, cam puţine pentru un meci de calificare în sferturile de finală ale unui turneu de Mare Şlem. În meciul cu Alize Cornet, românca a comis 41 de greşeli neforţate, în timp ce în ultimele două meciuri, adunat, a avut 29 de greşeli neforţate.

“Ce luptă am avut cu Simona în căldura asta… după 30 de minute muream pe teren, dar am continuat să jucăm timp de două ore și jumătate din toată inima” – Alize Cornet la finalul meciului

Primul serviciu nu a mai funcţionat

Cu Alize Cornet, Simona Halep a avut un procentaj de 55% puncte câştigate cu primul serviciu, mult sub ceea ce a arătat în precedentele trei meciuri. Vărful l-a bifat în partida cu Beatriz Haddad-Maia, când a avut 77%, în timp ce în duelul cu Danka Kovinic a ajuns la 70%. Doar în turul 1, cu Magdalena Frech, procentajul a fost mai slab, 61%.

ADVERTISEMENT